Wednesday, December 7, 2011

Salam

Bersiaran di rumah..
Hari terakhir cuti aku utk minggu nie..
dari Isnin sampai Rabu aku mmg apply cuti..
x ke mana2 pon..
saje rehat2kan diri..

So seperti biasa jugak..
entry kali ni pon..
entry lama.. rasanyer menu minggu lepas..
sebab aku beli ikan siakap kt office..
biasanye biler aku beli ikan siakap dgn member office aku tu
aku akan terus masak..
x simpan dlm peti sejuk dah..
sbb ikan tu masih fresh..

Nk tukar selera..
biasa siakap aku goreng then wat sweet sour or 3 rasa
atau pon.. bakar tomyam..
but kali ni.. wat asam pedas..
biasa guna kerisi, kembong dan ikan biasa2 aje..
saje nk cuba try guna ikan siakap..

And seriusly.. sedap sgt..
isi siakap dan putih dan lembut..
kena plak dgn kuah asam pedas tu..
perghh.. laju je menambah nasik.. hihihi..

So saper2 nk cuba leh la erk..
and kali ni resepi asam pedas aku pon ada kelainan dr biasa aku masak..
tapinyerrrrr...
aku lupe kt blog/website mana aku amik resepi tu..
huhuhu..

Nanti2 lah aku geledah google tgk jumpa tak..
if jumpa aku paste kt sini resepinyer ye..
sama je cam asam pedas lain..
cuma ada tambahan jintan je..
sedap!



Ni kerabu epal hijau..
biasa guna mempelam je kan..
ape kata tukar ke epal hijau..
saje tnye mak..
mak teka ni kerabu ape..
mak jawab.. kerabu mempelam lah.. ada masam2..
hihihi..
mmg rasanyer sama mcm mempelam..
tp aku rasa.. epal hijau lg rangup..
sedap!
cubalah.. 
kerabu aku just simple..

Hiris bawang, cili api, kacang tanah goreng + ikan bilis goreng
perahkan limau+masukkan garam skit+sos ikan
siap!


Selamat menjamu selera~

2 comments:

Kakzakie said...

Aduh... kerabu itu yg buat kakak kecur. Asam pedas kalau org Johor memang sangat sinonim Zura...

::Azura Rahman:: said...

Kak Zakie : mmg kerabu tu la penambah selera kami kak.. dh habis nasik pon dok meratah lg.. hihihi..

Akak org johor erk?..

Kongsi Resepi

There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...