Tuesday, May 24, 2011

DNA Babi Dalam Bahan Buat Kek & Roti Secret Recipe

 Salam..
terkilan dgn ape yg berlaku..
setelah berkali-kali kite dh telan kek2 di SR..
now baru nk diumumkan kandungan dlm kek dan roti SR ada DNA babi..
astagafirullahalazim!

Ya Allah.. KAU ampunkan lah dosa2 kami..
sekiranya ape yg kami makan itu..
adalah dari sumber yg HARAM..
sesungguhnya.. kami tidak mengetahui..
dan kami menjadi mangsa keadaan..

Bukankah SR mendapat sijil pengiktirafan Halal dari JAKIM???..

Pening!Pening!..
skrg nk makan ape2 pon kena hati2..
walaupon ada cop HALAL.. belum tentu mmg HALAL..
moral of the story.. kena la buat kek sendiri...
harap2 tepung gandum.. gula.. dan bahan2 lain HALAL..
wallahualam...

13 comments:

taliff said...

Makan Hati jer lah pas nie~~~

KakAsma said...

sib baik akak tak pernah makan,dah laa mahal,ramai yg kata dulu2,akak mmg tak caya sbb mcm aman pun bangsa asing nie mesti nak menjahanamkan islam..kena berhati2 laa lepas niekan

sarah mohamad said...

itu lah. rasa macam ragu2 je sekarang ni nak makan dekat luar. meatball ikea pun ada dna babi jugak. ish2.

::Azura Rahman:: said...

TALIFF: Hati ayam goreng sedappppp... hehehe..

::Azura Rahman:: said...

KAK ASMA: zura pon bkn lah penggemar kek even SR sekalipon.. but pernah la makan if ada ape2 jamuan kt opis nie.. moga Allah ampunkan dosa saya.. huhu..

::Azura Rahman:: said...

SARAH MOHAMAD: tu la kan.. lepas ni kena kurang2kan makan kt luar terutamanya yg western2 ni.. huhu..

adarnadzmie said...

betul tu.. takut nak mkn kat luar lepas ni... mcm2 dok fikir.. apapun msk sendiri lebih baik dan sedappp... hehe

::Azura Rahman:: said...

ADARNADMIE: ye betol!!! dan jimat lg tauuuu... kt blog geng2 ni ada byk menu blh dicuba kan kan kan..

Anonymous said...

tuan rumah sila rujuk blog ni ye..berdosa sebar berita yang belum tentu sahih....
http://fatihashuhaimy.blogspot.com/2011/05/update-maklumbalas-dari-secret-recipe.html

::Azura Rahman:: said...

ANONYMOUS: Oh terima kasih di atas info itu.. dan maaf lah kalu saya menyebarkan fitnah.. betol lah tindakan awak menegur sy tp kenapa guna ANONYMOUS.. berani kerana benar lah.. sy pon suka org tegur ikhlas camnie.. ramai yg wat entry pasal hal ni.. harap diorg pon tau kebenaran sebenar.. wallahualam..

Mama Adam said...

"Anomymous"....kebanyakan blog pasal SR sume dah betulkan kenyataan...bukan ape salah cakap takut kena saman lak nanti...ni blog saya...THX

Mama Adam said...

"Anomymous" adalah mama adam...bukan takut sebab salah but tadi saya susah nak paste comment guna my blog...

::Azura Rahman:: said...

MAMA ADAM: lor.. MAMA ADAM rupenyer.. hahahaha.. x pe la dear.. betol la tu menegur utk kebaikan bukan keburukan pon kan.. patutnyer kite sesama kite mmg perlu tegur menegur... maafkan sy kerana ingatkn org asing yg saje nk mengenakan sy aje.. ekeke..

Kongsi Resepi

Share It

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...