Tuesday, May 15, 2012

Kami benci Online Shop yang tipu!

Assalamualaikum..

Suspen dak tajuk tu?.. huhuhu..
 
Alhamdulillah.. setakat ni..
aku belum kena lagi kes mcm nie..
beli brg online.. alhamdulillah terima dgn selamat..
but mmg takut jgk la kan..
selagi brg x diterima..
macam2 dok pikir...
kalau murah2 kira leh la buat2 pejam mata kan..
tapi kalau dh ratus2.. mmg menangis air mata darah la jugak..
huhuhuhuhu..
 
Aku ada join satu page kt FB..
page di mana semua org yg pernah ditipu..
semasa order brg online..
mmg teruk2 jgk kes diorg..
huhuhuhu..
 
Aku juga meniaga brg online..
setakat ni.. insya-Allah.. brg2 yg diorder aku pos..
cuma ada sekali aritu..
aku blh lupe order sorang customer tu..
ya ampun..
nasib la dia repeat customer..
and sgt2 baik..
kalau 1st time customer.. ada rasanyer kena 'sembur'.. hhuhu
tp salah sendiri.. kena la terima kan..
 
So berhati2 lah anda2 diluar sana ..
yg nk beli brg online..
sebaiknya.. google nama kedai/produk tu..
check comment2 customer sebelum2 tu..
kalau ada yg kena tipu.. mungkin ada yg comment kan..
tp kadang2 diorg ni cerdik..
cepat je diorg delete.. huhuhuhu..
 
Dgn ada nya kes2 camnie..
effect jgk aku yg meniaga online nie..
ada sesetgh customer tu.. takut nk bank-in duit..
aku plak.. takut jgk kena tipu..
kalau pos dulu.. kang ada plak x bayar terus..
huhuhuhu..
tapi dh adat meniaga.. bayar dulu baru dpt brg..
 
semoga perniagaan yg aku buat..
diberkati Allah.. dan moga dipermudahkan segala urusan..
Amin.. 
 
* TQ utk semua customer yg baik hati dan sporting2 belaka.. love u all...
muahhhhhhhhhhhh... ♥

12 comments:

Kakzakie said...

Itulah kadang kerana nila setitik rosak susu sebelanga. Satu menipu yg jadi mangsa peniaga-peniaga yg jujur terpalit sama...

nanonano said...

sy pun join group kt fb tu
sbb sy pernah kne tipu, huhuhu
walaupun rm50, tp sgt bernilai bg sy :)

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

akak tak berani sgt nak shopping online ni kecuali dgn org2 yg dah kenal lama contohnya mcm zura nilah.. hehe.. walaupun tak pernah bersua muka.. tp kira dah tau latar belakang sikit2.. so idaklah terasa takut bila nak membeli...

owhh.. alang2 tu nak jugak tanya pasal penggunaan tepong goreng tu kan... yg perasa spicy & blackpepper tu kalau kita nak guna.. campurkan dlm tepong tu ke atau kita taburkan kemudian ehh zura? aritu akak goreng ngan tepong gitu jer... terlupa nak rujuk ngan zura dulu... mmg dlm nota tu ada tulis.. cuma akak kompius rempah tu campur b4 goreng atau lepas goreng.. TQ Zura..

Babybatriesyia said...

fuhh....cam tau2 je zura....akak baru lepas terkena....tp skrg kes tu dah jadi kes polis....padan muka seller tu....

::Azura Rahman:: said...

kak zakie :.. eh macam pantun plak.. hihihi.. tu la kan kak.. nk wat guane.. huhuhu..

::Azura Rahman:: said...

Nano : mmg ramai join page tu.. mmg elok diwujudkan.. even RM10 pon bernilai dik.. huhuhu..

::Azura Rahman:: said...

kak madiha : tq krn mempercayai zura kak.. seasoning tu sepatutnyer boh kemudian.. dh goreng ayam baru tabur kt ayam tu.. kalau kat uncle b** mmg diorg tnye nk original ke spicy.. ;)

::Azura Rahman:: said...

kak nina : aah zura tau citer akak tu.. ni pestime la akak kena kan?.. huhuhu.. bahaya org gini kan..

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

TQ Zura... lenkali akak test boh rempah plak ye.. aritu goreng & mkn gitu jer.. akak goreng ngan cendawan jer.. sedapp.. anak sulung akak yg suka sgt.. hehe.. nnt akak update ye zura..

::Azura Rahman:: said...

goreng sotong lg sedap kak.. yummmm.. try erk nnti.. TQ kak madiha.. ;)

Zarff Malik said...

Sis. mcm mne nak cek sama ada online shop tuh penipu or tk ?

Zarff Malik said...

Sis. mcm mne nak cek sama ada online shop tuh penipu or tk ?

Kongsi Resepi

Share It

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...