Tuesday, October 26, 2010

Product Review - Dalacin T


Dalacin T adalah sejenis toner jerawat yang amat berkesan menghilangkan jerawat dalam masa yang singkat. Keberkesanannya menghapuskan jerawat dan menghilangkan parut menjadikan produk ini sebagai sesuatu yang mesti dimiliki oleh setiap remaja yang mempunyai kulit bermasalah dengan jerawat.

Penggunaannya mudah. Selepas muka dicuci, sapu toner ini ke atas kulit muka dengan rata. Dalam beberapa hari jerawat hilang dan jerawat baru juga tidak tumbuh lagi. Dalam beberapa minggu parut-parut hitam juga hilang. Selepas sebulan penggunaan kulit akan kelihatan bersih dan tiada jerawat , tiada parut. Kulit dengan sendirinya akan kelihatan cerah, berseri.

Sesuai dipakai oleh lelaki dan perempuan yang menghadapi masalah jerawat. Apabila jerawat telah hilang, seeloknya penggunaan Dalacin T ini diberhentikan. Tukar dengan acne skin care yang lain kerana penggunaan dalacin-t dalam tempoh yang lama akan mengeringkan kulit. Bagi mereka yang mempunyai jerawat2 kecil atau besar yang sukar sembuh amat elok menggunakan Dalacin T ini.


post signature

post signature

29 comments:

Anonymous said...

nak tanya produk ni.....bleh dapat kat mana...

::Azura Rahman:: said...

boleh tgk kt farmasi.. sy beli kt farmasi je.. but maybe x semua farmasi ada.. selamat mencuba.. :)

bella nabila said...

erm...uhuk..malu la pulak..bella baru pakai dalacin t ni ari sabtu lepas..ni sebab bella memang dah gila2 cari produk tuk mrJ ni..bella tengok forum ramai suggest produk ni..hehe..kena tunggu sebulan..sekarang duk follow up sesapa yang berpengalaman cam sis yg guna ubat tu..

Anonymous said...

nak tanya. harga dia berapa? satu botol ni akak pakai berapa lama? satu bulan ke? sebab kulit saya masalah dgn jerawat kecik and kulit berminyak and parut. :)

::Azura Rahman:: said...

salam dik.. harga dia maybe around RM38-RM40.. sis x sure la berapa lama tahan dalcin-T nie.. bergantung kepada penggunaan kot.. kalu hari2 guna rasanyer dlm sebulan lebih hingga 2 bulan..

botol dia kecik je.. tp sbb guna dia skit je.. dap2 kat tmpt jerawat jer bukan semua tmpt.. nnti kulit kering pulak..

kulit muka sis pon masih bermasalah.. dalcin-t ni utk kurangkan jerawat bile pakai.. then biler jerawat naik balik.. kena la pakai lg.. means x kesudahan la jerawat ni bertapa kt muka.. huhu..

che timah said...

means, dye x bentikn jerawat la nih? ke dye lembab kn sket jerawat nk tumboh balek???

Jiji said...

it is not a toner, it is an antibiotic.

Anonymous said...

hye...sy dah lame gune dalacin t nie..8 tahun lps..mmng sgt berkesan..blh beli kat guardian farmasi..

lily said...

sy bru beli siang td kt watson..
cme rm36.20 je..

Anonymous said...

sy beli isnin lepas kt guardian..harga dia rm 34.50

Anonymous said...

totaly effective!!sy hampir2 give up pasal jerawt yg semnkin trok nih..ble da try dalacin t troz sy yakin nilah produk yg sesuai..skarang kulit sy licin xpe jerawat satu pown....bezz sgt..memg x rugi lgsung try produk nih!!!

Anonymous said...

salam... nk tny.. if kita pakai dalacin t with product yg lain tak pe ke?.. maksud nye cuci muka dgn pencuci muka yg lain..after that pakai dalacin t.. ada ape2 effect ke?
terima kasih

::Azura Rahman:: said...

salam..

mmg dalacin-t dipakai selepas muka dibersihkan.. biasa akak pakai masa nk tido tu.. dapkan kt area yg bermasalah.. kalu pimple yg br pecah tu agak pedih la skit..

Anonymous said...

tanx sis..sy bace pasal dalacin t nie kat blog sis,then smalam baru beli kat farmasi,rm42.00.nk tny sis,tak kesah ke kite cuci muka dengan ape2 brand pom?mcm oxy ke aiken ke?

::Azura Rahman:: said...

sis pon x berani nk suggest ape2 sbb sis bkn dermatologist.. hihi.. cuma berdasarkan pengalaman sis.. utk penggunaan dalacin-T x kisah pon pakai ape2 brand cleanse.. cuma pada sis kalu muka bermasalah (cam muka sis arr.. huhu).. kena amik produk yg mmg khas utk kulit sensitif.. cam oxy, clean & clear acne dll..

Anonymous said...

ni nak tanye, tdi bru ke guardian.. tpi pkeje tu tkjut berok!!! dia tk tau Dalacin T tu ape (*,//)so, takde ar kat sini (Brunei)sian :.( kene bsabar la nie ngan muka aku yg tak abz2 ngan gunung-ganang yg benanah ni.. ni nk tanye, Dalacin T ni HALAL tk???

cikgufizz~ said...

produk ni mmg berkeSAN..cume tu lahh ssh sikit nak cri coz ade kt farmasi guardian je stakat ni yg i tao..huhu

saya n rakan2 rmai yg guna prouk ni...mmg kami sume puas ati n nmpak sgt kesan positif tu..

tapi..btul kate azurarahman..if muka da okay..better xpakai lg..nnti kering kulit.
slmt mencuba~!

Anonymous said...

Salam....dalacin t mmg TERBAIK!!!! dlu zaman skola smpai la dh kje dh smbung blajar pon muka trok sgt2..mse nk dftar smbung blajar pon malu sgt2 muka pnuh jrawat smpai merah2 n bengkak muka nie..huhuhu wana kulit bdn ngn muka sgt2 bbeza..malu sgt2...jerawat besar2.berair jerawat bawah dagu..smpai skrg tkut tgk muka yg dlu..hehehe..tp ble guna dalacin t trus licin muka..bekas jerawat bkurangan...wlaupun ade jrwat tp xd la besar n berair mcm dlu..ade pon 1 2 je jerawat..sapu dalacin t 2 3 ari ilang trus smpai dlm kulit..smpai sume kwn2 n mak sndiri pon tkjut ngn prubahan skrg..sume duk tnyep pkai ape muka...xde jerawat n dh putih sama kulit ngn bdn..hehehe sume nye sbb DALACIN T...alhamdullilah....mula2 pkai dalacin t mmg xyakin..tp sy pkai berape btol bru ok..rase nye pkai 2 3 btol bru nmpk kesan sgt2..bekas jrawat pon ilang..muka dlu itam skrg dh cerah..smpai pakwe sndiri pon nk pkai dalacin t..hehehe skrg pon dh ok jrawat still pkai n krim n pncuci pkai Safi Balqis perfect 10..sesuai!! cubalaaahh :))

Anonymous said...

tp walaupun kt sini ckp ble dh ok jgn pkai lgi, tp sy tetap pkai....sbb dlu mse muka sy trok sgt ngn jerawat besar2 kt pipi, dagu, dahi, muka sy pon trok ngn berminyak...tp dengan dalacin t la minyak kt muka berkurang..xde kering pon muka sy....huhuhuhu

::Azura Rahman:: said...

Alhamdulillah.. ramai yg cuba Dalacin-T and mendapat kesan yg positif..

Kalau ada yg pernah cuba tp x berkesan.. mungkins Dalacin-T tidak sesuai dgn kulit anda..

Kzura happy ramai yg bagi feedback positif.. :)

danial amri said...

askum... nk tanye.... bleh x pkai bdak compact lpas pkai dalacin t ni... klu awk lak??? pkai mse ble?!? alas ngn bdak x lpas 2??? plezzz reply... mke sye smkin hri smkin truk laa berjrawatny...

zarra zorro said...

salam..kak,nak tye..kalau mcm blackhead boleh hilang ka guna dalacin t ni???ke jerawat cm nnah tu je??

siti farishah an said...

salam.i baru je grab dalacin t ni kat farmasi smalam.harge die rm50.mak aii..mahal gakla.tp disebabkn oleh review yg sangat bagus n member i sendri penah pakai mende nih,so pejam mate jelah.sbb i mmg dah give up nk cube mane2 produk dah.hopefully this will be the first and the last. :)

::Azura Rahman:: said...

Salam semua.. ramai jgk yg berminat dgn produk Dalacin-T nie.. tapi sis x leh nk reply details pasal Dalacin-T ni sbb sis pon pengguna jgk.. cuma share pengalaman je..

Sis guna produk ni sebelum tido.. dh cuci muka bersih2.. baru sis dap2 kan kat area bermasalah.. kadang2 tu satu muka sis dap.. hihihi..

Utk blackhead sis x sure dear.. maybe blh tnye pharmacist kt situ.. ;)

hafeez said...

Salam, saya baru je beli semalam RM33.xx..saya beli di farmasi nie..

D'Apotic Pharmacy
Website : http://www.d-apotic.com/
Toll Free : 1800-888-689 ( For Malaysia Only)

p/s: Kalau jadi ahli(free je). Boleh dapat diskaun 10%.

Anonymous said...

slm sis,,muka sy jz byk ksn2 jerawat y warna hitam..so mmg boleh gn la kn...

Anonymous said...

salam sis, ad side effect x pkai dalacin t ni and boleh x pakai utk parut- parut jerawat?

Anonymous said...

Sis. Lepas jerawat dah hilang. Kena hentikan penggunaan kan. So nak guna apa ek?

Anonymous said...

saya antara pengguna Dalacin T ni, so sy ni bukan pakat kulit or pakar ubat jerawat..pada pendapat saya, penggunaan Dalacin T memang amat baik..sy setuju apa yg dikatakan oleh sis, better we stop using if jerawat dah hilang..and then cuba guna pencuci muka yang SESUAI and get advice from any pharmacy advisor before buy any produk pencuci muka.. so pendek kan cerita..story sikit kat pharmacy advisor yang kita ni baru stop gauna dalacin T sebab kulit da ok..and tgh cari pencuci muka yang sesuai..bukan apa, takot2 kita terus beli pencuci muka yang x sesuai dengan muka and then lepas tu jerawat tumbuh semula..harus di ingat, sometimes kulit muka sensatif dengan produk KULIT MUKA!!..so tu advise saya..

Kongsi Resepi

Share It

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...