Thursday, April 30, 2009

New gadget...

Holaaa... akhirnya aku dpt jugak rembat sebijik kuali yg dh lama ku idam2kan... kena plak penangan kak hanieliza dok kempeng kuali tu kat blog dia.. eiiii jeles betol... apa lagik... terus g cosway teluk sisek pi redeem kuali tu.. aku guna 26keping kupon + RM49.00... lgpon kupon tu tahun 2006 dan 2007 punyer... nasib baik cina cosway tu cakap valid lg.. kalu dak.. meraung aku kt situ... ekekeke...

Dan malam ni jugak aku rasmikan kuali tu... tp bkn masak ape pon.. just goreng ikan siakap je.. x daya plak nk masak menu lain sbb aku x sihat... selsema menjadik2.. x selesa nk memasak... badan rasa nk demam.. tp nasib baik ada kuali pengubat demam... hahahaha...

kak liza.. kempeng mu menjadik kak.. ku terpedaya dan ku dh rembat sebijik... enjoy the picas..


ni sensor kepanasan kuali... kuali dh panas br tulisan tu appear...
i really like this kuali laaa... ekekeke



Dan juga... aku redeem 12kupon utk dapatkan sudip silikon ni... haaa.. baru padan dgn kuali tu... ekekeke....


Pizza tiruan???

Ni entry ahad aritu... br nk upload... aku dh beli brg2 nk buat pizza... tp malasnyer nk adun doh pizza... last2.. aku tgk ada roti paratha kt dlm peti.. aku bantai jadikkan sebagai base pizza... pelik? hahahaha.. belasah laa labu.. yg penting.. aku dgn laki aku je bantai 2 keping...


Monday, April 27, 2009

Dan Sebenarnya...

Entah kenapa aku suka giler dengar lagu nie... dok repeat berkali-kali... best siot lagu nie... sedap je gegendang telinga aku mendengarnya... ekekeke..

Enjoy..

Oh bulan
jangan melayan diriku lagi
pabila,air mata membasahi pipi
dan lagu2 di radio seolah2 memerli aku
pabila,kau bersama yg lain

adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu
kau juga merindui aku

ku enggan
berpura pura ku bahagia
ku enggan
melihat kau bersama si dia
oh ku akui cemburu
telah menular dalam diri
pabila kau bersama yang lain

adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu
kau juga merindui aku

pabila kau merenung matanya
ku rebah,jatuh ke bumi
di saat kau benar-benar mahu pergi
seperti ku bernafas dalam air
adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu kau juga merindui aku

(Yuna : Dan Sebenarnya)

Sunday, April 26, 2009

Berakhirnya suatu penyeksaan..

Hari ni rasa beban kt kepala otak aku release skit... akhirnya aku lepas jugak sit final exam aku... yabedabedu... Jumaat,24hb April ada 2 paper...English dan Komunikasi Perseorangan... Sabtu, 25hb April...2 paper lagik... Rekabentuk Latihan dgn Pembangunan Sumber Manusia... fuhhh... walaupun aku amik PJJ je degree ni.. tp mmg kena guna masa dan otak jugak.. aku ingatkan PJJ x laa teruk sgt kan.. relax je.. haaa... skrg baru tau... plg x syiok time kena wat assignment... adeyhhhh.... mana de masa weh.. assignment plak bkn skit2... cam aku amik course Pembangunan Sumber Manusia... semua assignment perlukan masa yg banyak utk korek maklumat... nk upah org??? Takat 1 paper maybe laa aku mampu lg bayar... kalu dh sampai 2-3paper... abis laa gaji aku... x sanggup laa plak kan...

Jawatan aku di pejabat lak bukan lah ada bnyk masa utk aku curik2 wat assignment or study... depend on time... tp selalunya susah nk cilok masa... aku ada 7 orang BOSS... x caya??? Betul.. 7 org... setiap program UiTM... Boss tourism, masscomm,sport science,science,art n design, offc mgt dan ketua program UiTM (boss plg besar..jawatan besar org pon besar... hahahha! )

Aku sebenarnye selalu stress kt opis.. ada masa rasa cam x sanggup nk pegang jawatan tu lagik... bukan sebab jawatan tu tp sbb boss yg bnyk sgt tu.. aku x mampu nk handle arahan setiap boss2 aku tu... giler rasanyer... tp nasib aku agak baik sbb ada antara boss2 aku tu sgt memahami aku... ada keje yg mereka buat sendiri tanpa menyuruh aku.. aku sgt2 laa menghargai tindakan diorg tu... thanks a lot..

So.. kalu result exam aku semua lulus... aku tamatlah semester 4... uwaaaaa... lambatnya nk abis... doakan paper aku semua lulus ye... soklan2 semester ni susah laaaa... xcept english ok skit... yg lain... killer question laaaaa... aduhai... tp mntk2 laa lulus... itu yg lebih penting...

Wednesday, April 22, 2009

Masak ape tu???

Menu utk mlm nie aku teringin sgt nk buat Solok Lada... Mlm semlm aku g psr mlm tmn tas... haaa jgn x caya.. jauh tu aku pegi... ekekeke... saje je.. jenjalan... ternampak lak lada ijau nie.. ku beli selonggok tu RM2.. ada 7 biji... mahal erk... kalu kt kelantan musti murahhh...

Aku wat simple style... tumbuk bawang merah,bawang putih,halia,lada hitam,kelapa dan isi ikan.. aku guna ikan kerisi (maybe sbb tu inti dia putih).... aku kukus je.. tnpa guna santan... waduh wei... sedap bangat... makan masa panas2 lg... bau dia wangi je.. ikan+kelapa mmg ngam... maybe geng2 dh bese wat solok ni kan.. tp utk aku.. this is my pestime tau... alhamdulillah menjadik... :)




Ini menu minggu lepas sebenarnyer.. tp nk jugak upload kt sini... menunyer sup sayur+macaroni dgn udang tempura... enjoy...


Sunday, April 19, 2009

Fotopages kena block???

Hahahaha... opis ku dh block penggunaan fotopages... so segala entry yg aku dh update kt fotopages aku for sure opismate aku x leh tgk... so kat blog ni.. aku share skit2 mana2 xtvt baking aku sepanjang minggu nie...


Jamuan Pot-Luck sempena perpisahan student praktikal di opis...




Choc Cupcakes tempahan Dayana dan Durra utk surprise besday ayah tersayang...






Plain Choc Cupcakes tempahan Kak Aziera untuk makan2 bersama keluarga...

Monday, April 13, 2009

Arwah Comel..

gambar di'kidnap' dari http://www.flickr.com/photos/candidciku



Entah kenapa arini teringat sgt ke kucing kesayangan aku... Comel.. huhuhuhu... aku ada pakaikan dia rantai berloceng.. entah aku ni giler ke ape.. selalu sgt aku terdengar2 bunyi loceng Comel tu... gilerkah aku??? aku terlalu rindukan Comel... rindu wajah comelnya.. telatahnya... manjanya...uwaaaaaaaaaaaaaa.... :(

Comel plg rapat dgn aku... pagi2.. aku bangun tido nk g toilet utk mandi... dia dengar aje bunyi pintu bilik dibuka.. Comel akan terus berlari masuk bilik... tiap2 pagi camtu laa dia... kena peluk cium dia dulu.. kalu dak dia dok membelit aje kt kaki aku...

Sepanjang hayat Comel.. dia telah menjadi ibu sebanyak 3 kali... generasi anak pertama ada sekor aku bela.. nama Cumi... generasi kedua anak Comel ada sekor jugak yg tinggal.. nama dia Putih.. si Putih mmg mewarisi rupa paras Comel.. cuma si Putih ni jantan...

Ni entry aku dulu2 kat fotopages pasal Comel... http://zura1827.fotopages.com/?entry=1416525


Ini lah Putih... anak generasi ke dua Comel... sama tp x serupa kan... :(

Monday, April 6, 2009

Wajah-wajah Comel...

Aku dptkan all this pix dari adikku.. Azmi... dia mmg photographer bebas... ke mana2 mmg dok berkepit dgn camera berat dia tu... fuh!berat giler... aku try nk shoot tp x larat bertahan pegang camera tu..

Ni semua pix anak sedara ku masa kat UUM... menanti abah diorg abis konvo...

1..2..3..4..5..6.. Apa yg 6??? Gigi afeeq laaa... :)


Serius beno muka afeeq masa ni... mood lom dtg lagik...


Haaa... mood sudah mariiii... tgk tu... punye laa comel si afeeq ni..
sape laa mak sedara dia erk? hahahahaha..



Yg ni sorang lg.. kesian sungguh... boring menunggu abah dia siap konvo...


Ayah chik telah membuatkan abang ameer terhiburrr... thanks ayah chik sbb bawak abang ameer g jalan2 then belikan bubble ni.. suka ameer masa nie..


Baru nk belajar bertatih... abang ameer pon sibuk nk pimpin tgn adik afeeq.. :)


Abah sayannnnnnnggg Afeeq... muncung2 mulut abah cium afeeq... mak x jeles ke? hahahaha...


Very hepi and loving family.... muahssss... :)


Big family... mmg big pon..xpecially yg baju purple... hahahahaha..

OKlah... ni aje picas yg sempat aku upload kt sini... picas adik aku amik mmg bnyk.. tp x daya den nk upload... nk masak plak wei... kang x makan plak mak abah dan laki aku... ekekeke...

bubye..

Wednesday, April 1, 2009

Cuti-cuti Malaysia- Part 3 (Last)

Aceli entry last ni x de ape2 sgt... cuma lokasi aje berbeza... masa ni kami semua dh berada di Penang... stay kat Holiday Inn Penang... this is my pestime dtg sini... mmg syiokkk giler tmtp ni... plg best ada bnyk xtvt kat pantai hotel tu... one more yg best... setiap malam ada jualan lambak mcm2 barang antaranya handbag,jam tangan,perfume dll... senpat laa aku dan asben aku pi jalan2 mlm tu... apa yg aku beli? just purse Anna Sui yg dh lama aku idamkan... bukan Anna Sui original ye... syhhh jgn bgtau org lain.. ekekeke...

abaikan 2 lelaki yg sedang nyenyak tido.. sian adik dan asben ku... penat driving ooo


bilik ku ada connection dgn bilik parent ku...



tertarik dgn salah sebuah restoran yang direkabentuk sebuah kapal...


ni aje yg sempat aku snap kat gerai2 tepi jalan kat Bt Feringgi tu... nmpk crowded tp syiokkk oooo

yang ni semua choc yang aku beli kt Langkawi.. tumpang simpan dlm peti hotel.. risau cair
dok dlm kete nnti

Kesimpulannya.. mmg best laa hotel ni... sepadan laa dgn rate dia... hahahaha.. Angah and Kak Chik... thanks a lot sbb sudi bawak kami jalan2 kat Utara.. mmg seronok sgt2...

Cuti-cuti Malaysia- Part 2

Aku x berapa sihat sebenarnyer... tekak perit sgt sampai arini x de suara.. seksa nk bercakap... aku ni plak spesis suka bercakap... so pikir2 laa sendiri camner seksanya aku...huhuhu..

OK seperti yg aku janjikan... aku sambung percutian aku ke utara... dan kali ni di Underwater World Langkawi... best best best..

Kongsi Resepi

Share It

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...