Thursday, December 29, 2011

Tentang Dhia

Salam...

Dah habis menangis?.. hihihi..
Aku ni dh bengkak2 mata tgk episod last arini..
punyer la sedih sgt..
menghayati betol.. xpecially bab2 mengandung.. adoss.. tertusuk dlm kalbu..

Pada aku.. drama ni bagus..
sebab... ada byk sgt ciri2 ke Islaman yang di terapkan..
ada pengajaran dan iktibar yg boleh lihat..
betol tak???..


Cuma yang aku terkilan sgt...
Mak mertua Dhia x ditunjukkan pembalasan yang kaw2..
sbb kita semua dh geram dari awal lg kan..
macam2 dia buat ke Dhia dan keluarga..
so at least nk jgk la tgk dia termakan sihir dia buat tu sendiri ke.. ape ke..
tp ye la.. berbalik pada ajaran Islam..
biar Allah yang memberi balasan setimpal dgn dosa yang dibuat..

Arini kt FB mmg penuh semua dok update pasal drama nie..
nmpk sgt mmg ramai yg ikut kan.. :)
Tapi.. yg buat aku bengang.. 
bile ada yg dok kutuk2.. gelak2.. pasal org2 yg update status Tentang Dhia nie..
mcm2 dok cakap.. 
tak tgk drama Melayu lah.. terkejar2 balik dr keje sbb nk tgk drama ni lah..

For me, kite kena la hormat minat dan citarasa org lain..
kalau x suka atau x minat.. x pelu komen begitu..
dah tentu ada yg tersinggung..
masing2 kan ada minat tersendiri..
ermmm.. entah la erk.. susah mau cakap..

Ape2 pon.. seploh bintang arrr utk drama Tentang Dhia..
kita amik yg baik utk tauladan..
yg burukkan jadikkan tauladan..

.:: Peace no war ::.

Bye~

7 comments:

♥LOVE2COOK MALAYSIA♥ said...

Wahhh siap posting Tentang Dhia! Love terpegun tgk ramai yang update tentang climax hari ni. Seriously feel I should hv watched this serial la kak. Love memang minat tgk Malay dramas and telemovies. Somehow missed them lately.

Read the climax was so touching and made many shed tears. Alamakkkk missed it! Tension!!!

Qaseh said...

ending yg menarik mmg tersentuh juga hampir2 menitiskan airmata

tp xpuashati mak mertua dhia mati=mati tak mengakui dia buat semua tuuu

Love said...

ntahnye... aku pun tak paham ngn sesetngah org. ko tak tengok ko senyap dah la. feeling-feeling mat saleh lettew tak tengok drama melayu. blakang, badan berkerak jugak!

chikadakbiru said...

pendapat masing2 kan...tp sy suke aje ending die mcm tuh..buat kite sama2 terfikir apa akan jadi....cuma part die terkena serangan angin ahmar tak tnjuk...tau tau2 dah meninggal..iyerlakan kuasa tuhan...yg tak beshnya tayangan nye pukul 7.00..maklumlaa kite nih keje..kadang2 tak sempat..nak urus mandi anak,makan malam... nak solat..hihi kan lebih afdal cerita melayu berbentuk kekeluargaan ini ditayangkan lepas buletin utama hihi..sekadar pandangan naif dr Cb :)

::Azura Rahman:: said...

Love : kalau mmg dh ikut dr mula mmg addict la dear.. hihihi..

::Azura Rahman:: said...

Qaseh - ekekeke.. semua x puas hati ending dia erk..

::Azura Rahman:: said...

Ma - tu la pasal.. angin satu badan gak aku baca statement cenggitu..

Kongsi Resepi

Share It

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...