Assalamualaikum..
Ketinggalan ketapi sungguh..
org dh sakan dgn pavlova..
aku baru nk cuba.. hehehe..
xpe la.. asalkan dh cuba kan..
Untuk resepi.. aku guna resepi sifu ku..
Kak Nina..
Thanks kak.. :)
PAVLOVA
100 gm putih telur
180 gm gula castor
1/2 sudu teh tepung jagung
1/2 sudu teh cuka buatan
1/2 sudu teh esen vanila
Mix putih telur dengan gula castor hingga kental. Masukkan tepung jagung, cuka dan esen dan putar lagi hingga kental. Bakar di dalam oven dengan suhu 120'C sahaja selama 1 jam. Bila dah masak, tutup api dan biarkan pavlova di dalam oven selama 1 jam lagi sebelum dikeluarkan.
Untuk topping boleh guna whipped cream dan buah2an yang masam sedikit so balance rasa manis pavlova tersebut.
100 gm putih telur
180 gm gula castor
1/2 sudu teh tepung jagung
1/2 sudu teh cuka buatan
1/2 sudu teh esen vanila
Mix putih telur dengan gula castor hingga kental. Masukkan tepung jagung, cuka dan esen dan putar lagi hingga kental. Bakar di dalam oven dengan suhu 120'C sahaja selama 1 jam. Bila dah masak, tutup api dan biarkan pavlova di dalam oven selama 1 jam lagi sebelum dikeluarkan.
Untuk topping boleh guna whipped cream dan buah2an yang masam sedikit so balance rasa manis pavlova tersebut.
~Selamat Mencuba~
1 comment:
K.gee tak pernah cuba lagi pavlova... nmpk mengancam... gerenti sedap tu...nk ckit
Post a Comment