Monday, December 26, 2011

Cuti-Cuti Perak.. Lumut & Pulau Pangkor -continue

Salam...

Sambung dari entry sebelum nie..

OK kami gerak ke Jeti Lumut pada pagi Jumaat 23.12.11
Selepas sarapan pagi kt hotel.. kami terus check-out..
tu pon dh agak lewat..
kami sampai di jeti jam 10.30 pg..
parking kt tempat parking bertingkat yg disediakan..
40sen sejam..

Sampai je jeti.. dh ada bbrp org yg dok menanya 
penginapan dan pengangkutan kt pulau pangkor nnti..
ada kak sorang ni..
open table betol2 kt kaunter tiket..
tnye pasal penginapan.. kami jawab x stay sana.. balik hari..
dia tnye utk sewa motor..
RM30.. 
mmg sebelum ni aku dh google..
ramai yg cakap mmg sewa motor RM30..
mahal erk.. sbb kat Langkawi aritu aku sewa kete Iswara RM30 xyah isi mnyk pon..
kalau sewa kete kt pangkor ni.. dlm RM70-RM80 lah..
mmg mahal.. walhal kete xde la cantik mana pon..
kalau x iswara.. wira.. ermmmm..

So kami decide amik terus dgn akak tu..
sewa motor je sudah..
leh peluk2.. hahahaha..
kami dok kat jeti x lama..
dalam 15 minit kot.. dh ada ferry yg dh sampai..

Oh ya.. utk yg belum tau..
tiket tu RM10 utk pergi dan balik..
and sebenarnyer dia x de masa yg tetap utk naik..
asal ada ferry sampai.. naik je la..
tp x tau la kot dia wat gitu masa org ramai cuti sekolah..
kalau time biasa kot2 lain.. wallahualam.. :)

Manusia mmg lah ramai..
al-maklum la cuti sekolah.. bile dh ramai2.. biasa la kan.. 
mcm2 karenah aku tgk.. huhuhu..
masa dlm ferry.. ada yg dok ulang alik bukak pintu blkg nk g tgk laut..
sekali dua orait lg..
ni dh nk sampai seploh kali dok ulang alik bukak pintu tu..
kalau x sabar mmg dh aku sound aje.. tp bukan ferry mak pak aku..
kalu dak siap la korang.. grrrrrr..

 
 
 
 
 
 
 

-continue-

8 comments:

Qaseh said...

Hu huu walaupun sy org Perak tp xpernah sampai Pulau Pangkor lagi...lumut pun dah lama xpergi.

Anna Qawina said...

pernah g skali kat pangkor..huhu..jenuh beratur nak balik ke Lumut tu..hehe

::Azura Rahman:: said...

Qaseh : hihihi.. kiranyer org Perak murtad la ni ye.. hihihi.. skrg Qaseh dok mana?..

::Azura Rahman:: said...

Kak Anna : masa cuti sekolah ke kak?.. masa zura pegi pon ramai kak.. tp alhamdulillah.. nk naik ferry balik ke Lumut x la lama beratur.. maybe diorg tunggu ferry last kot.. :)

ieda said...

syoknya zura ..

aah lah mahal tuu kalau kereta rm70-80 .. hurmmmm

Myra Jay said...

Penah p Pangkor dulu ngan family, 1/2 hari je kami abes pusing, macam takdak pape sangat pun :)

::Azura Rahman:: said...

Kak Ieda : mmg mahal berbanding Langkawi.. lgpon jalan kt pangkor sempit.. lg sesuai sewa motor..

::Azura Rahman:: said...

Myra : tu la kan.. mmg xde ape2 melainkn xtvt pantai je.. kt mana2 pantai pon ada xtvt pantai.. x perlu pegi pangkor.. akak pegi pg.. ptg kul 5.30 balik Lumut.. Lama sbb lepak2 kt tepi pantai je.. angin dia best.. sejuk.. hihihi..

Kongsi Resepi

Share It

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...