Thursday, May 6, 2010

~Love Mak & Abah..

Mood Status : So bored!

Tak sabar nk g Shah Alam.. insya-Allah besok nk gerak ke sana.. umah adik. Saje bawak mak abah jalan2.. sementara aku tgh free nie.. kebiasaannyer, lepas aku abis final exam.. aku dgn asben akan plan pegi bercuti berdua.. last percutian kami ke Cameron Highlands.. mmg romantik dan best giler..

16hb April 2009

But for this time.. aku dan suami x de planning bercuti berdua.. sebabnyer.. ekonomi x berapa nk stabil lorrr... sob sob sob :( .. maybe next time kalu dimurahkan rezeki.. insya-Allah..

But (again!).. aku tetap hepi sbb leh bawak mertua ke Seremban aritu.. dan blh bawak mak abah aku ke Shah Alam plak.. saper lg nk bawak diorg berjalan selain dari anak2.. betol dak?... selagi aku masih mampu nk bawak diorg jalan2.. insya-Allah.

Aku mmg seringkali mengikut/membawa mak abah ke mana2.. adik beradik ku yg lain semua sibuk bekerja.. so aku terpaksa banyak berkorban utk mereka.. alhamdulillah suamiku amat memahami.. aku jugak x pernah abaikan ibu mertuaku.. aku kerap ke sana dan membeli brg2 keperluan semana yg aku mampu..

Pada aku.. ibu bapa adalah insan yg palinggggggg patut disayangi.. tanpa didikan dan perhatian mereka.. agaknye apa jadik pd kita semua.. aku bersyukur mak abah masih lg ada di dunia ini.. sedih mendengar berita kwn2 yg sudah tiada ibu atau bapa atau keduanye.. :(

Kepada kawan2 yg masih ada ibu atau bapa atau keduanye... jagailah mereka sebaiknyer.. sibuk bagaimanapun keje kite.. pastikan ada sedikit masa utk kite menjenguk dan bertanya kabar mereka.. jangan nanti kite menyesal setelah insan kita sayangi itu meninggalkan kita selamanyer.. aku x sanggup rasanyer nk menghadapi hari2 yg menyedihkan itu..kita merancang Allah menentukan semua.. wallahualam :(

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ayah Dan Ibu

Artist: Sudirman
Ayah dan ibu
Itulah permulaan kami
Dapatlah melihat bulan dan
Matahari
Ahai...

Yang dikurniakan dari Ilahi
Ahai...
Ayah dan ibu lah
Mesti dihormati

Ayah dan ibu
Wali dan juga keramat
Pada mereka kita beri hormat
Ahai...
Bagilah tunjuk ajar dan
Nasihat
Supaya hidup
Supaya hidup kita akan selamat
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

post signature

post signature

2 comments:

Ijan said...

Lagu Ayah Dan Ibu tu memang mendayu-dayu. Teringat ayah dan mak kat kampung.

elly hamzah said...

sedey entry ni..aku nak wat gak, tapi tunggu 9hb..lepas aku wish mak aku ngan MIL aku..huhhuhuhuu

Kongsi Resepi

There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...