Monday, December 28, 2009

Kek Hantaran Pertunangan

Ini pertama kali aku menerima tempahan cheese cake utk dijadikan hantaran... memula mcm x nk terima sbb :-

i- fresh cream mudah cair... kurang stabil... so kalu dh buat hantaran tu risau laa terdedah dgn cahaya matahari
ii-kalu tukar ke buttercream for sure x sedap langsung... pasangan ciskek lebih sesuai dgn fresh cream kan kan kan..

Akan tetapi, kastemer ku tetap inginkan ciskek ni sebagai hantaran dan ingin menggunakan fresh cream jugak.. huhuhu.. tiada jaminan dari saya sekiranya kek tu cair ya...

So ini lah hasilnya.. just simple... sooo simple rite... huhuhu... FC x leh nk boh pewarna sgt... so aku decide boh skit2 je kaler pink (permintaan kastemer) and letak sugar paste flower kt atas kek... abis cerita... ok dak??? huhuhhu...



1 comment:

|| syazwaniadnan || said...

maasha Allah tabarakAllah..
cantik n smooth nye deco akk!
teruja sekejap ;)

hrp akk sehat ye..

Kongsi Resepi

Share It

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...