Saturday, January 14, 2012

Kisah si penjual penapis air..

Assalamualaikum..

Rumah korang ada penapis air???..
Rasanyer 90% dh pakai penapis air kan..
sumber air kita pon x bersih dh skrg nie.. kotor dan merah..
perlu jgk ada penapis air di rumah kan..

Tapi..

Aku sgt geram dgn si penjual penapis air kt rumah aku nie..
aceli yg membeli penapis air ni ialah abah ku..
tapi abah ni spesis mudah terpedaya dgn kata2 janji manismu si penjual tu..
si penjual ni pulak.. amboi2x.. manisnyer mulut.. 
pehtu bercakap x henti2.. cam popcorn br nk masak..

Kisahnyer begini..
Kali pertama abah beli penapis air..
aku x tau.. sbb aku keje..
si penjual ni dtg rumah.. bla bla bla..
abah pon amik.. 
aku balik2 keje mende alah tu dh terpasang..
tnye rege RM1000++..
ni dh bertahun2 lepas ye tuan2 dan puan2..
cara pembayaran ansuran bulanan..
bayar jgk la si abah aku nie tetiap bulan..
tinggal baki lg beberapa ratus..
si penjual ni dtg lagi..
offer jenis lain pulak.. katanyer lg bagus dan elok dari yg memula tu..
time ni pon aku x de.. dia dtg time org semua keje..
dan abah sekali lagi terpedaya..
dan ambik la penapis air yg katanyer lg bagus tu..
sambung lg hutang bayar ansur2.. 
ni pon kisahnyer bbrp thn yg lalu jugak..

Dan....

jeng.. jeng.. jeng..

Petang semlm si penjual ni dtg lagi...
and betapa seronoknyer sebab aku ada kt rumah..
dia dtg dlm jam 6ptg.. aku masa tu br je balik dr keje..
Rupenyer sebelum tu dia dh dtg..
tp mak abah x de kt umah..
abah bawak mak pegi Fisio kt UIA...

Sorang pompuan dan sorang lelaki..
mulut pompuan tu x reti nk berhenti.. dari mula dtg lg..
katanyer nk dtg servis.. ok fine!

Utk pengetahuan korang aku ni menyorok kt birai pintu bilik aku..
pasang telinga je..
abah yg entertain diorg..
lepas service.. pompuan tu cakap..
" dh karat ni pakcik.. x elok air ni utk diminum..
nnti keracunan pakcik dan makcik..
masuk dlm perut.. nnti macam2 penyakit dapat.. "

Masa ni aku dh ketor2 tgn geram.. tp sabooooo..
dok skodeng balik tirai lg nie..
Tetiba dia suruh abah aku tgk penapis air BARU..
dia suruh budak lelaki tu amik dr kete dia..
sorang lg jantan masuk..
so jadik 3 org..
bukak folder tunjuk.. bla bla bla bla..
abah tnye rege..

Korang agak berapa???..

"

"

"

"

"

"

RM4800++  okehhhhhh!!!!!

Pompuan tu leh jawab ape tau..

"tapi penapis ni bagus pakcik.. dh xyah tukar2 lg.. pakai seumur hidup"

"lagipun pakcik bayar bulan2 je.. sikit je"

Kepala hangguk punyer budak.. sedap je ko cakap erk..
bkn ko yg bayar..

Aku pulak jenis x berani nk bersemuka dgn diorg..
so aku call abah aku dr dlm bilik.. huhuhu


"abah.. jangan beli.. diorg semua menipu.. mahal sgt sampai 4ribu.. 
esok2 dia dtg lg suruh tkr lg.. sampai bila x habis "
aku ni berseloroh.. abah senyap je..

Abah aku ni jenis susah nk dgr teguran aku..
sbb aku mmg duduk sekali dgn mak abah.. dari kecik sampai dh kawin ni..
abah dh lali kot dgn aku..
at last aku report kt adik lelaki aku kat shah alam nun..
adik aku terus call abah.. hihihi..
Lama jgk dia cakap..

Ok.. dh sedap dengar..
abah cakap ke penjual tu.. sy x nak la..
mahal sgt..
pencen sy sikit je.. cakap abah..

Korang tau si penjual 3 ekor ni cakap ape..
"eh pakcik bayar bulan2 je .. rendah je bayaran dia.."
kurang asam keping punye budak.. x reti2 bahasa kan..
pehtu..
"kalau x pon.. pakcik amik yg RM2k++ nie.. murah skit bulanan dia.."

Aku pon keluar dari bilik..

"Mak.. maghrib nk habis waktu nie.. jom semayang"..

Semua budak2 tu senyap..
memula diorg nk tinggalkan je penapis tu utk abah pikirkan..
tp aku dok jeling kt budak2 tu..
then diaorg pon bungkus2.. and blah..


Kesimpulannya.. 
bukan aku x nk beli atau pakai penapis air..
tapi aku yakin.. budak2 tu menipu je lebih..
penapis air bukannyer jenama terkenal.. sampai hg RM4k++
dari dulu dia asyik dtg rumah aje..
dok promote penapis baru..
masuk ni dh kali ke 3 dia soh tukar..
banyak cantik muka dia..
aku tau.. selama ni abah aku mengikut aje..
so diorg memperdayakan abah..
cara diorg cakap pon aku x minat..
memaksa..!

lepas ni aku nk beli penapis air utk rumah nie..
yg ada jenama..
biar budak2 x berani lg dtg..
geram aku dibuatnyer!!!..




44 comments:

ieda said...

ekekek macam2 ragam penjual nie ..
hurmm susah juga kalau kita termakan pujukan mereka nie .. dah terlatihh zura .. , kalau mak dan ayah kita cair haruss melayang duit .. dukk tukar je

satu layie mereka kalau dpt masuk rumah , x sah kalau kuar rumah tangan kosong .. huhuh macam dpt bonus lahh kalau kuar dengan satu pembelian dari pelanggan nie ;)

pernah sekali , ada penjual macam nie dtg rumah mak akak , masa tuuu dia x masuk rumah layie .. awal2 ayah akak buat gaya org bisu dan pekak , konon x leh pahammm lahh .. ekekke last2 dia boring dan blahh ;)

Panglima Muda said...

salam , rumah pm tak pakai penapis apa pun. Orang sebelah ada le pakai penapis tu, nak belagak tunjuk kat kami penaps besar besar. Anak dia sakit demam jugak. Kesimpulannya orang berniaga memang kena buat macam tu. Contohnya pergilah sernis kereta.. apa orang bengkel cakap ... bahaya loo kena tukar.. padahal dia orang pun tak reti apa apa.

::Azura Rahman:: said...

Kak Ieda : itu lah masalahnyer kalau si penjual ni dtg time saya x de.. kalau ikutkan abah semua dia beli.. geram kt si penjual tu lah!..

::Azura Rahman:: said...

Panglima Muda : hahaha.. teringat kata2 suami sy.. dia dari kecik minum air perigi je.. hidup lg sampai skrg.. kita faham la dia meniaga kan.. tp cara dia salah.. memaksa dan mempergunakan org tua pulak.. geram!

bee2312 said...

saya tabik lah ayat solat maghrib tu...bior diaorang rasa segan sket ngn ALLAH tu..

Mama Iris said...

sama la mcm abah aiza kat kg tu..tinggal bedua ngan mak..dorg ada gak beli penapis air kt bdk yg dtg umah ke umah..byr bulan2..bapok mahal nye nak dkt 3k.

ida said...

salam..kak ida adalah agent coway water filter di kuantan. coway ni bukan MLM. mmg company fokus jual filter air and penapis udara. boleh tgk website company kt http://www.coway.com.my

baru ni kak ida buat roadshow coway kt bentong. ramai makcik2 and pakcik2 complain psl techno ni.mula2 amik filter lain pastu suh tukar pastu abis byr tukar lg.kalau mcm tu maknanya produk dia tk bagus la klau duk condemn produk sendiri keluaran sebelum ni.pelik betul.
water filter coway ni tapis guna system RO and keluarkan air panas,sejuk,suam.tkyah masak air or simpan air dlm peti sejuk dh.
coway ada sistem sewa-beli atau beli terus. so bayar bln2 RM110 tiap 2 bln confirm org dtg servis.kite autodebit bank or credit card bkn kutip kat rumah.klau nak suh cite psl water filter ni boleh lawat blog k ida jgk http://choosecoway.blogspot.com.
cuba google and tgk review customer2 coway.insyaallah semuanya baik2 sahaja.sbb after sales servis kami mmg tiptop. thanks dik

Anonymous said...

Saya dah lama tak balik kampung sebab tinggal luar negara.
hari ni saya balik, saya nampak ada water filter, saya pun tanyalah ayah beli kat mana.
Bila dia diam, tapi mak yang jawab, ada budak 2 orang datang jual tuari.. ayah kau hutang bulan2...
Saya yang pantang perkataan hutang, pun cepat2 minta receipt, invoive segala.

Product Kadyn.
Cari website yang tertera kat invoive, TAKDE. OK syarikat ni sah2 penipu. email pun pakai yahoo.com.

Harga $2,388? Munasabah ke? Saya yang bergaji pun tak berani hutang ribu2 ni. (Hutang rumah kerna terpaksa).

Soalan saya, product ni harga dia sebenarnya berapa?

Ella, Kota Tinggi

Anonymous said...

Adik saya penjual penapis air techno water ni.sape cakap produk dia tak bgs,sbb kami dkt rumah mmg guna penapis air techno water.Kalau rosak pe2,diaorg ganti tanpa perlu bayar. Biasalah penjual produk,semua produk pun saler akan cakap bagus,and akan condemn produk orang lain.it is normal bukan
Apa2 penapis air pun beribu2 gak,cth macam coway tu bulan2 RM 110.tanya brp tahun ikat,kalau 3 tahun cubalah darabkan. 110 x 12 x 3 = RM 3960.Belum lagi kalau sparepart dia rosak,brp rm.Kalau nak penapis air murah,beli la yang pasang dkt paip tu,rm 3 je kot.

orang dulu2 minum air perigi mmg la sihat.Orang skrg minum air ada klorin,patutlah cpt dapat kanser.Ada ke lagi air perigi sekarang dkt tengah2 bandar ni.

Kalau taknak beli,kan bgs direct ckp taknak beli.Senang je kan. People cannot read your minds okay.so,tak payah nak emosi2 and jatuhkan orang lain.Cakap je taknak beli.Lagi senang. Apa2 jenama filter air pun ada pro n cons and beribu2 harganya.

::Azura Rahman:: said...

Kepada si Anonymous

Siapa cakap produk Techno ni x bagus?... sy mempertikaikan sikap dan cara si penjual tu... dari awal menjual asyik dtg rumah suruh tkr model lain yg lebih mahal... berpada2 la menjual pon... target plak org2 tua.. haish...

For ur info.. dari awal2 lg dh cakap KAMI TAK BERMINAT NAK MEMBELI.. tp penjual tu degil x nk keluar dr rumah.. dr ptg sampai maghrib memujuk a.k.a memaksa abah saya membeli... ape ke hal derrr...!

Ikutlah nk pakai penapis air apa pon... who care!... tapi marketing dgn PR kena la bagus...

Ok dik non.. peace no war.. :D

Kechik Khairani said...

Nk berniaga xpela.tp jgn tipu dh la...kite pon jgn la sombong sgt salesman dtg umah tu.bkn jual dadah ke, gores n mnang ke..ckp pndai la, tp klu bli brg dgn cina kne tipu xperasan plk...melayu zaman skrg byk berguna la!!

Darkvader Deathpanalti said...

Mmg betol ada baiknya tapis air yg kotor untuk diminum tpi mmg kene tipula bli sampai 2 , 3 ribu dik....cuba buat reseaarch bahan tapis tu bukan mahal pon...kebanyakkan guna bahan yg sama ja....buat kajian sket ambik air keladak tapis dlm pasir halus putihla air tu...ni forang guna bahan yg lagi halus contohnya mcm pasir karbon...semua pon guna....yg sama pastu boh harga 3 k.....hambik kau.....eeee....mmg kesian la pembeli bila pikir2 balik....tektok jualan ala chinese.....

Penapis Air Coway said...

Bagi saya, after sales service tu penting. Bila menjual produk mesti diservis agar produk tu sentiasa bagi yang terbaik untuk kita.

Anonymous said...

atau RO atau air masak yang bagus?
Hai friends!

Happy Tuesday :)

Saya dekat opis selalu minum air dekat water dispenser tu je. Normally air situ air reverse osmosis (RO). Selama beberapa bulan jugak laa minum. Yang saya perasan, kalau minum air tu, sakit tekak. Badan tak sedap, padahal minum banyak. Yerla kita bajet elok la minum air kosong banyak, tapi tidak untuk air RO.

Jadi, saya harini beli air mineral 1.5L bawak pi opis. Sebenarnya dah tahu air water dispenser memang tak elok tapi degil minum jugak. Pastu bising sebab sakit tekak, sakit kepala bagai.




Ini antara keburukan air RO:
Tidak mengandungi sebarang zat
Air RO ni air mati. Memang bebas kuman tapi tak membawa sebarang manfaat kalau minum. Kita kena minum air berzat.
Tidak mengandungi elektrolit mineral which is sangat bahaya.
Kenapa bahaya? Kerana ia cepat menyerap radikal bebas daripada makanan yang masuk dalam badan kita. Radikal bebas ni merupakan penyebab utama pelbagai penyakit berbahaya kat dunia ni. Radikal bebas ni akan berfungsi di mana sahaja air RO tu berada. Let say otak, hati, jantung, buah pinggang! Oh man.. bahaya sangat ni!
Melemahkan sistem imun badan
Air RO yang kosong takda zat ni, bila masuk dalam badan kita, dia akan menyerap zat-zat yang ada dalam badan kita! Oh.. patutlah tak sedap badan minum air ni T_T. Sama macam gula yang takda zat, bila dia masuk je dalam badan kita, dia menyerap zat-zat badan.
Tidak ada mineral
Mineral ni penting untuk badan kita. Sebab itu air yang dijadikan di gunung, bawah tanah mengandungi mineral. Tapi dunia sekarang dah tercemar, maka takungan air mineral ni hanya ada 5 tempat sahaja di dunia! Sebab tu air RO tidak dilabel sebagai mineral, ianya dilabel sebagai air minuman dekat kedai-kedai. Sumbernya terhad dan sangat berharga.

fitri ariff said...

Assalamualaikum, Nama saya fitri dari syarikat penapis air beralkali cuckoo dengan teknologi terbaru dari korea. Air kami tidak bersifat asid seperti RO, air ditapis dengan ph alkali. Boleh hubungi saya di 014-3389788 untuk penerangan percuma tentang penapis air alkali kami

momoya moya said...

Ini semua sudah salah Info tentang air RO. kalau ia tak bagus kenapa Doktor suruh pesakit buah pinggang minum air RO bukan air Mineral. Adakah doktor suruh pesakit itu cepat mati?.

Air RO memang tidak ada mineral tetapi kita boleh ambil dari sumber luar seperti Suppliment, nasi, ikan & sayur. Kita cuma perlu air yg bersih.

Air Ro bukan air Mati. Air mati ialah air yg telah dimasak sehingga mendidih & telah sejuk. Molikeul air itu tidak lagi bergetar.

Jika dikatakan air RO itu tidak baik, kenapa orang Korea & Singapura minum air RO. adakah mereka akan mati. Kenapa Kerajaan Singapura boleh meluluskan projek jutaan Dollar air new water itu jika air RO itu tidak baik utk rakyat mereka.

ANDA FIKIRKAN SENDIRI. jangan tertipu teknik jurujual.

Buat kajian mendalam dahulu sebelum berhujah

momoya moya said...
This comment has been removed by the author.
momoya moya said...
This comment has been removed by the author.
momoya moya said...

Saya tanya kawan yang berkerja di Korea. Dia bagitahu Cuckoo main product periuk nasi. Dan mostly di Korea diorg pakai coway sebab di sana pusat penyelidikan air R&D coway mempunyai 22 orang water Specialist dan berkerjasama dengan university national Seoul dan rakyat korea rata2 memilih coway. Mohon pencerahan. Dalam pencarian

momoya moya said...

Maaf ya saya mmg suka mengkaji sebelum membeli. Ada kejadian di MRSM Muar Johor air cuckoo di notis dari jabatan kesihatan untuk tidak beroperasi sementara kerana air nya kotor. Mohon pencerahan. Mahu kan kepastian kenapa ya?

Mohd Zaid Abdullah said...

Salam, berkenaan kes penapis air cuckoo di mrsm muar. Team saya adalah yg terlibat secara langsung dalam kes ini. Utk pengetahuan penalis air cuckoo yg dipsg di mrsm muar adalah beberapa hari setelah berlaku kejadian keracunan makanan itu. Kemudian pihak kkm telah dtg ke kantin mrsm muar dan menyita kawasan kantin termasuk 6 penapis air yg baru dipasang disitu.team kami supply 16 unit tetapi kenapa 6 unit sahaja tg disita? So servis team kami telah mengambil sample air minuman dari penapis air cuckoo dan setelah ujian dijalankan terbukti air adalah bebas bakteria dan bukan penyebab keracunan makanan. Pihak mrsm muar sendiri yakin ttg produk kami dan masih menggunakan produk kami. Segala penyebaran melalui media sosial adalah fitnah dari pihak yg tidak bertanggungjawab.boleh dptkan info ttg perkara ini di fb page cuckoo atau fb page info penapis air dan udara cuckoo. Tq

Unknown said...

Hijrah.Water.. Hubungi saya mikhail 0126964509 untuk penerangan lebih lanjut tentang produk kami. Kilang penapis air pertama oleh orang muslim di tangkak johor dan kami ade banyak cawangan di seluruh malaysia. Pertama di dunia marine hap alkali+collagen+calcium+hydrogen+mineral+bamboo..hijrah. water di malaysia sejak tahun 2016. Produk yg berkualiti pada harga yg murah dan tidak menggunakan sistem riba. Sekian terima kasih.

David raj said...

Hijrah.Water.. Hubungi saya mikhail 0126964509 untuk penerangan lebih lanjut tentang produk kami. Kilang penapis air pertama oleh orang muslim di tangkak johor dan kami ade banyak cawangan di seluruh malaysia. Pertama di dunia marine hap alkali+collagen+calcium+hydrogen+mineral+bamboo..hijrah. water di malaysia sejak tahun 2016. Produk yg berkualiti pada harga yg murah dan tidak menggunakan sistem riba. Sekian terima kasih.

Momo ya said...

x nak lah.. Sijil halal cuckoo pn cuma elektrik water purifier.. Tu pn diiktiraf pulau pinang punya halal je. Status meragukan. Dalam sijil halal pun cuckoo punya Filter xde penerangan pun tentang halal.. Kawan saya ada nak beli cuckoo tu hari pun ada budak cuckoo sendiri x bagi cakap filter cuckoo x halal..

Myrul Myrul said...
This comment has been removed by the author.
Myrul Myrul said...

Assalamualaikum wrt,
Saya Amirul agen sah berdaftar Amway...
Saya ada jual barang jual barangan Amway seperti penapis air berjenama eSpring™..
Nuritrlite™ makanan kesihatan dan bermacam lagi..
Berminat boleh pm saya di no 019-324 2516

**
NUTRILITE and eSpring have once again emerged as Trusted Brands in Reader's Digest annual award. Voted by consumers, NUTRILITE has won the Trusted Brand 2015 Platinum award (1️⃣1️⃣th Consecutive Years) in Malaysia under the Vitamin/Health Supplement Category while eSpring has won the Trusted Brand 2015 Gold award (🔟th Consecutive Years) in Malaysia and Asia under the Water Purifier Category.


www.espring.com

Unknown said...

Semua nak menang..hehe. nak laris jualan.baik pakai yang biasa saja. Jenis pp. Servis pun murah.Untuk buang yang karat.air paip ni dh bagus.. cuma perlu masak saja. Ro mmg x bagus.. sebab ph sedikit asid. Dlm ph 6.5.. untuk jangka panjang tidak elok.berasid badan jadinya..air paip rumah lg elok ph 7.1.

Anonymous said...

Owh camtu ke, klau mcm tu jangan makan buah oren pH level dia lgi rendah 3.83, bahaya tu tahap asid tinggi mkn2 bnyk2 nnti sakit perut :P AHAKS....

Anonymous said...

Lps ni susu pun x blh minum, susu pnya pH level antara 6.5 ke 6.7, berasid tu hbs la mereput tulang kita minum susu bnyk2, kene mntk KKM spaya buat kajian utk gantikn susu dgn benda lain, kalau x baby nk mkn apa? Hahahah

Anonymous said...

OK x yah gaduh2, ni sya bg link utk WQA (Water Quality Association)

https://www.wqa.org/find-products

blh cek product yg korng pkai tu ada x dlm sistem diorng

klau x de tu sndiri beringt lah

OK?

Muhammad said...

R.O x bagus??? Biar betul.. Tu ari sy baru tgk ceramah prof dr Ahmad fauzi Ismail saintis muda ASEAN dari Pusat penyelidikan air UTM dia cerita yg R.O sebenarnya bagus utk tubuh manusia berbanding air mineral yg di minum. Ke awk lg saintis dari dia kot mandai ckp R.O x bagus??

Muhammad said...

Betul lah.. Sekarang baru Saya tahu mana air dia Ada quality & mana yg Xde quality. Nice sharing.

Muhammad said...

Mineral yg terbaik adalah dari buah buahan sayur sayuran kerana ia bahan organic terus diserap ke dalam badan manusia. Mana kala mineral yg berada dlm air bukan Dari bahan organic & tidak mudah diserap Oleh badan manusia. Malah memaksa buah pinggang berkerja lebih keras boleh menyebabkan buah pinggang rosak. Serbia sedikit Dari prof dr Ahmad fauzi Ismail... Apa yg Baik kita share2

irfan nabil said...

assalamualaikum,.maaf ganggu,..saya Irfan Nabil dari Agen Coway Kedah (id, 534869). kepada mana2 office, sekolah, atau mana2 rumah yang ingin menggunakan penapis air @ penapis udara Coway, boleh terus contact saya (011-2944 1107). Saya sendiri pakai penapis air Coway, quality dengan service mmng cantik. Untuk pengetahuan tuan2 dan puan2, kebanyakan pekerja yang pergi service setiap rumah adalah perempuan. Kalau semak dkt www.wqa.org tu, search COWAY, ada 7,..COWAY ni product manufacture. yang terbaru tu CUCKOO tu, bukan manufacture, dia hanya tukar brand sahaja, korang boleh semak dkt laman web tu.

Penapis air COWAY ni ada 4 jenis, air panas, air suam, air sejuk, suhu bilik. mmng kita akan nampak mcm mahal tapi bulanan rm125. Cuba kalau pakai yang air tong isi balik tu, agak2 berapa untuk sebulan ?? Filter air COWAY ini telah diiktiraf sijil HALAL.

irfan nabil said...

Lagi pon x bagus sebenarnya kalau guna cerek untuk panaskan air, alumunium dalam tu akan berkarat. Kita boleh jimatkan space, kalau dah pakai COWAY ini, dah x payah nak isi air kosong dalam peti ais, x payah nak panaskan air tiap2 pagi, ibu2 yang selalu ke dapur dah x payah susah2 nak siapkan sir panas bagai. In shaa Allah, kita boleh gunakan satu sahaja ruang yang mempunyai 4 jenis air. thank you. (011-2944 1107)

Muhammad said...
This comment has been removed by the author.
goldnecklacebonanza said...

MERDEKA SALE CUCKOO!
PENJIMATAN BERBALOI-BALOI??????????
CUCKOO MILD ALKALINE WATER
CUCKOO BEYOND STANDARDS
PROMOSI TERLAJAK LARIS CUCKOO !!
.
SETIAP 2 MINIT, SATU UNIT PENAPIS AIR CUCKOO DIJUAL
.
.Mana Xnya, dahla murah bebenor harganya berbanding dengan jenama lain (serendah RM72.08 sebulan)
.
.
- Air pulak air mineral beralkali yang bersih dan sangat baik untuk dijadikan minuman harian keluarga.
.
- Menepati piawaiaan air sihat dan bersih Kesatuan Kesihatan Dunia, WHO
.
- Kami Buat PH test LIVE depan mata customer
.
- Proses nak beli pon tersangat lahmudah dan dijamin lulus segera*
.
- tak kira dimana location tuan/puan berada, sy boleh process order tuan/puan dengan pantas. 5 minit sahaja diperlukan untuk mendapat agreement dari Cuckoo HQ
.
.
Melalui skim sewa beli kita layak mendapat:

?? PERCUMA yuran pendaftaran,Jimat RM265!

?? PERCUMA penghantaran seluruh Malaysia!

?? PERCUMA pemasangan seluruh Malaysia!

?? PERCUMA penyelenggaraan/servis (setiap 4bulan)

?? PERCUMA penukaran filter (setiap 4bulan)

?? PERCUMA pemasangan semula (jika berpindah)

?? PERCUMA 'full warranty' termasuk peralatan mekanikal, elektronik, jika pecah/rosak/tidak berfungsi
.
.
.
.Urusan dokumentasi MUDAH & kelulusan SEGERA
.
? tak perlu slip gaji
? tak perlu garentor
? tak perlu advance payment
? tak perlu downpayment
? tak perlu processing fee
? tak perly bayar pendaftaran(Sementara masih promo)
? tak perly bayar pemasangan
? apa pon tak perlu.. Semua adalah PERCUMA!!!!!
? suri rumah pon boleh apply
? yang bisnes sendiri pon boleh apply
? yang makan gaji lagi la boleh apply
.
.==============================================
?? PROMOSI "0" PENDAFTARAN & PROCESSING FEE ??
==============================================
Lepas ni bancuh susu anak,buat kopi.. tak payah refill air,Tak perlu masak air, Tak payah angkat air dari mesin.. cuma tekan jer.. semudah ABC ?? ?? pasang Water filter cuckoo air bermineral beralkali rendah MAMPU MILIK ni..

CALL/WHATSAPP????
??013 4442172 AHMAD MEOR OTHMAN
??013 4442172 AHMAD MEOR OTHMAN
??013 4442172 AHMAD MEOR OTHMAN
p/s: untuk respon yang pantas, boleh tinggalkan nombor telefon di ruangan komen/whatapps direct ke 0134442172

Keluarga Sihat, Keluarga Bahagia
.
Jom bertukar kepada CUCKOO HARI INI !
.
.
Untuk makluman, Ahmad Bin Meor Othman (Id: 21764) merupakan wakil sah Cuckoo untuk menguruskan permohonan dan pemasangan seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

PILIHAN BIJAK PILIH CUCKOO
Hubungi saya terus di:

013-4442172 Ahmad Meor Othman ID:21764
013-4442172 Ahmad Meor Othman ID:21764
013-4442172 Ahmad Meor Othman ID:21764

p/s: untuk respon yang pantas, boleh tinggalkan nombor telefon di ruangan komen/whatapps direct ke 0134442172

Norsyarifudin Ahmad said...

Assalamualaikum..sy agen coway malaysia..sebarang pertanyaan tentang produk,pemasalahan yang dihadapi,ada masalah kesakitan,saye sedia membantu dengan izin Allah,insyaAllah...boleh hubungi saya..014-2296431

Anonymous said...

saya guna ro coway. tapi kena tipu dfn salesman. harga murah skit rm 2000. tapi x servis. salesman dah lari. coway kl ckp produk x waranti. skrg x boleh servis. air mkin kotor skrg

Myrul Myrul said...

Sesiapa ada penapis jenama X yg dah rosak jgn buang..
Kami terima utk trade in RM400.00

019-324-2516
Myrul eSpring WTS Direct Distributor

Since 2007 – eSpring Water Treatment system make its debut!

#AM40 #AmwayMalaysia #PioneersForTomorrow #AmwayMY

with eSpring WTS, you have the world's BEST source of water right in your own home

http://www.rdasiatrustedbrands.com/my/amway-malaysia-showcase.html

NUTRILITE and eSpring have once again emerged as Trusted Brands in Reader's Digest annual award. Voted by consumers, NUTRILITE has won the Trusted Brand 2015 Platinum award (1⃣1⃣th Consecutive Years) in Malaysia under the Vitamin/Health Supplement Category while eSpring has won the Trusted Brand 2015 Gold award (��th Consecutive Years) in Malaysia and Asia under the Water Purifier Category.

Category: Water Purifier
Award level: Gold
Amway eSpring™

TRUE WATER is water that is clean and free from contaminants while still retaining all its nutrients. 'Purified water' is not the same as TRUE WATER; purified water may be clean, but it has also been stripped of beneficial minerals for the sake of filtering convenience.

eSpring's easy to install water treatment system delivers TRUE WATER rather than just convenient water. eSpring is the result of AMWAY’s extensive R&D efforts, a collaboration of hundreds of scientists and nutritionists from 75 laboratories all around the world. With eSpring’s patented technology, you and your family are assured of TRUE WATER.

The patented eSpring Activated Carbon Block Filters contain compressed active carbon and reduce more than 140 contaminants that could potentially affect your health. eSpring is certified by renowned testing agency NSF International to remove more contaminants than any other carbon-based UV filtration system, all while retaining water’s beneficial minerals, especially calcium, magnesium and fluoride.

In order to prevent secondary contamination by microorganisms, eSpring utilizes a direct flow Of water, instead of a stationary reservoir, which passes through the wireless all-in-one cartridge with UV lamp that then destroys more than 99.99% of waterborne disease-causing bacteria and viruses.

The result is great tasting TRUE WATER, on tap in your kitchen.

Nasir cuckoo said...

PROMOSI PENAPIS AIR CUCKOO

Tak perlu yuran :
PENDAFTARAN DAN PEMASANGAN
.
JIMAT RM 265.00
Cepat DAFTAR sebelum terlambat!
.
.
Dengan Penapis Air Mineral Beralkali Ringan semuanya jadi MUDAH!
.
✔ Air Mineral Beralkali Ringan PH 7.5-8
✔ Tapis segala HEAVY METAL
✔ Tekanan air rendah boleh pasang
✔ Dapur tampak EKSLUSIF
✔ Tak perlu dah masak air lagi.
✔ Tak perlu angkut air dari mesin lg
✔ Air SEDAP,BERSIH DAN HALAL
.
-------------------------
APA ITU AIR MINERAL?
-------------------------
Air yang mengandungi:
1. Magnesium
2. Kalsium
3. Potassium
4. Sodium
.
-------------------------
APA ITU HEAVY METAL?
-------------------------
1. Zink
2. Aluminium
3. Chromium
4.Cooper
5. Iron
dan macam-macam lagi yang datang dari salur paip kita yang BERKARAT.
.
-------------------------
APA YANG TUAN/PUAN DAPAT?
-------------------------
Hanya bayaran serendah RM72 (termasuk GST6%) sebulan, dapat
.
✔ PERCUMA servis 4 bulan sekali.
✔ PERCUMA tukar filter 4 bulan sekali.
✔ PERCUMA alat gantian.
✔ PERCUMA pasang semula (jika berpindah)
✔ PERCUMA khidmat nasihat jika memerlukan.
.
-------------------------
DOKUMEN YANG DIPERLUKAN?
-------------------------
❌ Tak perlu slip gaji
❌ Tak perlu garentor
❌ Tanpa yuran pendaftaran
✔ 1 bulan sewa sahaja jika RENTAL
.
-------------------------
SIAPA YANG BOLEH APPLY?
-------------------------
✔ Suri rumah
✔ Keluarga yang ada anak kecil
✔ Suami yang sayangkan isteri
✔ Anak yang sayangkan parents di kampung
✔ Nama Blacklist ctos/criss
✔ Kakitangan Swasta
✔ Kakitangan kerajaan
✔ Permis Kerajaan
✔ Pemilik Syarikat Sdn. Bhd atau Enterprise
.
-------------------------
TUNGGU APA LAGI ?
-------------------------
Biar kami bantu an.da uruskan semuanya!
Hubungi kami sekarang.
.
Whatapps/Telegram/SMS/Call
.
011 18632093 (Nasir ID : 21475)
017 7390601 (Haslina ID : 23181)
.
Atau tinggalkan No. H/P di sini -> m.me/cuckooonlinebranch
.
.
Layari website kami -> http://cuckooonlinebranch.com
Respon pelanggan kami -> http://goo.gl/rqcVCw
.
-------------------------
Untuk makluman, Nasir (Id: 21475) & Haslina (Id: 23181) merupakan wakil sah Cuckoo yang bekhidmat di Cuckoo HQ untuk menguruskan permohonan dan pemasangan seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Untuk sebarang persoalan, boleh terus rujuk kepada kami.

LANCER fiore said...

Pengesahan halal dr Jakim untuk kesemua filter penapis air cuckoo

http://www.halal.gov.my/ehalal/directory/slm_viewdetail.php?comp_code=COMP-20150803-211828&id=&type=C

Admin said...

Lama cerita nih..

Air RO bagus?
Dah sampai air bermineral pun tak bagus untuk buah pinggang?
Wow.. so air zam-zam jangan minum la. hehehe. Banyak mineral tu..

Kita takyah nak buruk2 kan antara satu sama lain.
Bagitau pelanggan fakta.

Yang nak beli tu tanya habis2, sampai puashatii baru beli.
Ambil tahu apa yg anda bayar dan guna.

Anda kena tau baik buruk..simple.
Doktor bagi nasihat mungkin ikut keadaan.
Ada sukatan tertentu.
Doktor suruh makan ubat, ubat pun side effect.
Bagus ker side effect? Tapi kalau terpaksa utk merawat.. kan.


Utk makluman, hari ni Coway pun (yg banggakan air RO nya) pun dah keluarkan model penapis air alkali..

The end.

www.facebook.com/Cuckoopreneur

Lelaki Penganggur Malang Berusia 26 Tahun said...

Assalamualaikum kak azura rahman

Ni nak cerita sikit la pasal penapis air dot dot ni..
Nak jadikan cerita..tengah hari semalam...datanglah 2 orang anak beranak..ingtkan sedara mak saya nak jemput kenduri kahwin..

Dia punya intro tuan rumah ada ke? saya panggil lah mak saya tolong tengokkan..saya mmg bona fide ingat sedara mak saya...Mula2 dia kata nak banci tanya pasal air anugerah dan alkali..

Ending2 dia cerita yang dia jual penapis air..malas nak sebut la jenama apa.. Yang penjual tu pun dia pung pang pung pang macam peluru bercakap suruh jual..dok cerita la life dia beniaga ni tanpa henti..

Yang anak dara dia mekap tebal dok cerita la harga..agak2 la harga rm5k sebijik..hot and cold plus alkali..last2 dok sembang harga melayu bumiputera kesedaran semua..jadi rm4k.. bayar bulan rm120...

Kitorang mmg nak pakai penapis air..but not now..sbb bajet tak da...mintak la bisnes kad..konon nak halau cara baik la..anyway saya mmg layan dia mmg baik..tk nak bagi bisnes kad..tk reti2 angkat punggung..nk jugak jual usaha dok ulang ayat yang sama...saya dah mula boring..

pencen yang mak saya ada hanya rm1200..bayar itu bayar ini nak makan ada la dalam rm 600..tu belum emergency nak ke klinik lg...dia usaha jugak nak jual..dok pujuk mak saya macam2...dah tu dok bahan saya tak sokong mak saya..kalau mak saya meninggal putih mata nnti menyesal tk bagi mak pakai penapis air bodoh dia tu...

saya pun cakap la baik2..bajet tak de...buat apa..saya pun lom kerja...yang mak saya ni pun..pelik2 sikit..kalau dah beli karang...mulut dia yang membebel bising kalau ada apa2 hal yang menyusahkan dia disebabkan penapis air bodoh tu...maklumla..sejak arwah abah meninggal..mak ni mmg tahap warga emas yang suka benau merajuk....dengan saya je pulak tu..ngn adik beradik lain tk sampai hati nak merajuk..ye la diorang dah ada pasangan...saya lom..

so saya ni pun dah terbakor rasanya mula la mengamuk..menengking la jugak..saya cakap la..mak ni kalau saya mintak pinjam duit sikit...punya kedekut..nak bayar untuk penapis air bodoh ni boleh pulak...padahal kalau dah beli tk guna pun...kondem lektrik la..sempit la..si penjual yang mulut becok tk reti tutup ni pulak dok psiko la sampai mak saya sedih..dok kondem saya menganggur la dah tua mintak mak tanggung la apa la...dosa buat mak sedih la itu la ini la..padahal saya baru je menganggur..dan sebelum ni pun saya kerja saya provide je untuk mak saya..ada gak saya cerita...tp cerita dia jugak besar...langsung tk nk dengar cakap kita.....mmg bak kata jijoe pereira abdullah rock oo la..pu$%^& punya rockers...

so now mmg mak saya merajuk tk nk bercakap ngn saya...adoi..boring la...hahahaha so..penjual penapis air..atau mana2 door to door seller..please have ur manner...jangan kurang ajar...pls... nak jual cakap elok2...tak yah nak desak2..kalau orng dah tak nak sila bangun dan belah tk yang nak paksa2....

oh ye ending dia camana saya perhambat dia berambus...saya jadi tok ramli ms...dok cakap ..ye la ye la ye la sambil senyum memanjang..itu je cara nak halau spisis penjual tk reti bahasa dan tak makan saman ni....hahahaa...yang anak dara dia tu pulak...nak kemas barang2 pun slow macam sloth..astaghfirullah al azim..mekap je tebal..ko hingat ko lawa dek??? kelass mak..wakakakakka

Kongsi Resepi

There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...