Monday, December 21, 2009

~Strawberry Chocolate Cheese Cake

This is my 1st time baking this cheese cake... b4 this dok buat cotton cheese cake je... but kali ni cubaan berani mati baked cheese cake ni... buat ni utk jamuan makan2 family sempena harijadi anak sedara aku, Aisyah...

Atas tunjuk ajar dan tips dari sifu ku.. alhamdulillah.. ini laa hasilnyer....

topping terlebih garing skit.. x pe nnti boh foundation cover.. ekeke


konon nk boh strawberry filling tp x de stok kt umah.. strawberry buah ada.. beli kt CH tp malas nk masak buat filling.. so langkah selamat... chocolate je... =)


memandangkan stok strawberry ada banyak..
ape lagik... hias le atas kek... simple je kan...


nak dak??? ^_^


9 comments:

Lya Colours said...
This comment has been removed by the author.
BabyBatriesyia aka NINA said...

adeiih zura...meleleh air liur tengok....sedapnyaa.....

Azura Rahman said...

alahai kak nina ni.. saje je cakap gitu... ciskek akak jauh lebih menawan dari zura punyer ni... huhuhu... bnyk lg kena improve... sisi kek tu menggerutu sgt...

neway... TQ sis...

|| syazwaniadnan || said...

لذيذة جدا!! sangat sedap!!

tgk gmbr pun dh sedap.. kalau dapat se-slice dua slice laaggiii sedap :)

nak berguru ngan akk lah :)
lama betul wani x buat baked cheesecake ni..

whitedaisy said...

sedapnye..................
nk blaja wat ceke ni jgk la....huhu.tp nk blja ngn sape...

katak_78 said...

ko mmg suka buat air liur aku meleleh!

Love Balqish said...

Nak la weh!! Anak aku lapa nie!!

Mi||A said...

salam kak zura...nak resepi boleh ker? hehehehhe... cantik n gebu jak cheese cake tu huhu....

mike charlie said...

kak, sedapnye tengok..leh bagi resepi x?

Kongsi Resepi

Share It

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...