Assalamualaikum..
Pertama kali mencuba resepi nie..
dan alhamdulillah..
menepati citarasa aku..
mudah jgk nk membuatnya..
rasa pon sedap..
tp as usual aku akan reduce kan sukatan gula..
biasanya choc cake/muffin mesti manis kan..
so saper suka manis ikut je la resepi asal nie ye..
Mek Jah.. ni bukan resepi kzura.. hihihi..
tp kzura mmg lupe dari mana kzura amik resepi nie..
dok copy resepi je.. sumber x tulis.. huhuhu..
tp kzura salin dari FB.. ada org share..
Mohon izin share resepi ni di sini ye.. ;)
Mek Jah.. ni bukan resepi kzura.. hihihi..
tp kzura mmg lupe dari mana kzura amik resepi nie..
dok copy resepi je.. sumber x tulis.. huhuhu..
tp kzura salin dari FB.. ada org share..
Mohon izin share resepi ni di sini ye.. ;)
Chocolate Moist Cupcake
Bahan :
100g Serbuk Koko ~aku guna 80g shj
180g Gula Pasir ~aku guna 120g shj
1 tin Susu Sejat
200g Minyak
250g Susu Pekat ~aku guna 200g shj
*semua bahan di atas dicampur bersama
dan dimasak dengan api perlahan
(x perlu mendidih)
4 biji Telur -dipukul hingga berbuih
150g Tepung Gandum ~aku guna 170g Self Rising Flour
1 st Soda Bikarbonat
1 st Baking Powder
Cara :
Setelah adunan koko tadi agak sejuk, masukkan telur dan kacau rata.
Satukan semua bahan kering dan masukkan sedikit
demi sedikit ke dalam adunan koko tadi.
Tapis dan tuang ke dalam cup.
Bakar.
Yum.. Yum.. Yum..
5 comments:
wahhh nampak memang best tu.. resepi akak ke? nak cube nak cube i likee.. insyaAllah tunggu mood cc datang pasti ku buat cc nih. tq share resepi kak :-)
Uihhhh...moistnya kat dalam kek tu.. Berkilat2 lg tu..Nyumm.. Kita bookmark yer.. Nanti2 boleh try jugak..Tq..
Izah : bkn resepi akak dik.. Akak copy dr FB.. X ingat saper.. Huhuhu..
Nadz : cubalah... Sedap... ;)
salam kak
1 adunan ni dpt bape bijik ye
Post a Comment