Sunday, January 16, 2011

Karot Putih Masak Tumis Air

Assalamualaikum semua..
lama x boh entry masak memasak..
bukan aku x masak ye.. excuse me.. ekeke..
masak tu wajib hari2..
cumanyer malas betol nk snap..
kadang2 tu dh snap..
tp x malas pulak nk edit..
bukan edit ape pon..
nk resizekan gambo je..
x kasik blog ni berat sgt.. payah nk kendong..
ekeke..

Ok.. ni menu yg dh lepas..
x sempat pon nk basi sbb habis licin..
Korang biasa makan lobak putih..
atau dlm bahasa omputehnyer Radish... kan?.. betol ke?..

Kt umah aku mmg sayur ni peberet..
sedap sgt.. kadang2 tu ratah gitu je..
siap hirup kuah2 tu..
kalu boh daun selasih lg laa sedap menghirup..
harum dan manis je..

Aku mmg gemar masak tumis air je sayur ni..
ada yg cakap masak lemak erk..
entah x penah cuba..


2 comments:

NoorMasri said...

akak suka lobak putih....nyum nyum

aidah said...

Salam zura,
akak tak pernah masak lobak putih ni. tapi masa dalam pantang dulu ada lah member bagi lauk ni, dia kata bagus untuk ibu2 dalam pantang, untuk membanyakkan susu

Kongsi Resepi

Share It

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...