Wednesday, June 24, 2009

Cuti Sakan - Nilai, Seremban & Shah Alam

OK.. sambung

Kuar dari Melaka dh petang.. kami menuju ke Seremban...sampai dh malam... aku tau area Seremban x bnyk hotel... kalu ada pon mahal.. so sekali lg kami menginap kat...

Xtvt malam x menyeronokkan hari tu sbb laki aku x sihat... kami terpaksa mencarik klinik terdekat.. so kami x berjalan ke mana pon.. just pegi makan kat gerai mamak area Seremban Parade je... sian kat laki aku.. lepas mkn terus balik hotel dan zzzzzzzzz..

Besoknyer bf kat kafe Seri Malaysia.. sedap jugak nasik lemak sambal sotong dia.. lepas tu kemas2 beg dan kami plan nk ke Nilai 3...

Kami dh penah ke sana sekali dan ini kali ke dua... walaupon kali ke dua tp perangai cam kali pertama... hahahaha... excited, hepi, teruja.. last sekali penat... ekekeke...

Aceli x de mende sgt nk beli.. saje je singgah... just beli sedikit brg2 utk doorgift kawin adik bulan 8 nnti... yg lain2.. beli brg kecik2 je... tapiii.. kalu u all nk kawin atau ada sedara mara nk kawin.. Nilai mmg tmpt sesuai utk beli brg2 perkahwinan... semua ada... senang.. beli setempat je.. x penat x pening... seriusss gua cakap ni...

Kedai perkahwinan yg besar kat situ kedai ThankQ... bnyk sgt pilihan dan yg penting murah ok... aku dh pegi ayer itam b4 this... rege lebih kurang tp pilihan kat Nilai lg bnyk dan cantik2... ada beberapa gambo aku snap tp dlm hp laki aku.. kang dia balik aku upload kt sini erk..

Sedar x sedar... dh nk malam wei... sebenarnya kami plan nk terus balik Kuantan... tp hari dh malam dan laki aku cakap dia x larat nk drive... so kami menuju ke Putrajaya... ada rumah sepupu aku kt Presint 8 tp pikir punyer pikir.. segan lak nk terjah umah org memalam hari.. dh laa x inform awal2... so kami terus je ke Shah Alam...

Sampai kt area masjid Shah Alam tu... ada hotel bluewave,quality dgn concorde... agak korang aku pilih hotel mana? hahahha.. x kan concorde kot... memula nk stay kt bluewave tp laki aku cakap.. kat area hotel x de mende.. so kami decide stay kat Quality Hotel.. bapok mahal... tp dh laki aku cakap bantai aje sbb dia dh penat...

Lepas mandi cam bese carik makan... mamak lagik!!! Grrrr... kami dh malas nk jalan2 ke lain... so makan kat restoran Syed dekat hotel tu... sedap jugak nasik goreng dia.. ekekeke

Sorry x de photo.. dh kepenatan dan malas nk snap...

Kami check out pg tu.. dan terus menuju balik... kami sebenarnya x tau langsung jalan2 area shah alam and KL.. tp ikut je signboard... jalan punyer jalan... aku nmpk dari jauh.. IKEA... apa lagi... dh plan nk menyinggah... nasib baik laki aku sporting and bg green light utk singgah... yeayyyy... dh pesan pada diri masing2... x nk beli ape2 sbb dh 'kering' tp penangan IKEA hebat... kami 'ter'beli jugak tp x laa banyak.. brg kecik2 je...


Antara brg2 yg aku rasa menarik dan murah ialah...

yg ni kalu x silap RM4.90 (6pcs)

RM0.85

RM9.90

RM1.60

Kuar dari cashier.. pi carik air+makanan.. lapo giler... tgk dia jual currypuff bnyk giler.. nk jugak cuba.. memula beli Set A: Air+1pcs currypuff... aku tmbh 1/2 dozen curry puff plak.. dpt laa cawan kertas leh amik air bnyk mana pon... then sedap laa plak currypuff tu... beli la lg 1/2 dozen RM5.50 utk bawak balik ke mak dan abah.. jatuh RM1.00 sebijik.. tp besau dan sedap sgt.. ada telur rebus dlm inti... patut arr ramai giler org beli... melayu cina india.. semua suka currypuff tu... no wonder arrr... ekekeke

ok sekian laa cerita ceritu aku punyer trip... bnyk lokasi aku pegi tp shopping x bnyk sbb mmg kami berdua nk jalan2 release tension je... shopping mopping ni nnti2 laaa.. kena kumpul duit... ekekeke... chow

4 comments:

elly said...

sampai gak hajat ko yerk ke ikea tuh, lenkali jgn lupa confirm kan ngan aku nk dtg kl k..nanti aku bawak gi klcc-impian laki ko tuh

blogresipi said...

Bile la nak sampai kat Nilai 3 neh.. ingat nk pegi masa beli brg kawen. kalut2 nilai 3 kemana barang kawen ke mana... heheh..pegi lepas kawen je lah nampaknye...:D

@zura said...

elly- tu arrr.. termakbul jugak hajat aku nk ke IKEA... nnti lenkali aku plan nk turun KL aku inform arrr ko... ok :)

@zura said...

blogresepi- kalu nk kawin beli brg kt Nilai 3 mmg laa berbaloi.. satu tmpt dpt beli semua brg... ekekeke... x pe.. org dh lepas kawin pon blh shopping... bnyk lagi brg lain.. ekekeke..

Kongsi Resepi

Share It

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...