Wednesday, March 14, 2012

Butter Cake~Angry Birds

Assalamualaikum..

Ni edisi entry tertunda...
tempahan kek oleh Kak Mi.. 
salah seorang kakitangan di tmpt kerja ku..
mudah sgt order dari Kak Mi nie..

 "zura buat lah apa2 kek pon tp x nk krim.. 
dan bukan choc cake.. boh gambar Angry Bird"

Sebenarnyer.. 
lg susah nk buat kek kalau customer serah bulat2 kt kita..
dia cakap x kisah..
tp kita yg buat ni kisah jugak la kan..
kek ape.. deco camne.. hiasan camner.. 
risau x menepati citarasa customer je..
betoi dak?..

Aku pon godeh la butter cake..
utk menyerikan kek tu.. aku wat marble..
choc + merah + hijau..
tapi x tau la camner keadaan keratan rentas kek tu..
sbb segan plak nk mntk Kak Mi potong and snap gambar.. huhuhu..
but alhamdulillah.. 
Kak Mi tunjuk ibu jari ke atas.. bukan ke bawah.. 
hahahaha..



Stoberi tu kira aku sedekah je ke Kak Mi...
kebetulan stok stoberi berlebih2 pulak..
dh buat stoberi mousse cake pon masih berbaki byk..
dari biar busuk gitu baik disedekahkan aje.. :)

Simple giler kek ni kan?..
xde nk cover2 dgn buttercream dah..
curah choc ganache sebab nk lekatkan edible image tu..

TQ Kak Mi.. ^_^
Nota : Utk kek tu aku guna resepi Kek Marble Susu

1 comment:

Cida de' Nuanza said...

sesuai le tu kzura..
mesti cantik belangnya tu..

Kongsi Resepi

Share It

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...