Sunday, June 28, 2009

Kek Last Minute

Aceli aku dh x amik any tempahan utk kek... sbb nk settlekan persiapan kawin adik aku awal bulan 8 ni.. aku nk wat cookies.. nk start dari sekarang wat skit2.. nk packing lg.. bnyk keje kena buat ni.. brg2 semua dh berlonggok kt tepi ni.. tunggu nk dipacking semua.. huhuhuhuh... dh laa kelas aku nk start dah... tp adik aku punyer pasal x pe laa aku berkorban.. insya-Allah aku leh buat...

Semlm aku rasa penat sgt... pagi2 bese laa prepare breakfast.. aku goreng mihun... pehtu peti ais wat hal plak.. x sejuk.. so cam bese.. kena tutup jap.. alang2 dh tutup tu aku kuarkan semua brg and lap. Sesambil tu basuh baju.. guna mesin basuh auto so keje mudah je.. ekeke... pehtu prepare lunch... just masak sayur petola+cendawan lemak putih, solok ikan dgn sambal kentang+ikan bilik... sorry x de pix.. malas nk snap.. x dak mood...

Kenapa aku xde mood... sbb pagi2 lg aku dh nk mengamuk.. kucing aku memanjat kt dapo abis telur yg aku baru beli pecah lebih dari sesarang... grrrrrr... geram gilosssss... rasa nk sumbat dia dlm washing machine tu sekali.. marah sungguhhhh...


Lepas dh settle2 kemas dapo.. sidai baju semua.. aku masuk bilik.. br nk ngadap laptop... tepon bunyi... adik asben aku tepon.. nk tempah kek besday anak dia mlm nie.... uwaaaaaaaa.... x kan nk cakap x leh kot.. zalimnyer aku kan.. nk x nk.. aku terpaksa buat.. memandangkan jam dh pukul 3 ptg.. majlisnye kul 8 mlm.. adoiii.. kena laa check in semula ke dapo...

Nasib baik butter dh lembut (sbb peti sejuk rosak)... so terus ku guna resepi Kek Marble Susu chef Norzailina... suka resepi ni.. mudah dan sedap... sbb kek ni utk bebudak so aku marblekan dgn 3 kaler... plain+pink+hijau... lupe nk snap picture dh potong.. cantik laa plak aku tgk kombinasi kaler tu dgn susunan dia... <---perasan jap puji kek sendiri... hahahaha.. Kelam kabut gak kat dapo.. ye laa.. nk kena putar BC lagik.. nk kena tunggu kek sejuk... konon nk wat teknik steam BC... dh panaskan tp kejap sgt aku tutup api so x smooth... aku takut dia pecah minyak.. kang langsung x jadik... curah2.. dia x cair sgt... aku kena ratakan jugak... mmg x cukup masa so aku lorekkan je.. Mmg kek ni comot giler... kek last minute.. wajib laa kan.. hahaha.. oklah enjoy..


3 comments:

Ibu Aqil-Aqilah said...

kak.. last minute?? but nice.. if ani dah jadi apa ntah.. he.hee

Myself, my cookies n brownies said...

cantikknya kek! akak ni memang kretip la!

eta said...

last minute cake..cantik jer.....tgn tu dah kreatif....cantik jer deco!!

Kongsi Resepi

Share It

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...