Thursday, July 19, 2012

Berjaya membeli mixer BERJAYA.. =)

Assalamualaikum..

Minggu ni adalah minggu berehat utk ku..
planning utk pergi bercuti..
pegi jgk la tp x lama..
memandangkan en suami ketiba tibaan ada kerja la pulok..
mencik tau!.. huhuhu..

So lepak2 kt umah memasak utk keluarga tercinta..
kalau keje x dpt nk masak sedap2.. (sedaplh sgt kan.. =P )
ramadhan dh x lama sgt pon..
esok je lg tinggal..
seronok kan sambut Ramadhan..
alhamdulillah Allah pjgkan umur kite utk sambut Ramadhan thn nie..
moga Allah permudahkan segala urusan kita..
insya-Allah..

So masa bercuti minggu lepas..
aku terjah kejap cameron highlands sebenarnya..
tp mmg xde sekeping pon gambar..
kecuali yg snap guna phone..
mmg xde nk bergambar sgt sbb dh biasa ke cameron..
so x tau nk snap ape.. hihihi..
and kami stay sana semalaman aje..
pehtu g umah adik kt setia alam..
planning macam2..
tapi dh en suami ada keje.. semua planning terpaksa dibatalkan...
mencik lagik.... uwaaaaaa...

Tapi tapi...
aku sempat grap mende alah nie..
mmg dh aim dari aritu..
sejak member2 bakers dok kabo mixer ni ada offer..
so aku terjah CKE yg berdekatan dgn umah adik..
kat Jalan Kapar, Klang...
yeeeeehaaaa... melayang duit RM695 weh..
tapi demi kepuasan diri.. aku tutup mata je la.. hihihi..

Nk kata ada projek besar thn ni..
xde plak panning lagi..
just stand by je kt dapo tu..
aci gitu?.. =P

OK utk yg nk membeli mixer BERJAYA nie..baik g beli skrg..
tgh sales 10%...
jadik la kan... murah la skit dr harga biasa..
RM695.00 utk kapasiti 7liter..
jenama BERJAYA.. malaysia product..


tepung tu bukan dpt FREE erk.. hihihi.. just letak sbb korang leh imagine size mixer tu.. :P

Ni detail dia aku amik dr website Berjaya Steel..
mixer aku beli tu yg code BM7..

Bakery Mixer Without Netting
MODEL
I/BSP - BM5
I/BSP - BM7
I/BSP - BM10
I/BSP - BM15
I/BSP -BM20
I/BSP - BM30
Capacity (L)
5.5
7.5
10
15
20
28
Voltage (v)
220-240
220-240
220-240
220-240
220-240
220-240
Frequency (Hz)
50
50
50
50
50
50
Input Power(w)
300
325
600
600
1100
1500
Speed-Whisk
852
917
480
480
462
462
(R/Min)
-Beater
-Hook
131
5-10
147
5-10
244
148
244
148
317
197
317
197
Mix Hour Capacity (kg)
0.5
0.5
2.5
3.5
5
6
Max Dough Capacity
50% water
50% water
50% water
50% water
50%water
50%water
Machine
Dimensions (LxWxH)
350x230x400
400x250x410
430x420x690
440x430x720
530x460x880
550x480x890
Packing
Dimensions (LxWxH)
420x300x480
480x300x500
540x450x840
600x450x890
610x500x1010
640x520x1060
Weight (Kg)
24
29
62
65
95
101

9 comments:

Faiz said...

wahhh nak jugokk

tun_telani said...

besarnya!! teringin gak, tp kalau tun nih, wat kek separuh adunan biasanya, sure kene guna mixer kecik biasa tu jugak. hihi

AZLITA AZIZ said...

Assalamualaikum Azura..

Waaaa... besarnya mixer tu.. alahaii macam teringin jugak! akak punya kecik aje jadi mmg susah kalau bancuh adunan yang banyak terpaksa buat 1/2 adunan..

tahniah kerana dah berjaya dapat mixer baru.. tak sabar akak nak tunggu kek kek yang menarik dan cookies raya dari Azura ^_^

Selamat berpuasa dan selamat menyambut Ramadhan dari akak buat Azura dan keluarga.. Semoga Azura dan sekeluarga mendapat keberkatan di bulan yg mulia ini.

::Azura Rahman:: said...

Faiz : moh ler serbu CKE.. grap satu.. hihihi..

::Azura Rahman:: said...

Tun Telani : idak la besar sgt Tun.. kzura pon bkn byk sgt nk membaking nyer.. saje je beli.. standby kalau2 ada nk baking byk.. ;)

::Azura Rahman:: said...

Kak Azlita : haa.. mcm akak mmg sesuai la kot pakai mixer nie.. akak lg rajin membaking.. zura ni saje je beli.. standby je kebetulan murah.. ;)

salam ramadhan buat akak sekeluarga juga..

Ibu Lala said...

wah bestnye dapat mixer baru..teringin jugak nak beli tapi cam mebazir la pulak sebab tak rajin sangat nak membaking. kalau asyik membaking je mula la badan pun naik tak ingat. nampak gayenye memang hasrat ni terkubo cam tu saja la. selamat berpuasa..

Anonymous said...

Mana ada jual Berjaya mixer in di Kuantan?

Anonymous said...

Tumpang tanya, mana ada jual ini Berjaya mixer di Kuantan?

Kongsi Resepi

Share It

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...