Wednesday, May 11, 2011

Kisah sedih dan Chocolate Moist Cake

Salam..
Jarang sgt aku nk bercerita hal sedih kan..
kalu boleh nk share citer hepi2 je kt blog nie..
so bebila aku bukak balik entry lama boleh la tersenyum..

Tapi dah nama pon manusia dan kehidupan..
x dpt berpisah dgn kisah suka dan duka..
termasuk lah aku..
huhuhu..

Minggu ni saje bertubi aku dilanda kesedihan..
ada saje makhluk Allah yg menyakiti hati nie..
kadang2 rasa malas nk berkawan...
biar aku hidup dgn family dan suami tersayang je..
pegi keje balik keje x yah berkawan..
tapi semua tu mustahil..
ada ketikanyer kawan juga bisa mendamaikan dan menenangkan jiwaku..
cuma segelintir yg menyakitkan hati..

Hari nie pon aku diduga lagik..
seorang kawan yg ku kenali masa study diploma dulu..
menduga imanku..
dia yg carik pasal kite yg dihentamnyer..
puncanyer hanya kerana aku menolak pelawaan dia..

Saban hari dia memaksa dan mengganggu aku..
seolah2 memaksa aku..
utk lunch dgn dia..
tp nie bukan sebarang lunch..
lunch yg diselitkan dgn promosi ntah produk ape..
dan berkali2 aku terangkan pada dia..
aku tidak berminat..
sekadar utk lunch biasa sbg kawan aku OK aje..
but bukan utk promote brg..
dan dia tidak serik dan menduga aku gayanyer..

Dan kali ini .. tetiba dia marah bile aku menolak lg pelawaan dia..
ape kejadah dia nie..
dh cukup baik kot aku cakap tu..
nk meniaga mana boleh paksa2 kan..
aduss.. kemarahan dia tidak terbendung..
kononnyer aku tidak menghargai dia..

oh tidak! salah aku ke?..
ok aku bersalah sbb x bg dia peluang utk promote produk dia..
but.. mmg sejujurnyer..
aku x minat la dengar promosi2 brg nie..
if aku berminat for sure aku akan carik dia kan..
bukan dgn cara mengganggu dan memaksa..

Itu lah kisah sedih hari ni.. 
kisah sedih yg kelmarin.. x perlu la aku cerita..
kawan2 yg rapat dh tau kisahnyer..
cuma ape yg aku nk cakap..
"please find ur own identity"..
jgn suka sgt meniru..
semua mende nk tiru..
entry blog nk tiru.. design nk tiru..
hal2 telefon pon nk tiru..
aduhai manusia..sabar je laa..

Ok.. ape kaitan kisah sedih dgn Chocolate Moist Cake..
ekeke..
kaitannyer ialah.. minggu ni jugak ramai kawan2 order CMC..
alhamdulillah.. rezeki di tika sedih..
thanks Allah..

Ok enjoy la kek2 tempahan yg baru je aku siapkan mlm nie..
yg semlm malas nk snap.. sama je pon.. =)




2 comments:

CT Delima said...

Assalamulaikum Azura

wahhh.. ada chocolat moist cake..banyak sedap ni. boleh manaikkan jarum pada semua timbang2.. hahaha.

Murah rezeki hendaknya ya. semoga bertambah2 murah rezeki Azura selepas ni :)

elly hamzah said...

hurm..as one of ur fren..cane ek nak buat ko hepi semula????

oke, nanti aku balik ktn..cam biasa, tempah kek dr ko. nak choc moist tu dear..wallah! i wish i duduk sebelah rumah u babe! biaq besor sket aku neh!hehehhee

Kongsi Resepi

Share It

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...