Friday, August 20, 2010

Tolong doakan kesihatan mak...

Assalamualaikum..
Baru skrg ada kesempatan utk aku ceritakan di blog..
berkenaan keadaan ibuku..
..yg sekarang ditahan di wad hospital besar Kuantan..

Mak diserang penyakit sawan yg sgt kerap..
since mak kena angin ahmar..
mak mmg penah kena sawan..
but tidak laa sekerap ini..
dlm beberapa bulan ada laa sekali..
sawan mak just spt kekejangan and x de buih2 mulut..


Pada mulanyer mak kena masa kami lepas berbuka puasa..
mak jatuh dari kerusi..
aku x sempat paut mak.. sbb ia berlaku tiba2 sgt..
then x sampai 30 minit mak kena lg..

and bermula dari saat tu..
mak asyik kena serangan sawan..
terus aku bawak mak ke unit kecemasan

and until now.. mak masih diserang sawan berkali2..
aku terpaksa ambik cuti utk jaga mak..
aku jaga mak time malam je..
sbb mak kadang2 susah nk tido..
.. and kena salinkan pampers dia..
aku terpaksa pakaikan mak pampers..
sbb nurse x bg mak bergerak bnyk sgt..

Sesungguhnye ini ujian besar buat aku dan keluarga..
di bulan yg sgt mulia nie..
aku bersahur sendirian di hospital..
hanya dgn air kosong..
and kemudian suamiku x sampai ati..
dia belikan jugak aku roti and susu..
masa ni rasa jugak diri ni disayangi..
Thanks sgt2 kt asben..
sbb dia amat2 memahami keadaan ini..

Aku berdoa...
mohon kepada Allah..
utk tarik balik penderitaan mak ini..
aku sgt kesian tgk keadaan mak..
dgn diri yg lumpuh sebelah badan..
ditambah dgn serangan sawan..
semua pergerakan terbatas..

Aku mengambil kesempatan di sini..
untuk mohon jasa semua kawan2..
mendoakan kesihatan utk mak..
mohon agar mak sembuh dgn cepat..
aku dh x tahan lg tgk keadaan mak..
kesian sgt2...
sedih sgt2...

mohon doa kawan2...
dan saya amat2 menghargainyer..

TQ





post signature

post signature

11 comments:

HaFizRahMaN.com said...

sangat bersimpati....saya dah buat entry untuk ibu saudari...

http://hazrilhafiz.blogspot.com/2010/08/bersama-doakan-kesihatan-ibu-rakan.html

Ahliahnizam said...

Salam ...

Saya sungguh simpati dengan keadaan ibu puan. Semoga kesihatan ibu puan kembali pulih, Insya-Allah.

Semoga puan & keluarga redha dengan apa yang berlaku, mungkin ini ujian Alah swt untuk puan sekeluarga. Insya-Allah ada hikmah di sebaliknya. Banyak2 doa & sabar ....

Lya Colours said...

semoga mak kak zura cepat sembuh
dan harap akak tabah dgn dugaan ini

Kie-yu said...

saye dokaan semoga ibu anda cepat sembuh

minta izin copy paste entri untuk dihebahkan kepada yg lain~

sarah shafie said...

smoga mak akak cpt smbuh..

Wawa Zolkepli said...

hai kak zura.
wawa tumpang simpati dengan family kak zura.
actually, bbh wawa pn nga kne stroke skrg..bwu kne 2 bulan.
so, wawa mmg paham prasaan kak zura.
tp ape yg kite leyh buat cume berdoa n bersabar..itu jer..
wawa akn doakan skali ea.
smoga mak kak zura cepat sembuh..
amin...
=)

JaJa'Z said...

jaja doakan semoga mak kak zura cepat sembuh...semuanya akan okeh seperti sedia kala...kuatkan semangat okeh...

Ciao Annin-sama said...

Bersimpati atas dugaan yang menimpa kamu... Semoga ibu mu segera pulih, insyaAllah.

Kuatkan semangat dan tabah mengharungi dugaan ini ya!

Am spreading this to others.

Nia said...

Salam ziarah,..

Semoga emak Zura kembali sihat ya.
Amin..

ieda said...

akak doakan mak zura beransur pulih .. inilah dugaan buat zura dn adik beradik .. akak doakan zura tabah dan insyaallah semua kembali kepada sediakala .. kuatkan hati ya dik ...

elly hamzah said...

sayang,

mak dh balik umah kan? maafler..x sempat baca lam blog, hanya dpt tau tru fb jer.

apepon, semoga mak cepat sembuh..Hanya Allah akan mampu balas segala kebaikan kau sahabatku dlm menjaga kebajikan ibubapa mu.

sekurang2nya kau beruntung sbb tinggal bersama kedua ibu bapa kau. sihat/ sakit derang depan mata kau..cam aku, klo sakit pening mak abah..sesekali je dpt jenguk, hanya doa jer bley aku titipkan utk derang.

semoga ramadhan ini memberi sinar kpd keluarga ko yer

Kongsi Resepi

Share It

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...