Tuesday, June 23, 2009

Cuti Sakan - Melaka part 2

Bangun pagi pegi breakfast kt cafe Hotel Emperor... sedappp.. kafe dia pon cantik n selesa... mmg aku cadangkan pada yg nk dtg Melaka.. stay laa kt sini.. x yah dok kt hotel mewah2 tu.. membazir kan duit je.. Emperor pon ok sgt2...

Kami terus packing bag and terus check out... ke mana destinasi seterusnya kami... tunggguu episod akan datang di hari dan waktu yg sama di tv9...hahahaha... tunggu ye..

Sebelum ke destinasi seterusnya.. edisi mencarik cencaluk,dodol dan belacan... 3 mende ni mmg terkenal kt Melaka.. rugi x beli.. sms Ayu tnye kt mana best... Ayu suggest kt Klebang.. ataupon kata Ayu kalu nk mudah.. beli aje di Ayer Keroh b4 masuk tol Ayer Keroh tu... kt Taman Buaya... ada bnyk gerai tepi2 jalan...

Kami singgah di Dataran Pahlawan... memula sebelum masuk pasaraya kat situ kami naik Taming Sari dulu.. best jugak.. sbb ada aircond (itu penting sbb cuaca panas.. ekekeke), sbb ada background music lagu tradisional... sbb mende alah tu berpusing 360' so nmpk semua bandar Melaka... mmg best arrr...
Lepas tu kami berjalan kat pasaraya kt Dataran Pahlawan tu.. mlm semlm x puas.. sbb kedai bnyk tutup... punyer laa bnyk kedai dlm tu.. x larat nk berjalan... ada satu section tu mmg khas jual makanan tradisional ni.. kami beli skit brg sbb plan nk ke Klebang atau Ayer Keroh je...

Kuar dari Dataran Pahlawan... laki aku bergambar jap kt area tapak muzium.. ada keretapi lama... then terus gerak pegi ke destani septerusnya..... tungggguuuuuuuuuuuuuuu...

IKLAN JAP :
Aku ada stok sabun Eumora.. just ada 2 ketul sahaja... siapa yg nk beli dgn rege $$$$$ sila maklum kat aku ye... TQ

4 comments:

Raja Radiah said...

uuu bestnya...lama dah tak pi melaka

Ibu Aqil-Aqilah said...

wah... posing sakan ya... he.he.. honeymoon ya.. bestnya..

ieda said...

wawaawa ... gi melakeeer .. x tau punn kalau akak tau .. leh kirim belacannnn ... hehehhe

best2 .. kalau cuti nieh gi jenjalan jauh dari ktn .. huhuhu biler lah akak dpt gi jenjalan cenggini ...

hermm ...

sheralina -MCNAA- said...

sabun apa tuh kak?
berkesan ker?

Kongsi Resepi

Share It

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...