Tuesday, November 17, 2009

~My baking and cooking project

Projek laa sangat... hahaha.. bunyi cam projek besar je erk.. padahal masak bese je... =)

Ni menu dinner mlm semlm.. teringin sgt nk makan kari daging dgn sayur campur...usaha jugak aku pegi kedai beli daging and udang lepas blk keje... aku blk keje 5.30ptg... tolak campur jalan jam... sampai umah dh 6.00 lebih gitu... skrg ni waktu solat masuk awal kan.. maghrib awal... isya' pon awal.. so aku kena masak dengan lajunyer... fuhhh... mencabar sungguh..

Aku suka kari x de santan.. lgpon mak mmg kurang makan lauk berlemak ni... tapi anak dia tetap 'banyak lemak'.. kuang kuang kuang...

So ini laa menu malam kami... menu plg kick ialah.. petai fresh... abang ku baru balik dari ulu dong utk shoot gambo... besar2 petai ni.. rangup.. lemak.. perghhh... mmg berselera laa kami malam tu... ekekeke...

Yang ni plak.. projek baking aku mlm semlm... office-mate aku tempah last minute jugak... ari Jumaat... aku ni kalu last minute susah laa skit.. sbb al maklum laa.. biz baking bukannyer cam tokei2 lain.. brg2 baking aku beli skit2... ada tempahan baru beli.. kalu beli bnyk2.. lambat guna nnti expired plak.. lg rugi... so biler dh last minute menjadi susah laa utk aku nk ke kedai... blk keje dah 5.30ptg.. time tu sure jalan jam giler... sampai kedai je dh tutup.. so camner pon aku kena pegi ari Sabtu... sekali.. En Suami aku mntk tlg temankan dia ke Dungun utk amik kete myvi kastemer dia... so x dapat jugak aku nk beli brg2 kek ni.. adusss.. camno nie...

Aku dh nk call office mate aku dah nk kansel.. x dpt buat.. tp mengenangkan anak dia nk sambut besday.. kesian plak... huhuhu... so awal2 ari ahad aku dh mntk En Suami ke kedai... balik dh tghari.. kalut nk masak lunch lagik... nk basuh baju lagik.. aduhai... penat... petang br siap baking... lepas abis kemas2 dapur lepas dinner.. br start deco... aku ni spesis bukan laa pandai mendeco.. mmg zero betol... so nk mendeco tu puas nk siapkan 50pcs... padahal tokei2 lain deco sampai 1000pcs cupcakes x dak masalah pun.. huhuhu.. apakan daya.. itu je aku termampu..

akhirnyer.. jam 4 pg jugak aku tido... mmg penat giler... one shoot terus... keesokkan nyer plak nk kena keje.. uhuhu... terus sakit pinggang dan tapak kaki... pepehal rezeki tetap ku syukuri.. thanks Allah..



5 comments:

MamaFaMi said...

Haa kan cantik dan colorful Zura punya cupcakes tu...
Adoi tak tahan tengok Zura punya lauk la... ish ish ishhh... nak nak petai tu!

Azura Rahman said...

mana de cantik Mama.. masih x kemas deco zura tu... tp mama punyer deco mmg zura suka.. kemassss je... and cheerful plak tgk... ajar laa zura mama... =)

Lya Colours said...

kari xde santan?
x penah makan
sedap kah
kita ni pon org berlemak makan pon stok nk lemak2 je
keh keh keh

pastuh bsg diri sendiri beratttt
lantakkk janji happy
yeay !!

Azura Rahman said...

sedap lya... try arrr... tp kena laa wat pekat skit.. ada org panggil kari india... ekekeke...

betoi tu lya... x kisah la aberat ke chubby ke... yg penting hepiiiiiii

Azura said...

Cantiknya cupcakes tu...yummy

Kongsi Resepi

Share It

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...