Friday, October 30, 2009

.:: Exam Mode ::.

Lagi 2 jam aku akan sit exam untuk paper Perencanaan Program... huhuhu... berdebar lak rasa sbb rasanyer sem ni plg mencabar minda,hati,emosi dan jiwa aku... aku harap aku lepas laa sem ni... bnyk masalah berlaku sem ni... harap x effect my pointer and result... :(

Aku ada baca entry Yuna kt FB.. dia tulis pengalaman dia further study cam aku ni laa... mmg antara yg ditulis oleh Yuna mmg terjadi kt aku as a student nie... antaranye... ahli kumpulan x bekerjasama untuk menyiapkan assignment... wahhh.. bikin panas ni... !!! Ingatkan student tua2 ni x laa wat perangai cam student muda2... rupenye idok sama sekali wei... sama aje.. malah lebih teruk perangai dari yg muda... aci gitu...

Study secara part time ni atau lebih mudah disebut PJJ ni.. mmg amat mencabar... sbb kite bekerja... dari pg sampai ptg.. balik dh penat.. cam aku.. for sure kena memasak,mengemas,membasuh dan segala macam... Terus terang aku cakap... aku bkn spesis kuat study... aku just study ala kadar je... kengkadang x dak mood.. x sentuh buku langsung hinggalah nk exam br laa carik buku... ekekeke... pemalas kan??? huhuhu... but for me... assignment tetap kena buat betul2 and hantar on time.. itu style aku... kalu aku x leh nk score time exam.. so aku kena score pada assignment... betoi dak???

So nk dipendekkan cerita... sem ni aku bnyk lak assignment group... so terpaksa mencari ahli kumpulan yg aku sendiri kurang kenali... timbul masalah biler masing2 berkira sgt.. " aku bnyk carik bahan.. ko x wat keje.. aku tolong print.. abis duit aku... ko skit pon x tolong..." haaa pe citer???? X cukup dgn tu... due date nk hantar assigment dh ujung tanduk... sorang pon x menelepon aku tnye psl assignment.. aku lak terketar2 cam penyakit parkinson... aku x suka hantar lewat... buatnyer lecturer sana x bg markah langsung.. saper nk jawab...!!! Last2 aku fed-up and aku wat sendiri semua assignment tu.. carik bahan... compile jawapan.. susun... print... binding.. and hantar... nama kumpulan??? korang rasa aku letak nama aku sorang or aku boh nama diorg sekali????.... inilah aku... jenis x sampai hati.. x tergamak aku letak nama aku sorang... kang x pasal2 diorg fail paper tu... aku pon letak laa nama semua sekali... sedih kan.. pengorbanan terpaksa.... :(

OKlah.. malas nk membebel lg... kang mood aku nk exam hilang... ku mohon dari kalian.. doakan aku berjaya ye... Final exam aku start arini sampai ahad... wish me luck ye kawan2... thanks a lot... love u alll..... muahhhhhhhssss :D

3 comments:

Lya Colours said...

gud luck kak zura
do ur best k

mama eta said...

sebab tu mak tak berapa suka buat assignment group..better sorang2..kalau nak group pun kita kenal orang tu dulu camner....lastly mati katak sorang2 buat...hati mu tulus jiwa kak zura....luv u

elly said...

wah..cantik umah baru ko zura. anyway, happy exam!hehheeh..aku doa all d best for u k!

Kongsi Resepi

Share It

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...