Monday, October 4, 2010

Lamanya tak baking..


Perasan dak aku dh lama x post xtvt baking?..
sampai skrg.. mmg x de tanda2 lg aku nk baking..
mood aku menghilang terus..
masih dlm kesamaran utk sambung baking nie..

Aceli bnyk sebab aku xde mood baking nie..
Salah satu yg utamanya ialah..
LECEH!

Since aku start buat kek guna buttercream..
aku dh mula rasa nyampah..
nk membasuhnyer tu mmg satu hal sungguh..
kena basuh dgn sabun yg bnyk..
and plg LECEH.. yg melekat kt celah2 bowl.. whisk.. nozzle..
arghhhhhh... LECEH!


Tapi aku tgk tokei2 besau yg lain x merungut pon cam aku..
maybe diorg jenis tekad dan rajin..
cam aku.. baking main2..
so biler ada cabaran camni.. aku cepat mengalah..
huhuhu..
mmg x leh bisness aku nie... uwaaaaaaaaa.. :'(

Nk bisness baking ni kena betol2 minat..
and plg penting.. pegi kelas dan make sure betol2 ada ilmu baking..
cam aku sendiri aku akui.. aku x pergi mana2 kelas..
so hasil kek aku BIASA!

Sampai satu tahap.. aku dh mula hilang keyakinan diri..
rasa bersalah buat dan jual kek yg BIASA tu kepada customer2..
kesian customer.. huhuhu..

Pada asalnya aku x terlintas langsung nk bisnes kek nie..
just sekadar suka baking and wat makan sendiri jew..
then bile kawan2 mula tahu..
masing2 mula menempah..
dari mulut ke mulut.
akhirnya semua tahu aku boleh baking and deco kek..
Alhamdulillah.. aku bersyukur dgn rezeki yg Allah bagi nie..
cumanye aku x bersungguh..
silap aku kan??.. huhuhu..


post signature

post signature

3 comments:

aidah said...

Salam Zura,
hehehe, sama lah ngan akak. Lepas raya ni blog pun sunyi sepi je. Mood nk berblogging belum ada lagi, tengok la dalam sehari dua ni.Bye the way Zura ada FB tak. Sebab baru2 ni ada member dari blog dan FB area Kuantan ni buat gathering, kalau ada boleh lah add akak ye, nanti kalau akak nak buat gathering untuk geng blogger ngan geng FB boleh jemput zura sekali. Nama kat FB akak Aidah Omeer.

K.Nor said...

zura, cuba rendam semua tools tu dgn air panas didih.. baru mudah nak basuh

::Azura Rahman:: said...

kak aidah - tu laa kak.. baking ni ada mood pulak.. bnyk malas dari rajin zura nie.. ekeke.. oh ya.. zura dh add akak kt FB.. ada tak?..

kak nor - ermm.. mmg BC akan tanggal but still berminyak kak.. mcm mn pon kena sental dgn sabun yg bnyk baru betol2 bersih..

Kongsi Resepi

There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...