Saturday, March 19, 2011

Hero selamatkan kami sekeluarga..

Bangga dgn Hero..
dalam sakit2 pon..
Hero bg petanda kat abah aku..
tentang ULAR yg dok berlingkar bawah peti sejuk..

Ya Allah.. besar jugak ular tu ..
selama ni aku sekeluarga dok lalu lalang
kt peti sejuk tu..
nasib baik la x jadik ape..




Meremang bulu roma x abis lg nie..
nk snap gambo ni pon dari jauh..
zoom aje..
eiii.. nasib baik la Hero jmpa.. kesian Hero
dh la x sihat..
huhu..

tgk la tu.. kurus kering 3 hari dh x makan.. huhu.. bg susu pon x mau.. Hero,cepatlah baik.. rindu Hero yg active tu..

3 comments:

bee2312 said...

pgla bawak dia pg klinik kak zura...

Ctnaemah said...

ular sawa batik tu..amik kulit buat handbag pun cantik..hehehe..jgn marah zura..gurau aje..Ular ni jenis membelit..klu tgk size ular ni..mmg boleh sangat nak belit & telan manusia..syukur family zura terselamat.

Anonymous said...

salam kak,

saya sendiri ada bela 8 ekor kucing, dan saya faham perasaan akak bila kucing yg kita sayang sakit.

Dulu masa kucing saya sakit, doktor suruh bagi minum air sup ayam. rebus tulang/parts ayam, and airnya bila dah sejuk sikit, bagi kucing tu minum. (saya selawat dulu sblm tu. hehehe). Sebab dia rebusan ayam, so kucing akan suka jugak la.

Satu lagi, kalau badan dia panas, tuam dengan tuala yg direndam air. (macam tuam org demam). saya sendiri pernah buat untuk kucing saya. Dia pernah demam, badan panas sgt and sampai tak larat bangun.Bila saya tuam pelan2 dari kepala sampai badan, alhamdulilah, esoknya panas turun. then bagi minum sup ayam tu.

I know it sounds kelakar, tapi saya pernah cuba dan alhamdulilah berkesan. Cuba la kak, sian saya tgk Hero.

Kalau dah 2-3 hari cuba macam tu tak kurang jugak, saya rasa kena bawak g klinik la kak.

Saya doakan Hero sihat. Amin.

-from one cat lover to another-

Kongsi Resepi

Share It

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...