Monday, May 18, 2009

Adakah ini dikatakan penipuan..?

Since East Coast Mall Kuantan bukak.. aku suka beli brg2 kt Carrefour... sbb apa yg aku perasan.. hg mmg murah berbanding pasaraya lain... TAPI.. yang plg aku perasan... hg yang dipamerkan sellau x sama dgn hg yang di scan kat kaunter...

Sebelum ni ada aku cakap ke budak cahier tu.. tp dgn muka lebih kurang budak tu leh jawab " Entah laa kak.. saya pon x tau... maybe tu hg promosi sebelum nie.. diorg luper tukar"... boleh erk jawab cenggitu dgn muka kurang ajar.. geram betol aku... mana leh mcm ni kan.. pada aku ini dikira penipuan.. sbb hg dipamerkan lg mahal berbanding hg yang discan... kalu lg murah.. of course aku suka... korang pon suka kan kan kan..

Dan aku dh terkena mende ni dh bnyk kali... terus aku complaint kt website Carrefour... since now.. x de respon.. email kaa.. tepon ka... tarakkkkk.... hampeh betol pengurusan Carrefour nie...

Malam ni tadi aku dgn asben pegi lg.. mmg suka beli brg situ... tapi tu laaa... masalah ni kena diperbetulkan... so aku dh dapatkan satu bukti utk tunjuk kat u all... peratikan erk...

ini harga pada rak barang2... Kawan Roti Paratha Plain-RM3.29


ini plak harga yg aku scan kat mesin scanner harga tu...
produk yg sama dgn kat rak barang tu tadi...
Kawan Roti Paratha Plain - RM3.49

Maybe ada di antara u all cakap.. ala beza 20sen aje... tu pon nk berkira ke???... kalu aku sorang beza 20sen... sehari beza RM50.. sebulan? setahun?..

Lgpon pada aku bukan hal duit.. tapi rasa mcm kita as a customer dipermain-mainkan... dan mungkin org akan cakap... dh tau carrefour cenggitu... yg pi shopping kt situ apsal.... ada kan yg cakap gitu kan kan kan... eh! aku pedulik ape aku nk shopping mana... duit aku ape... hahahahaha...

So, utk pihak pengurusan Carrefour... pls perbetulkan masalah ni... nnti dh ramai perasan.. teruk lak kena band...

Adios!

10 comments:

ieda said...

setuju2 .. akak pun dah kena ...
hampeh nyer carefour ..

@zura said...

Tu laa... kite kena mengadu kat Persatuan Pengguna lah.. mana boleh biarkan camnie... kesian kt pengguna...

naemah said...

Sy selalu shpg brg dapur di k4 kontan ni..klu zura x highlight kes ni..sy pun x tau..tq zura ..tp dh sebulan lbh xturun kontan..skrg belanja pun kat tunas manja kemaman aje

zaitgha said...

Salam,

saya datang dari Zanaz, saja2 blog hopping...complain terus kat counter insist cakap dgn manager dia orang...maybe staff yg tak tukar so bagi tau kat management dia orang, if not report kat authority lah prove dah ada....kita nih selalu jadi passive consummer....

@zura said...

Salam kak zaitgha, biler pikir balik... mmg erk.. ramai pengguna yg abaikan hal nie.. termasuk laa zura.. nk report tu rasa cam.. perkara kecik.. x yah laa kot.. tp kalu dh ramai kena dan mmg terbukti.. better kiter report kan... jom kengkawan.. kite p report...

Naniey said...

hoho..nani pon slalu g shopping kat care4...ade brgg tertentu je yg murah ckit dr pasaraya len kak..tak seme kan

F A R Y N said...

akak report je kat paper...
sure kelam kabut diorg nak jawab...

ismadi said...

nak lantik jadik auditor iso nikk....

its me eta said...

wa...dasyat akak siap sempat snap harga yang pamer kat mesin tu...bukan saja tu !!!! tp eta jarang shopping kat care4 ler...sebab tu tak rasa tertipu...thanks the info...

Anonymous said...

klu hal cmtu spttnya bgtau smada kt staff or customer service sbb label harga kt rak slalunya dicetak olh mesin,ditampal oleh manusia.biasa le..manusia ni kdg2 trlupa.bnda2 cmni slalu brlaku kt mana2 psrya bsr.tesco pn sma.tmbh2 lg bl time ada promosi.brg yg dipromosi dh kmbli kpd hrga asl tp dorg lupa nk tukar tnda hrga kt rak.bkn dorg niat nk menipu tp kdg2 bnda2 cmni tdk disengajakan...

Kongsi Resepi

Share It

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...