Sunday, May 13, 2012

PET GRASS

Assalamualaikum..


opocot!.... 
hihihi.. jgn takut... 
ini kucing manyak baik...
talak gigit olang tau..
=D

 Saper ada bela kucing?..
sila angkat keyboard.. 
jgn angkat PC udah la ye.. hihihi..

Haaaa.. aku ada jual satu produk bagus punyer..
korang asyik beli online brg2 korang je kan..
cer sekali sekala belikan utk meow tersayang..♥

~PET GRASS~
kalau korang dh biasa bela kucing..
confirm korang tau.. kucing makan rumput..
betoi dak?..
pehtu.. kadang2 kucing muntah lepas makan rumput tu..
sebenarnyer ia bagus utk kucing..
kira mcm ubat la utk kucing..
korang makan jamu la.. vitamin la..
so kucing pon sama..

Untuk memastikan kesihatan dan keselamatan kucing..
kita tanam sendiri rumput organik nie..
ia membantu sistem pencernaan kucing anda..
selain itu, ia penting utk membersihkan perut kucing anda dari masalah hairball (gumpalan bulu)


PET GRASS mempunyai vitamin dan mineral yg tinggi..
ia boleh ditanam di luar rumah ataupon dalam pasu kecil yg diletakkan di dalam rumah..

PET GRASS mempunyai Deluxe Kit
yang mengandungi :-

1) Seeds
2) Organic Soil
3) Instruction
4) Glove
6) Tissue

Harga : RM11.50
*tidak termasuk kos penghantaran

So.. jom tanam sendiri rumput organik ini
utk kucing anda..
sebenarnya rumput ni sesuai juga utk haiwan lain
seperti arnab, hamster dll
nk bg kambing pon boleh tp kena tanam byk la pulak 
rumput nie.. hihihihihi..

Cara penanaman PET GRASS padi :-


pakai glove ye kawan2.. jaga kebersihan.. chewah!

gunakan bekas yg disediakan.. masukkan organic soil.. sembur sedikit air agar soil tu basah (jangan banjir tau)

taburkan seed..terpulang nk tabur semua seed atau separuh..

tutup permukaan dgn tisu yg disediakan.. dan sembur dgn air agar tisu tu basah..
*kena pastikan soil dan tisu itu sentiasa lembap..
hari2 kena spray air tau..
bile seed dh mula bercambah.. boleh buang tisu tu..
;)


**
**
**
**

Jika ada yg berminat..
boleh PM saya di facebook : Azura Rahman
atau email saya di zura1827@yahoo.com


Grow Your Own Pet Grass

6 comments:

Sari Yusa Ibrahim said...

Zura, dia bagi dgn pasu 4 segi tu sekali ke? Berapa lama rumput tu hidup? Cantik pun cantik juga rumput tu ya, hehe.

::Azura Rahman:: said...

kak yus : tu bukan pasu kak.. tu bekas plastik.. mmg dia bg bekas tu utk tanam dlm tu.. dlm masa 6-10hari rumput dh elok tumbuh dan haiwan peliharaan dh blh makan.. tempoh jangkahayat rumput boleh bertahan dalam 2 minggu.. bergantung kepada cuaca.. :)

Anonymous said...

salam.. kalau saya nak beli seed saje bole ke? berapa harga yer?

::Azura Rahman:: said...

salam.. buat masa ni sy hanya jual Deluxe Kit shj.. huhuhu..

elly hamzah said...

aku dah dpt..esok nk cuba. tp skg musim panas ajek, risau jugak kot2 xmenjadik bila tanam...semoga berjaya menanam rumput2 ni:)

Akhelaken said...

wah mcm best.. nk try jugak la

Kongsi Resepi

Share It

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...