Saturday, April 30, 2011

Cakoi lg sedap dr pasar malam..

Salam..
saje wat gempak wat tajuk entry camtu..ekeke..
padahal cakoi yg kat pasar malam pon sedap ape..
cuma ada sesetgh tu mcm terlebih soda bicarbonate kot..
dok kembang and berasa sgt soda tu..
pehtu serap mnyk sgt..
tu yg was2 nk beli cakoi kt pasar malam..
but ada jugak yg wat cakoi sgt mabeles..
suka suka suka..
beli sampai RM2-RM3.00 kadang2..(byk la tu kan.. ekeke..)

So utk petang nie..
entah angin ape ntah..
rasa nk men'cakoi' pulak..
tp mood nk menguli cam ke laut..
so aku uli dgn 'robot' je.. 
senang, mudah dan cepat..
hahahaha..

Dengan cuaca yg sgt panas..
x larat rasa nk dok lama2 kt dapo..
panas skrg lain macam..
panas yg sgt terik dan bahang..
tu yg ramai sgt demam.. dan ada jugak yg berdarah hidung..

Tp semua rintangan tu aku tempuh dgn jayanyer.. 
dan hasilnyer..

taraaaaa...

'

'

'

'

'

'



Jemput makan ye..

RESEPI CAKOI

400g Tepung Gandum
1 cawan Air
1 s/b Marjerin Cair
1 s/k Garam
3 s/b Gula
1 s/b Susu Pekat
1 biji Kuning Telur (aku boh sebijik terus)
2 s/k Yis
1/2 s/k Soda Bikarbonat

Campurkan semua bahan kecuali tepung ke dalam mangkuk. Gaul rata.
Masukkan tepung sikit demi sikit sampai jadik doh.
Uli sampai lembut.

Canaikan doh memanjang. Potong doh dan katubkan dua potongan.
Utk melekatkan doh, gunakan lidi yg dicelup dgn air.
(susah nk terang cara nie.. kalu ada yg x paham blh tnye erk..)

Goreng dgn mnyk yg panas dan banyak.

Sup Ayam Special

Assalamualaikum..

Ni menu mlm semlm..
kebuntuan nk masak ape..
at last buat sup ayam je..
mencuba kelainan pada resepi sup ayam..
biler taip kt google..
jumpa resepi sup ayam special ni kt Myr oleh Tulip77


Tapi aku ada derhaka skit kt resepi nie..
aku wat tumis darat..
maknanya aku rebus dulu ayam tu sampai empuk..
then guna kuali lain utk tumis bahan2 lain..
then curah je dlm sup tadi..

Sup ayam special (tulip77)

Bahan-bahan ( 8org )

  • 1 ekor ayam potong 16
  • 1 labu bwg merah
  • 2 ulas bwg putih
  • 1 inci halia
  • sebatang kulit kayu manis
  • 4 kuntum bunga cengkih
  • 2 kuntum bunga lawang
  • 3 iji buah pelaga
  • 2 bj kentang
  • 1 btg lobak
  • 1 mangkuk air panas br masak
  • lada sulah, garam, ajinomoto dan stok ayam
  • daun sup, daun bawang & bawang goreng

Cara-cara

  1. Rempah2 direndam dalam air panas menggelegak,biarkan hingga air tersebut suam & toskan rempah2 tersebut. Air rendaman turut disimpan.
  2. Bwg merah & bwg putih dikisar halus. Halia ditumbuk sedikit jgn sampai lumat. Lobak dipotong bulat2 anggaran 1.5cm & kentang dipotong 6
  3. Panaskan minyak dan tumis bawang hingga naik bau. Kemudian masukkan halia & rempah2 yang telah direndam. Tumis sebentar.
  4. Masukkan ayam dan gaulkan supaya bercampur dengan rempah yg ditumis. Biarkan selama 10minit
  5. Masukkan air rendaman rempah tadi beserta 1 mangkuk air lagi. Jika mahukan kuah sup lebih boleh tambah lagi semangkuk air.
  6. Biar sup menggelegak,masukkan kentang dan lobak. Bila ayam dah empuk masukkan stok ayam, garam, aji & lada sulah. Adjust mengikut selera anda
  7. Dah siap tutup api. Masukkan daun bawang,daun sup & bawang goreng, tutup rapat periuk selama 20minit supaya baunya meresap ke dalam sup. Sedia untuk dihidang

Thursday, April 28, 2011

Ramai peminat Cheese Cake..

Salam..
wah.. asal entry pasal cheese cake je.. 
ramai org akan 'skodeng' blog aku erk..
ekeke..
korang jgn arr main skodeng2..
meh berkenalan nak..





Jangan lupe cuba resepi tu ye..
skodeng2 jugak..
tinggalkan la jejak.. so sy leh 'skodeng' anda balik..
ekekeke..


Wednesday, April 27, 2011

Blueberry Cheese Cake with fresh cream

Salam..
Entry Cheese Cake lagik..
kali ni tempahan Fiza..
yg katanyer teringin sgt nk makan ciskek aku..
padahal aku dh suggest kt dia kek lain yg regenyer murah..
tp ke'mengidaman'nya tetap nk ciskek aku..
moga2 baby dlm perut fiza..
ada iras2 muka kzura.. hahaha..
(mesti fiza takut baca statement ni sbb muka kzura x lawa.. ekeke..)

So dengan berbesar hati..
aku buat jugak Cotton Cheese Cake ini..
khas utk Fiza..
aceli kek ni utk sambut besday 'cinta'nya itu..
semoga kalian berdua bahagia..
dan bertambah bahagia bile lahirnye yang ke'tiga'..
insya-Allah..

OK.. enjoy the picas ya..



 

Tuesday, April 26, 2011

Alhamdulillah.. Bakery Muslim Homemade sudah ada di Kuantan

Alhamdulillah..
ku panjat kesyukuran menumpang gembira dan bangga..
di atas kejayaan seorang usahawan wanita..
yang berjaya membuka sebuah Bakery Homemade Cakes..
di Sg. Isap Jaya 2, Kuantan..

Tahniah Kak Zati..

Lepas ni.. dpt la kite order kek tanpa rasa was2..
aku percaya.. kak zati mengekalkan kebersihan ..
dan memastikan semua produk2nya halal..
insya-Allah..

Yang paling best..
kek2 kak zati tidak seperti kedai kek lain..
yg mungkin x fresh kerana dibuat awal..
kek kak zati adalah homemade..
means.. segar dari ladang.. ekeke..
sesuai dgn tagline nya..
"Tempah pagi.. petang dapat"

Bukankah ini berita gembira utk kita..
terutama yg dok berdekatan dgn kedai kak zati tu..
nk wat birthday party..
x yah susah2 nk ke bandar..
pi tempah kt situ je..
fresh lg..
harga berpatutan tau..

gambar diambil dari blogspot kak zati

gambar diambil dari blogspot kak zati

perasmian kedai oleh chef Anuar Draman

Selamat Maju Jaya Kak Zati~

Monday, April 25, 2011

Nukilan seorang yang bernama 'boss'

Assalamualaikum..
Menerima sms jam 8.44pm..

" Sila buka http://artismadi.blogspot.com utk cerita2 anda"

Dengan hati yg berdebar2..
aku membuka blog beliau...
 

Teringat saya ketika melangkah masuk buat pertamakalinya ke shahputra....cik madi tengok2la apa yg patut...spontan saya menjawab...saya pun bukan pandai sangat...takpe2 cik madi kan orang lama....dengan diam saya tersenyum....

Beliau merupakan sayap kanan saya emasa saya mentadbir program UITM di kolej shahputra yang kini dinaiktaraf sebagai University College of Shahputra atau UCSA. Walaupun dia tidak seakrab rakan2 saya yang lain, namun beliau sering pening kepala atas Bossnya itu. Lalu kalau menyebut kolej ini, terus terlihat kelibat Zura sebagai teraju utama semasa saya berada disana. Bukan itu saja malah kebanyakan kerja dengan pihak tertentu banyak disettlekan oleh beliau, manakala bossnya itu sibuk melayani karenah para2 sahabatnya yang tak putus kering kunjung kepejabatnya seorang demi seorang....sehinggakan sering bossnya itu tidak berada dipejabat atau kepenatan melayan rakan2 kongsigelapnya itu.

Walaubagaimanapun begitu... saya cukup berterimakasih pada zura kerana beliau satu2nya pekerja tekun sebagaimana pembaca berita impian saya suatu ketika lalu...Hjh Wan Chik Daud yang tiap2 hari muncul skrin tv hitam putih bersama Harjet Singh Hullon atau Allahyarham Hashim Embi . Beliau lebih banyak mengetahui peristiwa semasa terkini yang berlaku di UITM dan kolej dari pada bossnya itu...sebab itulah jika inginkan peristiwa terkini...lekas2lah merujuk kepada beliau. Walau pun begitu...kehebatan beliau mengupload peristiwa terkini, komen semasa, menu masakan terkini beliau, melalui facebook memang tidak disangkal lagi....kul 2 atau 3 pagi pun zura masih dipaparan skrin on line dan tetap setia menjawab segala pertanyaan dan kadangkala pertanyaan itu merupakan pertanyaan2 bodoh (ujar beliau) ...seperti...zura.. petrol yg mana bas kolej pakai ?...majun apa yang terkini??...zura, boleh tak juai satay kat kolej..erkkkk dan paling malang......zura...minyak angin apa yang paling best dan sebagainya...keadaan ini sekali skala memperlihatkan beliau sakit kepala, muntah2 dan katanya hyper tension dan saya selalu menjadi mangsanya hingga suatu ketika beliau ingin menikam saya dengan menghunus pisau lipat di ketipkukunya terus keperut saya....Nasib baik... keadaan itu sempat dicoolkan oleh ina sebagai rakan sekerjanya.....timakasehhh inaa yangg coooooolll.

Atas ketekunan, kesabaran dan pengetahuan serta minat yang ada....Semoga tidak mustahil suatu hari nanti beliau merupakan 'orang penting' firma utama 'netsosial' langganan awam di negara ini kelak!...atau lebih baik lagi jika dia menjadi francaiso utama Secret Recipee di suatu cawangan terbaru....Bossss tunggguuuuu....hehe!



 Begitulah nukilan boss ku..
yg akan meninggalkan aku dan kawan..
beliau akan berhijrah ke KL..
utk meneruskan tugas di dalam bidang yg mmg beliau minati..
boss ku ini seorang artis..
bukan artis yg menyanyi tp artis lukisan..
sgt hebat dan terhebat!!!

Sedikit sebanyak aku bangga dapat bekerja utk beliau..
Beliau sgt baik dan sporting..
aku sgt senang dan selesa bekerja dgn beliau..
rasa sgt kehilangannya nnti..
huhuhu..
Aku doakan beliau berjaya dlm bidang yg diceburi..
Jangan lupakan saya boss..

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... T_T

 

Sunday, April 24, 2011

Sardine Puff


Assalamualaikum..
Dah lama x buat Sardine Puff nie..
Padahal bukan susah pon nk buat..
antara Rajin dgn Malas je..
huhuhu..

Kelmarin pi pasaraya "gergasi" (bak kata Kak Nor..ekeke)
rembat Roti Paratha brand Kawan 1 paket besar..
yg Value Packs tu..
rege dalam RM17++..
ada 25 keping (5keping x 5 bungkus)

Kebetulan semalam (sabtu)..
aku dan suami bawak anak2 sedara..
mandi manda kt Sg Lembing..
so bawak la Sardine Puff ni utk makan2 kt situ..

And aku ada snap..
gambo step by step.. nk buat Sardine Puff guna Roti Paratha..
ramai yg pikir buat ni susah..
korang tgk sendiri..
step by step ni erk..



 OK lepas dh potong 4 tu..
ambik la sekeping kecik tu.. 
boh inti sardine and lipat spt dalam gambar dibawah..
 

Siap!
Mudah kan?.. so x de alasan x reti buat lg lepas ni..
pi beli Roti Paratha..
inti dia senang je..

Tumis bawang, cili kisar then boh sardine (tos dan buang kuah)..
boh kentang dan karot yg dipotong dadu..
gaul rata.. perasakan dgn garam..
akhir sekali masukkan cincangan daun bawang..
tutup api..

Ni antara hasil2 yg aku pernah buat sebelum nie..
SINI dan SINI..

OK.. selamat mencuba!


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
*tambahan 
Aku menggunakan Roti Paratha jenis ini..
sumber:google
Dan Sardine Puff ini dimasak dengan kaedah bakar menggunakan oven..
bukan goreng tau..
(tp x tau arr kalu boleh digoreng.. x pernah cuba)

Thursday, April 21, 2011

Rebung Masak Lemak

Salam..
Hari ni aku mmg dh stand-by nk masak ape utk dinner..
x yah susah2 nk pikir..
sebab ape?..
sebab Mr Suami awal2 dh cakap nk makan rebung masak lemak..
dia dh belikan rebung..
balik keje tadi aku just singgah kedai beli udang skit wat rencah..
kan senang kalu hari2 Mr Suami cakap nk makan ape..
huhuhu..

This time aku wat style all-in-one..
ekeke..
kebetulan aku beli pucuk ubi dgn member opis..
so ape lg..
bedal semua sumbat dlm masak lemak tu..
jgn mabuk sudah.. ekeke..

Tp best wooo..
cantik pon ye gak jadiknyer gulai tu.. ekeke..
kalerpooolll...

   


*rebung ni jenis yg lembut tu.. kaler kuning.. 
ada org panggil rebung madu.. ntah ye ntah idok.. aku pon x tau.. huhuhu..


~kenyang sudaaaaaa...

Wednesday, April 20, 2011

Blueberry Cheese Cake

Hai Hai Hai..
Badan ni penat br balik keje..
tp nk jugak upload gambo2 Cheese Cake yg aku wat mlm semlm..
Dh lama x wat kek nie..

Kali ni tempahan dari pensyarah nursing kt UCSA..
Tima kasih sudi tempah..
Harap puas hati..

Cheese Cake ni adalah kek yg paling digemari ramai..
mula2 aku start meniaga kek..
ciskek ni la plg ramai order..
And ciskek ni jugak la..
kegemaran En Suami saya..
Maybe sbb kek ni lembut dan tak muak..

Ada jugak yg tnye..
kenapa nama dia Cotton Cheese Cake..
sebab.. tekstur dia lembut dan ringan cam Cotton ler..
ekeke..
terjadiknyer tekstur yg lembut dan ringan sebab..
telur diasingkan kuning dan putih..
putih telur dipukul hingga ringan dan kembang..
aku pon xde la study sgt sejarah ciskek nie..
itu je la yg aku tau.. ekeke..

Resepi ciskek ni..
aku dapat dari sifu aku ler..
Kak Nina.. thanks kak..
sampai skrg zura guna resepi akak nie..

OK lah.. x mau cakap byk
saksikan aksi2 ghairah ciskek ni erk.. ekeke..

edisi togel..

zoom skit..

blueberry topping

tambah dgn almond flakes..


snap with flash..
Resepi Cotton Cheese Cake

Bahan:
250g Cream Cheese
75ml Susu Segar
130g Gula Castor
4 biji Telor (asingkan putih dan kuning)
40g Tepung Jagung
1/2 sudu teh Cream of Tartar

Cara :
Panaskan cream cheese dgn susu segar 
menggunakan kaedah double boiling 
hingga cream cheese cair dan larut sepenuhnya. 
Masukkan separuh adunan gula bersama kuning telur, 
tepung jagung dan cream of tartar. 
Kacau hingga semua bahan sebati.

Dalam mangkuk lain, putar putih telur bersama baki gula tadi 
menggunakan speed plg tinggi 
hingga adunan kembang dan ringan.

Masukkan sikit2 adunan putih telur ke dalam adunan cream cheese tadi.
Gaul secara kaub balik perlahan2 hingga semua adunan habis.

Curah adunan dlm loyang dan bakar cara steam-bath 
hingga kek masak.
(test dgn lidi, kalau adunan x melekat pd lidi 
bermakna dh masak)

Tuesday, April 19, 2011

Sotong Goreng Kunyit & Sambal Tumis Telur Itik

Salam..
Hari ni korang masak ape???..
Aku?. simple menu.. just Sotong Goreng Kunyit & Sambal Tumis Telur Itik..
Tambah dgn menu mak masak tghari tadi..
Gulai Percik Ikan..
Alhamdulillah.. kenyang sungguh..

Malam ni kena wat Cotton Cheese Cake..
tempahan lecturer kt opis aku..
dh siap pon..
tgh set jap dlm peti sejuk
satg baru nk boh topping.. and nnti aku snap kan gambo ye..
dh lama x share gambo kek kan?.. =)





Tambahan

Aceli menu ni semua simple and rasanyer ramai yg dh tau buat..
cuma kalu ada kelainan pon skit je la kot..
but atas permintaan..
aku tuliskan jugak cara masakan aku utk menu nie..

SAMBAL TUMIS TELUR ITIK

5 biji Telur Itik
2 sudu besar Cili Kisar
1 biji Bawang besar*
1 biji Bawang merah*
1 ulas Bawang putih*
1/2inci Halia*
*kisar halus
1 keping Asam Keping
Sedikit air
Garam & Gula

Cara :
Tumis bahan kisar hingga wangi.Then masukkan cili kisar. 
Tumis hingga garing. Masukkan asam keping dan sedikit air.
Perasakan dgn garam dan gula.
Pecahkan telur itik dan jangan gaul lagi.
Biarkan sehingga telur separuh masak then baru balikkan perlahan2.
Tutup api dan siap dihidangkan.



SOTONG GORENG KUNYIT

3 ekor Sotong besar - potong dan basuh bersih
Serbuk Kunyit
Garam secukupnya
Kobis bunga dipotong sederhana besar
Bawang besar kuning - potong kasar2
Cili merah dan cili hijau

Cara:
Setelah sotong dibasuh, toskan dulu agar tidak terlalu berair.
Gaulkan dgn garam dan kunyit.
Goreng sehingga sotong masak then masukkan bunga kobis.
Bila kobis agak lembut, masukkan cili merah, cili hijau dan hirisan bawang besar.
Kalu rasa tawar boleh tambah garam.
Siap!

Good Luck to all UiTM Students

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Kesempatan ni nk ucapkan Selamat Maju Jaya..
buat..
semua pelajar2 UiTM terutama pelajar2 UCSA
yang akan menghadapi Final Exam..
pada 20hb nie..

Good Luck and All The Best!!!


Saturday, April 16, 2011

Fiesta Pendidikan anjuran University College Shahputra

Salam satu Malaysia!!!..

Hari ni dan besok..
aku akan berada di Kuantan Parade utk bertugas..
bagi Fiesta Pendidikan anjuran University College Shahputra..
bertempat di KUANTAN PARADE..
bermula jam 10.00 pagi sehingga 9.00 malam..

Kepada warga Kuantan dan kawasan2 yg berhampiran..
dengan rasa rendah diri..
aku menjemput semua hadir pada majlis tersebut..

Pelbagai xtvt dan persembahan diadakan..
pasti MERIAH!!!..

Dan kepada anak2 anda, anak sedara, sepupu, atau kawan sekalipon..
yg berminat nk menyambung pelajaran..
di University College Shahputra (UCSA)..
sila lah hadir di majlis tersebut..
boleh terus bertnye kepada pegawai yg bertugas..
berkenaan program2 yg ada di UCSA..

Moh kite memeriahkan majlis.. =)

Karnival Pendidikan di East Coast Mall pada 26-27 Feb 2011 sebelum dinaiktaraf menjadi University College

Wednesday, April 13, 2011

Kari Daging , Kerabu Mangga & Dadar Telur Itik..

Salam semua..
lama sgt aku membiarkan entry sedih tu melekat kt blog aku ni..
xde idea nk update blog skrg..
and dh lama aku x update entry masakan kan???..

So mlm ni usaha jugak capai camera utk snap menu dinner kami arini..
just a simple dinner..
kat rumah hanya ada daging..
and aku tnye asben..
nk masak Sup Daging or Kari Daging..

And seperti yg aku jangkakan of course Kari Daging..
ekeke..
Arini semangat skit nk memasak..
ntah kenapa erk..
huhu..


So disamping Kari Daging tu..
aku jugak buat Kerabu Mangga..
Mangga muda amik kt umah mertua..
aku bedal je buat kerabu..
dan alhamdulillah licin.. ekeke..

 

 
 
Ada lg menu lain..
aku wat telur dadar.. tp guna telur itik..
aritu order 15 bijik dgn member opis..
8 bijik bawak ke umah adik masa aku dan family g shah alam aritu..
so kat umah ada lg 7 bijik..
ingat nk wat sambal tumis.. tp rasa cam x ngam dgn kari..
pulak dahhh.. ekeke..
so aku amik 2 bijik wat telur dadar..
Tadi asben beli timun kecik tu.. aku potong wat ulam..


Ermmm.. hasilnyer.. semua licin..
Alhamdulillah..


tp ini menu sebelum kejadian licin.. kejadian selepas licin x sempat nk snap.. ekeke..

Ni cara aku wat Kerabu Mangga tu..

Bahan :
Sebiji Mangga Muda - disagat
Udang Kering - tumbuk kasar
Sebiji Tomato - hiris kasar
4 biji Cili Api - potong kecik2
1/2 biji bawang besar -hiris halus
Sos Ikan ,secubit garam dan sedikit perahan limau

Cara :
Gaulkan mangga, udang kering, tomato, cili api dan bawang. 
Then perahkan limau.
Masukkan sedikit sos ikan dan secubit garam. 
Gaul rata dan siap!

Friday, April 8, 2011

Rajuk Hati Menanti Permata

Salam..

Korang tgk tv9 mlm semlm?.. rancangan Semanis Kurma.. tajuk perbincangan.. "Rajuk Hati Menanti Permata".. thanks to sis nina yg inform aku soh tgk.. aku dh tgk sedutan kt TV tp lupe tarikh dan masa.. nasib baik sis Nina bgtau.. thanks sis.. ♥

Aku bersyukur.. ada jugak rancangan2 utk org2 yg nasib spt aku nie.. at least, masyarakat sedar akan dilema dan kepayahan yg kami tempuh ini.. tapi aku yakin.. masih ramai masyarakat di luar sana yg belum sedar dan masih suka melontar2 soalan2 yg bisa mengguris hati dan perasaan kami secara sengaja.. paling pedas kami dilemparkan tohmahan bahawa kami ni MANDUL.. :(

Ustazah Bahiyah mengatakan disebabkan lontaran2 suara yg memedihkan ini, ada golongan2 spt aku ni takut hidup bermasyarakat.. korang percaya?.. ye.. itu adalah aku salah seorangnya.. sejak aku mengalami masalah ini.. aku sering menjauhi dari bertemu kawan2 lama dan sanak saudara.. kenapa????.. kerana aku tau, setiap kali berjumpa pasti soalan pertama mereka "Ko xde isi lg ke?".. "lor.. masih berdua ke?..".. "orang lain dh berdua bertiga.. korang ni biler lg".. "ko ni mmg plan x nk anak ke?.".. "korang ni x pandai buat kot"...

Hah.. plg pedih biler soalan2 itu dilemparkan kepada kami berdua didepan kawan2 atau sedara mara lain.. ape perasaan aku???.. rasa malu jatuh no.2.. plg aku rasa ialah SEDIH.. biler sedih.. dah tentu nk nangis.. tp x kan nk nangis depan2 org kan.. so pendam aje sampai masuk kete.. bermula lah drama air mata.. :'(

Nk cerita pasal isu ni mmg panjang.. nk meluahkan perasaan pasal isu ni mmg tak terluah.. ape yg org2 senasib aku ni mampu buat hanya SABAR.. dan itulah kata2 nasihat yg sering diterima dari kawan2 dan keluarga (yang memahami).. thanks semua.. tanpa org2 seperti anda rasanyer kami boleh jadik giler.. 


Untuk kawan2 yg mengalami masalah spt aku.. dan yg tak sempat tgk rancangan ni semlm.. aku sharekan skit nasihat, petua dan doa yang diberikan :-

1- Jangan terlalu fokus masalah yg dihadapi. Stress blh mengganggu kesuburan kite.
2- Berdoa kena bersungguh. Mntk dgn Allah bersungguh2.
3- Bykkan puasa sunat suami dan isteri.
4- Amal dan cuba hafal 2 surah ini :-

~Surah Al Anbiya ayat 89 & Surah Ali Imran ayat 38~


Dan akhir sekali harapan saya, mohon sgt2 kepada kawan2 semua.. utk mendoakan saya dan suami utk mendapat zuriat.. tolonglah doakan utk saya bersungguh seperti mana saya berdoa bersungguh2 setiap hari.. semoga Allah merahmati kebaikan kawan2 semua..


Ya Allah.. berikan aku peluang dan kesempatan.. 
untuk aku merasai pengalaman melahirkan zuriat.. 
bagaimana sakitnyer mengandung.. 
bagaimana sakitnya melahirkan.. 
bagaimana peritnya membesar dan menjaga anak..
Dapatkah aku menyentuh tangan lembut zuriatku sendiri???..
 (T_T)

~i love my husband so much!~

One Lovely Blog Award..

Assalamualaikum dan salam sejahtera..
Lama aku x bersiaran..
gara2 diri ni x sihat..
bukan teruk sgt pon sakitnyer..
selsema dan batuk kering je..
tp x lena betol tido..
huhu..
Hidung ni dh pedih asyik genyeh dgn tisu..
biler dh kering mula lah bersisik..
uwaaa..

Ok lupekan kisah selsema aku tu..
ni ha.. bukak2 blog pg nie
si Nurul Mas Hana dh soh angkut award kt rumah dia..

Thanks dik..
Tapi lovely ke blog akak nie..
huhu..
biasa2 aje..
tp really appreciate ur award..

TQ~





 Eh eh.. ada syarat rupenyer...

hahaha.. ok sambung sini..

1. Kena pos balik linking kepada orang yang memberi award ini.  
http://www.dapurkecilnorul.blogspot.com



2. Berkongsi apa jua mengenai diri dengan semua
~suka dan sayang kucing (ada sekor kt umah nama Hero)
~seorang yg sgt periang tapi berjiwa sgt sensitip.. huhu
~suka baking kek tapi x berapa suka makan kek sendiri.. huhu
~suka pegi ho..ho..holiday dgn suami terchentaaaa!ekeke..
~masih ikhtiar utk mendapatkan zuriat 
setelah mendirikan rumahtangga hampir 9tahun... 
(tlg doakan saya dan suami ) 
 

3. Berikan kepada 15 blog lain yang baru ditemui 
~yg ni aku serahkan pada sesiapa aje yg nk amik award nie..

TQ~

Monday, April 4, 2011

cer teka.. cer teka.. apakah itu?

Hah..
kalau korang bijak bestari..
cer teka cer teka..

apakah ini..

'

'

'

'

'

'

'
'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'





Saper yg teka betol..

dapat hadiah..

percutian 3 hari 2 malam..

di...

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

RUMAH KORANG SENDIRI..



hahaha.. kijam dak aku..
ala korang nie.. aku saje2 je wat teka2 nie..
bukan contest pon..
huhu..

nanti2 aku ada rezeki lebih aku wat contest erk erk erk..
jgn majuk k..


haaa.. dh tau ape ke bendenyer kat ataih tu..???..

Kongsi Resepi

Share It

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...