Sunday, December 18, 2011

Apa yg menarik di Lumut, Perak?..

Salam..

Lamanyer x update blog..
ketandusan idea dan kemalasan sgt2..
nk update blog ni kena ada idea gak..
sama mcm nk mengarang buku atau drama kan?..hihihi..
sebab kebiasaannyer entry yg dibuat adalah sumber dari kita sendiri..
bukan copy paste dr mana2..
kalau main copy paste je.. hari2 pon leh update entry kan.. ^_^


So apa kaitan dgn Perak?..
Aceli aku akan bercuti minggu depan..
x la lama pon.. tp mmg plan nk pegi cuti2 mesia..
dh x tau nk ke mana lg..
tmpt percutian kt mesia ni mmg lah byk..
tp memandangkan bajet pon idak la sebesar mana..
so amik yg mana boleh je..
kalau ikutkan.. geram gak nk g Langkawi lagi ..
walaupon dh g berkali2.. seronok shopping.. hihihi..
tp jauh noo.. cuti x lama pon.. 

So.. rasa mcm nk g Perak..
aritu planning nk bercuti ke Perak.. Ipoh ke.. Taiping ke..
sekali rasa cam jauh je.. so singgah kt Hot Spring Sungkai je..
nasib baik puas hati.. 
(leh tgk entry di sini, sini dan sini )

So this time planning nk ke Lumut..
ape yg menarik erk kt situ?..
setakat yg aku dh servey.. 
Pantai Teluk Batik & Pulau Pangkor (blh naik bot pergi balik hari kan? )

Ada sesaper yg tau ape yg menarik di Lumut..?..


4 comments:

Qaseh said...

Lumut mcm teluk batik jugak pantai dia mmg cantekk tp sy pun dah lama xpergi lumut.

JaJa'Z said...

kalau tanya jaja la..takdeapa sangat yang menarik area2 lumut tu..tapi utk yg nak gi jenjalan ubah angin..boleh jek...kat area manjung tu ada hutan paya bakau..ada ruangan jalan kaki sampai ke tepi sungai..ada monyet2...pastu dekat dengan teluk batik..ada marina island..nak gi pangkor dr marina island bleh..dr lumut pun bleh..kalau dr lumut rm10 seorang pergi balik rasanya...kalau dr marina island wlpun dekat !)-!5 min jek) tapi mahal sket rasanya..marina island ni baru je buka jetti nya...

tu je lah kot yang jaja tau..
kalau kat pangkor ..akak bleh sewa motor if bercadang tak nak tido kat pulau..sewa motor dlm rm30 rasanya..bleh la kalan2 serata pulau..gi kat pasir bogak..lepak2 tepi pantai...gi kat kubu orang2 inggeris dulu2...nak lagi syok..tido sana jek..dah alang2 tu..banyak chalet2 yang murah gak...

apa lagi ek..nanti2 jaja tambah yek..
hehehhe

Edlieza said...
This comment has been removed by the author.
Edlieza said...

lumut pekan biasa je, tapi yg special sbb lumut nie bandar maritim.. kat marina wing de muzium kapal rahman.. kapal navy yg dah lucut tauliah.. tapi still dalam penambah baikan.. de lah kurang here & there.. tapi best la dpt naik kapal navy.. kalau teluk batik de pantai.. alang2 dah sampai lumut, kenelah g pangkor.. pantai die cantik.. tapi area pasir bogak.. dari marina island 10 min je, nak beli tiket kene de member card.. nanti dah sampai calling2 ler sy klu nak pinjam member card.. hehe.. klu nak buat sendiri pun ok.. rm 10 per group rasenye lah skrg.. tapi skrg musim tengkujuh.. takut laut bergelora.. klu g cameron pun ok jugak.. (^_^)

Kongsi Resepi

Share It

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...