Tuesday, June 30, 2009

Mek Zu tinggalkan aku.. huhuhu..

gambar ni diambil oleh aku selepas kami berpelukan dan bertaburan air mata... huhuhuhu


Hari ni hari terakhir Zuraini binti Abdullah Zawawi a.k.a Mek Zu berkhidmat di KSP... perasaan aku??? Sure syahdu dan sedih teramat... sebab?.. dia boss aku.. dia Koordinator utk program OM114 dan aku sgt serasi dgn Mek Zu sebagai boss aku... dia baik.. ikhlas.. dan sgt memahami aku... aku dh lama kenal Mek Zu.. tp aku close dgn dia since dia jadik boss aku selama 2 semester...

Aku rasa KSP kehilangan staff yang amat dedikasi dan ikhlas bekerja... di saat2 kecelaruan yg berlaku di KSP ni.. sukar nk dapat staff yg ikhlas bekerja... betul dak??? masing2 berkira.. masing2 merungut.. masing2 menyumpah... tapi Mek Zu tetap setia dgn KSP sehinggalah dia menerima tawaran yang lebih baik... bkn salah Mek Zu.. itu pilihan terbaik dia utk masa depan... kalu aku pon aku terima.. mmg sukar nk meninggalkan KSP.. betul dak Mek Zu??? aku paham.. paham sgt2...

Mek.. kalu mu baca blog aku nie.. aku amik kesempatan nk ucapkan berbanyak banyak terima kasih kerana mu banyak bantu aku dlm tugas2 kat opis.. mu selalu wat keje sendiri (yg sebenarnya keje aku) sbb mu tau aku ada ramai lg boss lain yg memberi arahan... (arghhh... tension)... halalkan makan minum aku... mu penah belanja aku dan kawan2 pizza... mu dok pernah berkira dgn aku... dan plg aku x lupe.. kite serasi utk bergosip bersama... ekekeke.. best kan??? tapi... tiada lg perkataan 'keji' kedengaran... aku just ada Ma utk bergosip bersama...

So aku doakan kebaikan dan keceriaan yg berpanjangan untuk mu.. be ur self... jgn lupakan aku dan kawan2... update blog sokmo tau... love u...

*sila baca dgn keadaan sayu dan sebak... tolongggg... bergenang air mata nie weiiii...


Sunday, June 28, 2009

Kek Last Minute

Aceli aku dh x amik any tempahan utk kek... sbb nk settlekan persiapan kawin adik aku awal bulan 8 ni.. aku nk wat cookies.. nk start dari sekarang wat skit2.. nk packing lg.. bnyk keje kena buat ni.. brg2 semua dh berlonggok kt tepi ni.. tunggu nk dipacking semua.. huhuhuhuh... dh laa kelas aku nk start dah... tp adik aku punyer pasal x pe laa aku berkorban.. insya-Allah aku leh buat...

Semlm aku rasa penat sgt... pagi2 bese laa prepare breakfast.. aku goreng mihun... pehtu peti ais wat hal plak.. x sejuk.. so cam bese.. kena tutup jap.. alang2 dh tutup tu aku kuarkan semua brg and lap. Sesambil tu basuh baju.. guna mesin basuh auto so keje mudah je.. ekeke... pehtu prepare lunch... just masak sayur petola+cendawan lemak putih, solok ikan dgn sambal kentang+ikan bilik... sorry x de pix.. malas nk snap.. x dak mood...

Kenapa aku xde mood... sbb pagi2 lg aku dh nk mengamuk.. kucing aku memanjat kt dapo abis telur yg aku baru beli pecah lebih dari sesarang... grrrrrr... geram gilosssss... rasa nk sumbat dia dlm washing machine tu sekali.. marah sungguhhhh...


Lepas dh settle2 kemas dapo.. sidai baju semua.. aku masuk bilik.. br nk ngadap laptop... tepon bunyi... adik asben aku tepon.. nk tempah kek besday anak dia mlm nie.... uwaaaaaaaa.... x kan nk cakap x leh kot.. zalimnyer aku kan.. nk x nk.. aku terpaksa buat.. memandangkan jam dh pukul 3 ptg.. majlisnye kul 8 mlm.. adoiii.. kena laa check in semula ke dapo...

Nasib baik butter dh lembut (sbb peti sejuk rosak)... so terus ku guna resepi Kek Marble Susu chef Norzailina... suka resepi ni.. mudah dan sedap... sbb kek ni utk bebudak so aku marblekan dgn 3 kaler... plain+pink+hijau... lupe nk snap picture dh potong.. cantik laa plak aku tgk kombinasi kaler tu dgn susunan dia... <---perasan jap puji kek sendiri... hahahaha.. Kelam kabut gak kat dapo.. ye laa.. nk kena putar BC lagik.. nk kena tunggu kek sejuk... konon nk wat teknik steam BC... dh panaskan tp kejap sgt aku tutup api so x smooth... aku takut dia pecah minyak.. kang langsung x jadik... curah2.. dia x cair sgt... aku kena ratakan jugak... mmg x cukup masa so aku lorekkan je.. Mmg kek ni comot giler... kek last minute.. wajib laa kan.. hahaha.. oklah enjoy..


Wednesday, June 24, 2009

Cuti Sakan - Nilai, Seremban & Shah Alam

OK.. sambung

Kuar dari Melaka dh petang.. kami menuju ke Seremban...sampai dh malam... aku tau area Seremban x bnyk hotel... kalu ada pon mahal.. so sekali lg kami menginap kat...

Xtvt malam x menyeronokkan hari tu sbb laki aku x sihat... kami terpaksa mencarik klinik terdekat.. so kami x berjalan ke mana pon.. just pegi makan kat gerai mamak area Seremban Parade je... sian kat laki aku.. lepas mkn terus balik hotel dan zzzzzzzzz..

Besoknyer bf kat kafe Seri Malaysia.. sedap jugak nasik lemak sambal sotong dia.. lepas tu kemas2 beg dan kami plan nk ke Nilai 3...

Kami dh penah ke sana sekali dan ini kali ke dua... walaupon kali ke dua tp perangai cam kali pertama... hahahaha... excited, hepi, teruja.. last sekali penat... ekekeke...

Aceli x de mende sgt nk beli.. saje je singgah... just beli sedikit brg2 utk doorgift kawin adik bulan 8 nnti... yg lain2.. beli brg kecik2 je... tapiii.. kalu u all nk kawin atau ada sedara mara nk kawin.. Nilai mmg tmpt sesuai utk beli brg2 perkahwinan... semua ada... senang.. beli setempat je.. x penat x pening... seriusss gua cakap ni...

Kedai perkahwinan yg besar kat situ kedai ThankQ... bnyk sgt pilihan dan yg penting murah ok... aku dh pegi ayer itam b4 this... rege lebih kurang tp pilihan kat Nilai lg bnyk dan cantik2... ada beberapa gambo aku snap tp dlm hp laki aku.. kang dia balik aku upload kt sini erk..

Sedar x sedar... dh nk malam wei... sebenarnya kami plan nk terus balik Kuantan... tp hari dh malam dan laki aku cakap dia x larat nk drive... so kami menuju ke Putrajaya... ada rumah sepupu aku kt Presint 8 tp pikir punyer pikir.. segan lak nk terjah umah org memalam hari.. dh laa x inform awal2... so kami terus je ke Shah Alam...

Sampai kt area masjid Shah Alam tu... ada hotel bluewave,quality dgn concorde... agak korang aku pilih hotel mana? hahahha.. x kan concorde kot... memula nk stay kt bluewave tp laki aku cakap.. kat area hotel x de mende.. so kami decide stay kat Quality Hotel.. bapok mahal... tp dh laki aku cakap bantai aje sbb dia dh penat...

Lepas mandi cam bese carik makan... mamak lagik!!! Grrrr... kami dh malas nk jalan2 ke lain... so makan kat restoran Syed dekat hotel tu... sedap jugak nasik goreng dia.. ekekeke

Sorry x de photo.. dh kepenatan dan malas nk snap...

Kami check out pg tu.. dan terus menuju balik... kami sebenarnya x tau langsung jalan2 area shah alam and KL.. tp ikut je signboard... jalan punyer jalan... aku nmpk dari jauh.. IKEA... apa lagi... dh plan nk menyinggah... nasib baik laki aku sporting and bg green light utk singgah... yeayyyy... dh pesan pada diri masing2... x nk beli ape2 sbb dh 'kering' tp penangan IKEA hebat... kami 'ter'beli jugak tp x laa banyak.. brg kecik2 je...


Antara brg2 yg aku rasa menarik dan murah ialah...

yg ni kalu x silap RM4.90 (6pcs)

RM0.85

RM9.90

RM1.60

Kuar dari cashier.. pi carik air+makanan.. lapo giler... tgk dia jual currypuff bnyk giler.. nk jugak cuba.. memula beli Set A: Air+1pcs currypuff... aku tmbh 1/2 dozen curry puff plak.. dpt laa cawan kertas leh amik air bnyk mana pon... then sedap laa plak currypuff tu... beli la lg 1/2 dozen RM5.50 utk bawak balik ke mak dan abah.. jatuh RM1.00 sebijik.. tp besau dan sedap sgt.. ada telur rebus dlm inti... patut arr ramai giler org beli... melayu cina india.. semua suka currypuff tu... no wonder arrr... ekekeke

ok sekian laa cerita ceritu aku punyer trip... bnyk lokasi aku pegi tp shopping x bnyk sbb mmg kami berdua nk jalan2 release tension je... shopping mopping ni nnti2 laaa.. kena kumpul duit... ekekeke... chow

Tuesday, June 23, 2009

Cuti Sakan - Melaka part 2

Bangun pagi pegi breakfast kt cafe Hotel Emperor... sedappp.. kafe dia pon cantik n selesa... mmg aku cadangkan pada yg nk dtg Melaka.. stay laa kt sini.. x yah dok kt hotel mewah2 tu.. membazir kan duit je.. Emperor pon ok sgt2...

Kami terus packing bag and terus check out... ke mana destinasi seterusnya kami... tunggguu episod akan datang di hari dan waktu yg sama di tv9...hahahaha... tunggu ye..

Sebelum ke destinasi seterusnya.. edisi mencarik cencaluk,dodol dan belacan... 3 mende ni mmg terkenal kt Melaka.. rugi x beli.. sms Ayu tnye kt mana best... Ayu suggest kt Klebang.. ataupon kata Ayu kalu nk mudah.. beli aje di Ayer Keroh b4 masuk tol Ayer Keroh tu... kt Taman Buaya... ada bnyk gerai tepi2 jalan...

Kami singgah di Dataran Pahlawan... memula sebelum masuk pasaraya kat situ kami naik Taming Sari dulu.. best jugak.. sbb ada aircond (itu penting sbb cuaca panas.. ekekeke), sbb ada background music lagu tradisional... sbb mende alah tu berpusing 360' so nmpk semua bandar Melaka... mmg best arrr...
Lepas tu kami berjalan kat pasaraya kt Dataran Pahlawan tu.. mlm semlm x puas.. sbb kedai bnyk tutup... punyer laa bnyk kedai dlm tu.. x larat nk berjalan... ada satu section tu mmg khas jual makanan tradisional ni.. kami beli skit brg sbb plan nk ke Klebang atau Ayer Keroh je...

Kuar dari Dataran Pahlawan... laki aku bergambar jap kt area tapak muzium.. ada keretapi lama... then terus gerak pegi ke destani septerusnya..... tungggguuuuuuuuuuuuuuu...

IKLAN JAP :
Aku ada stok sabun Eumora.. just ada 2 ketul sahaja... siapa yg nk beli dgn rege $$$$$ sila maklum kat aku ye... TQ

Monday, June 22, 2009

Cuti Sakan - Melaka

Lamanye x update blog... sebabnyer aku g bercuti sakan merata tmpt.. ekekeke.. bawak laptop tp malas nk update.. lgpon aku x de gambo bnyk nk upload.. kamera wat hal .. geram giler... flash rosak... so mana2 tmpt yg kami pegi mlm mmg x de gambo.. tension tension...

Ok nk citer skit perjalanan cuti sakan aku nie... ekekeke

Aku gerak ke Melaka hari Khamis, kul 12.30tghari.. lambat bertolak sbb aku prepare lauk lunch utk parent aku dulu.. so sampai ke Melaka jam 3.30ptg.. utk makluman semua.. aku x booking mana2 hotel ok... sebab??? tnye laki aku... dia mmg jenis x suka booking.. alasan dia.. nk tgk dulu hotel... padahal kalu cancel booking pon x de masalah... cuma x syiok laa kan... ekekeke... so kami gamble je redah... aku tau kt melaka berlambak hotel.. sebagai persediaan.. b4 that aku dh surf kt internet semua pasal hotel2 kat Melaka nie.. salin no tepon.. tgk alamat.. berminat dgn Naza Hotel so sampai2 terus carik.. cam bese.. kalu x sesat mmg x sah... tp sesat kt Melaka mmg stress sbb mmg x jumpa punca.. balik2 ikut jln yg sama je.. adeyhhh... dgn bantuan rakan cyber yg dok kt Melaka,Ayu.. dia guide aku.. alhamdulillah jumpa... tapiiiiiii... rate dia RM160.. alamak.. apsal mahal giler.. padahal apa yg aku dpt maklumat rate kat Naza ni around RM120++ je... x leh jadik.. kansel.. aku try call Avillion sebelah Naza je... bilik full... tinggal suite je.. so lu pikir laa sendiri... ekekke...

Gamble lagik carik hotel... benti Bayview... tnye receptionist... semua bilik full... tinggal bilik besar je... so lu pikir laa sendiri lagik... hahahhaha... laki aku dh penat main pusing2 jalan kt Melaka tu.. aku cakap.. kite try tnye Emperor laa.. b4 this penah stay situ.. ok hotel tu... x de laa hotel mewah tapi besar dan cun jugak... dh tau kat mana hotel Emperor tu tapiiii nk carik jalan ke hotel tu puas... pusing punyer pusing jumpa.. tnye2... RM128... wahhh.. ok laaa... reception lelaki tu baik giler dgn aku... ramah.. mesra...yg penting x sombong ok... "saya bg Puan bilik atas skit dan seaview" .... tima kasih laa encik ye.. (x tau nama)... hotel emperor jauh dari laut so walaupon seaview x laa nmpk jelas laut... but sgt cantik pemandangan ok.. nmpk Eye On Malaysia... mmg best arrr.. servis pon ok... breakfast pg tu pon sodappp... mmg berbaloi arrr...

pemandangan dari bilik aku.. cantik kan.. nmpk dak EOM?
laki aku tgh menikmati air teh O panas... sementara tunggu waiter hantar makanan...

Sampai hotel dlm kul 5.00ptg rasanye... perut lapo.. sbb x lunch lg... kami tgk menu dia.. rege blh laaa tahan.. so bantai order... hahahaha.. cam org kaya padahal kayap... huhuhhu.. tp sbb dh ketar2 satu badan lapo.. nk kuar penat giler... x mandi x kemas lg.. so order... sampai je makanan... sekali hadap ok.. dh x de sopan santun... licin...sodapppp...

Nasi Goreng Kampung


Char Kue Teow

OK utk xtvt malam.. aku ajak laki aku naik Eye on Malaysia... senang nk ke sana sbb signboard bnyk... masa pegi aku nmpk dak port nk makan.. dia tulis ASAM PEDAS POKOK BESAR... ekekeke... pegi naik EOM dulu... RM10 sorang rasanyer.. aku dh luper...

Tak ramai pon kat situ.. maybe sbb bkn cuti sekolah... aku dgn laki aku dh masuk dlm gondola tu (gondola ke nama mende tu... ekekeke)... lama jugak tunggu.. ada laa dlm 20 minit... masa tu suka ria laa aku dgn laki aku.. sekali... mende tu bergerak... aku dgn laki aku dh start panik.. hahahaha.. dua2 pengecut... sampai kt atas sekali... dia leh benti plak.. adeyhhh.. berpeluh aku dlm tu... mmg x bergerak walau seinci.. takut wei.. tinggi tau.. nmpk satu bandar Melaka... dia wat pusingan 5 kali... kalu kedua... dh start amik gambo.. gelak2... ekekeke.. dh hilang gayat... mmg best!!!

jgn betulkan pc anda.. mmg kamera aku x bayar bil letrik.. x de flash...
bengang giler masa ni...
Teka siapakah itu? hahahaha...

Abis naik EOM.. apa lagik... makan timeeeee... aku ajak laki aku makan kt ASAM PEDAS POKOK BESAR tu... ramai org kt situ... so sedap laa kot... kami order.. nasik putih set + asam pedas kembung (sekor je) .. abang amik order tu mesti cakap aku kedekut sbb order sekor je ikan kembung... hahahaha.. aku risau x habis... nasik set tu mmg dh ada sayur+sambal belacan+telur masin... weiiiii... mmg sedappppp... sesaper pegi Melaka mesti try... nyesal lak x order 2 pinggan asam pedas... huhuhuhuh.. tp kami cukup je makan sepinggan tu... sbb kuah bnyk and ikan sederhana besar... puas hati laaa... semua sekali kalu x silap RM13.00++ termasuk air... (laki aku bayar sbb tu aku luper rege dia.. hahahaha).. kat situ ada asam pedas kembung, pari,tenggiri dan satu lg aku x ingat...

Lepas makan... benti kejap kat Dataran Pahlawan... masa tu dh dekat kul 10.00 mlm pon.. kedai dh prepare nk tutup... saje je singgah...

Balik hotel....... zzzzzzzzzzzzz

Thursday, June 18, 2009

One Drop Perfume

Aku lupe nk bg detail pasal One Drop Perfume.. so kt bawah ni aku attachkan picture dgn detail erk...

SET BIASA

1 SeT - RM38



SET WANITA ( UNGU )
1. Inspired by Tresor, Lancome
2. Inspired by Envy, Gucci
3. Inspired by Kenzo Flower, Kenzo
4. Inspired by Eternity for Women, Calvin Klein
5. Inspired by Gloria, Cacharel
6. Inspired by Miracle, Lancome
7. Inspired by J’adore, Dior
8. Inspired by Intense, Hugo Boss

SET WANITA ( HIJAU )
1. Inspired by Escape, Calvin Klein
2. Inspired by Romance, Ralph Lauren
3. Inspired by Pleasure, Estee Lauder
4. Inspired by Still, Jennifer Lopez
5. Inspired by For Her, Narciso Rodrigues
6. Inspired by Baby Doll, Yves Saint Lauren
7. Inspired by Cool Water for Women, Davidoff
8. Inspired by Apple Blossom, Body Shop

SET WANITA ( MERAH )
1. Inspired by CocoMademoiselle, Chanel
2. Inspired by Aqua di Gio (Women), Giorgio Armani
3. Inspired by Lolita Lempicka, Lolita Lempicka
4. Inspired by Baby Jesz, One Drop5. Inspired by Gold, Amouage
6. Inspired by Montana”Parfum de Peau”, Montana
7. Inspired by Yohji, Yohji Yamamoto
8. Inspired by Amarige, Givenchy

SET WANITA ( MAROON )

1. Inspired by CK Be, Calvin Klein
2. Inspired by No.5, Chanel
3. Inspired by Light Blue, D&G
4. Inspired by Vanilla Musk, Coty
5. Inspired by Sunflower, Elizabeth Arden
6. Inspired by Women Boss, Hugo Boss
7. Inspired by Palace, Paris Hilton
8. Inspired by Poeme, Lancome

SET LELAKI ( BIRU )
1. Inspired by Black, Bvlgari
2. Inspired by Blue Jeans, Versace
3. Inspired by CK One, Calvin Klein
4. Inspired by Eternity, Calvin Klein
5. Inspired by Polo Sport, Ralph Lauren
6. Inspired by Acqua di Gio, Calvin Klein
7. Inspired by Issey Miyaki, Issey Miyaki
8. Inspired by Hugo Men, Hugo Boss

SET LELAKI ( OREN )
1. Inspired by Boss Signature, Hugo Boss
2. Inspired by Echo, Davidoff3. Inspired by Tuscanyper Uomo, Aramis
4. Inspired by Cool Water, Davidoff
5. Inspired by Drakkar Noir, Guy Laroche
6. Inspired by Allure Pour Homme, Chanel
7. Inspired by Le Male, J.P. Gaultier
8. Inspired by Pleasures for Men, Estee Lauder



SET CELEBRITIES

1 SeT - RM40


Ok.. clear dak? Kalu still x clear leh tinggalkan comment erk... hepi wangi.. ekekeke

**To Hastuzam, hope ini dpt membantu.. kalu ada nk tnye ape2.. YM@tinggalkan comment ok..

Wednesday, June 17, 2009

Menu Lunch-170609

Pening memikir nk masak lauk lunch... dh kuarkan ayam.. ingat nk masak kari.. tetiba rasa muak sgt2.... kt umah aku ni mmg kureng skit makan lauk berlemak cam kari ke.. lemak kuning ke... bkn sebab DIET ok.. x de kena mengena langsung.. ekekeke.. tapi sbb mmg family aku bkn penggemar lauk2 begitu.. sekali sekala boleh laa layan... last2... buat sup ayam je.. mudah dan sedap... then utk sayur... aku wat salad sayur je... rebus telur.. potong2... siap!


One Drop Perfume- Meh order!

Yg ni x de saper bg present kt aku ye... aku beli sendiri... ekekeke... dh lama servey one drop perfume nie... mcm2 hg ada... ada mahal ada murah... dan akhirnya aku rembat jugak satu... aku rembat yg set celebrities...

Saper nk order... inform aku ok..


SET BIASA

1 SeT - RM38


SET CELEBRITIES

1 SeT - RM40

*kalu nk pos kan pon boleh tp kena laa tambah $$$... ekekeke

Sunday, June 14, 2009

Butter Prawn oh Butter Prawn

Malam semlm aku g K4... ternampak udang putih yg segar.. tp x bnyk dh tinggal... dh diperambat dek org... rege murah.. RM9.76 sekilo... aku pon kutip laa yg masih ada lg tu.. udang mmg elok dan segar... x dpt pon sekilo... tu je yg ada... jadik laaa...

Aku dok pikir nk transform udang ni jadik ape erk?... cam bese.. surfing kt tenet... ermmm.. masuk website http://www.trymasak.my ada menu Butter Prawn nie... wahhh dh lama aim nk try tp takut x jadik... tapi arini aku pedulik ape jadik ke dak.. aku nk cuba jugak...

Aisey... daun kari x de laa plak... kecewaaaaaa... tp superman dtg membantu... hahahaha... laki aku pegi mntk dgn jiran kat2 umah aku ni... caya laa bang... i love u more and more.. hahahaha.. sila jangan muntah ok...

Edisi transfomasi udang pon berlaku... memandangkan aku gerun tgk kandungan minyak/butter yg bnyk dlm resepi tu aku dgn memandai telah me'reduce'kan jumlah butter... padan muka.. telur tu x jadik bertali... sbb kurang butter... huhuhhu.. dh jadik scramble egg laa plak... lantak laa... dh terlanjur dh pon.. huhuhuhu..

Tapi mak nk cakappp.. sedap uuuu... wajib cuba... kalu butter/minyak tu bnyk.. masa nk kaut masuk mangkuk.. korang jgn laa pi amik minyak tu.. toskan dulu ok... daun kari dan butter tu yg buat udang tu wangi je... perghhh... korang yg agak2 nk meleleh air liur tu .. pi suruh superman korang carikkan daun kari.. pi buat.. kang aku jugak dipersalahkan sbb meng'introduce' kan menu ni.. hahahaha...

menu baru.. piring tu pon baru tau..
auwwww... mak beli kt K4 ok.. RM4.50... jgn jeles... hahahahaha..



Oh ya.. cakap pasal blog ni http://www.trymasak.my.. aku suka ok... siap ada video masakan... so korang mmg leh imagine cara2 nk masak... tapi maybe resepi x sebanyak mana.. but ok laa kan.. leh wat reference kalu korang ketandusan idea nk masak ape.. ok ni aku pastekan resepi dia..

UDANG GORENG MENTEGA (BUTTER PRAWN) - klik sini utk video masakan

Bahan2 :

Udang sederhana besar - dibuang kulit (300g)
Telur - dikacau hingga pecah (2 biji)
Bijirin Oat (5 sudu besar)
Daun Kari (1 tangkai)
Cili Padi - dihiris nipis (5 biji) - aku x taruk
Bawang Merah - dicincang (3 ulas) - aku x taruk
Bawang Putih - dicincang (2 ulas) - aku x taruk
Stok Ayam (1/4 cawan) - aku x taruk
Mentega (3 sudu besar)
Serbuk Lada Putih (secukup rasa) - aku x taruk
Gula (secukup rasa)
Garam (secukup rasa)

Cara2 :

Goreng udang dalam minyak panas selama 1 minit. Angkat dan ketepikan.

Kurangkan minyak dan masukkan mentega.

Setelah mentega cair, masukkan telur dan kacau rata.

Masukkan bawang putih, bawang merah, stok ayam, cili padi, daun kari, garam, serbuk lada putih, dan gula.

Apabila naik bau dan daun kari sedikit layu, masukkan udang dan bijirin oat.

Gaul sebati dan hidang.


Majlis Perpisahan..

Jumaat, 12hb Ogos 2009.. geng2 akademik berpakat nk buat pot luck sempena perpisahan beberapa lecturer yg dpt tawaran ke UNITEN termasuk laa bos comel aku Mc Zue.. huhuhuhuhu... So masing2 bawak mcm2 juadah... ada laksa penang, laksa kuah lemak, mihun goreng, spageti, nasik mnyk, kuih muih dan mcm2 adaaaa...
nmpk tu hasmalina tgh gile bayang tgk bnyk makanan..
sabo ye Ma... makan laksa dulu... hahahaha



Kak ina tgh berucap sepatah dua kata...jgn sedih kak ina erk.. huhuhuhuhu


Mek.. oo mek.. ngape mu toleh ke lain time aku snap gambo nie... sedih erk.. huhuhuhu


Ok.. jangan terkejut ye tgk gambo ni...
aku x upah pon dia jadik model sardine puff aku..
tp dia rela hati nk interprem sebelah Sardine Puff aku.. hahahahaha


OKlah.. x de mende aku nk tulis lg.. ngantok... ada skit wish utk rakan2 yg akan meninggalkan shahputra... bak kata Mek Zu.. Shahputra dekat di hati.. walaupon ada kekurangan selama ni, bersyukur laa kite tetap dpt rezeki dari Shahputra... dan anda sekalian beruntung lg sbb dpt tawaran lebih baik dari Shahputra... tp sentiasa laa ingatkan kami di sini... ingat segala kenangan manis bersama.. suka duka.. jadikan kenangan terindah ok... sekali sekala jenguk laa kami di sini... muahhhhhssss...

Kongsi Resepi

Share It

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...