Friday, May 31, 2013

Mencari homestay di Melaka - episod 2

Assalamualaikum. ..

Ok... bersambung... akhirnya aku dpt booked Homestay Azwa yg berada di Taman Permatang Pasir Permai Alai...

Sesampai je di Homestay Azwa, kami terus serbu masuk.. alhamdulillah.. terpegun dgn keluasan dan kebersihan rumah. Kemudahan pon lengkap..jgn ckp memasak..nk baking pon blh...ada oven tau.. hehe..

Tingkat bwh ada 1 bilik..tngkt atas 3 bilik.. masterbed room dan 1 bilik lg ada aircond.. mmg selesa sgt..

Eh.. lupe nk bgtau rege.. hehe.. RM200 per day... murah kan.. kalau korang tgk sendiri rumah tu mmg korang akan rasa berbaloi sgt..

Kalau berminat bkh contact Puan Waty di +60195776119.. kecil molek orgnya... muda dan peramah..

Very recommended! * * *

Tata..

http://azwahomestay.wordpress.com/kemudahan/

Sunday, May 26, 2013

Mencari homestay di Melaka - episod 1

Assalamualaikum...

Jumaat lepas AR bersama mak abah, suami dan adik ipar serta x lupe si comel Humayra' pergi ke Melaka. Tujuannya bkn la nk makan angin..tp menghadiri majlis kenduri kawin anak yg pernah mak jaga dulu. Family mereka sgt rapat dgn kami. Dulu mereka jiran kami. Anak2 mereka dari yg sulung sampai bongsu mmg mak jaga. Hehe.. kira yg kawin ni anak sulung.

Memandangkan AR rasa perjalanan Melaka - Kuantan blh tahan jauhnya..so AR decide nk ajak semua bermalam di sana shj.

AR nk carik homestay yg dkt dgn tmpt majlis kawin tu iaitu di Telok Mas. Di Melaka mmg byk homestay. Antara mahal atau murah shj. Dan memandangkan Jumaat tu public holiday dan bermulanya cuti sekolah, Melaka mmg penuh la dgn ribuan manusia.

Pada mulanya AR dh dpt homestay tp berkonsepkan bilik bkn rumah. Kira mcm hotel la. Sebilik RM80 di sini http://sriaman-homestay.com/.. owner nya En Daud. Sgt baik dan friendly (on phone) orgnya. AR booked dulu 2 bilik (booked tanpa byrn) utk AR dan suami serta mak dan abah shj. Then bila adik ipar inform nk ikut, AR rasa lebih elok kalau dpt rumah. Selesa skit dan sebenarnya sbb senang AR nk main2 dgn Humayra'..hehe..

Puas jgk la nk carik homestay. Area yg AR nak mmg byk dh full. Area jauh2 masih byk lg xpecially dkt bandar hilir. Tp keutamaan AR adalah dkt dgn tmpt kenduri tu.

Agak kecewa jgk la bila xdpt homestay area Telok Mas tu. Tp Allah permudahkan AR akhirnya. Jumpa satu homestay area Alai. Alai dan Telok Mas mmg x jauh. Tgk gmbr rumah dan bilik mmg AR dh teruja. Rumah 2 tingkat dan ada 4 bilik. Agak2 korang lah, brp rate homestay ni?

Haa..cepat teka? Nnti AR sambung lg episod mencari homestay di Melaka. Nak g basuh baju yg berlambak2 ni..huhu..

Tuesday, May 21, 2013

Rojak paling senang!

Assalamualaikum,

Haaaa...mesti ramai yg nk sgt tau..mcm mana AR buat rojak paling senang... hehe..

Yg penting, bahan utama kena ada...kalau xde mmg x jadik okeh...

Apa bahan utamanya?...jeng jeng jeng...

ROJAK MAK BEE

hehe...senang kan...gaul je semua buah/sayur yg ada..

Aku guna timun, kangkung, tahu goreng dan sotong kembang... boh kuah rojak mak bee... gaul... krup krap krup krap... sedap weh!

Ha..bukan ke mmg paling senang tu? Hehehe...

Ok..tata..

Tuesday, May 14, 2013

Pesta Konvo UCSA 2013

Salam,
AR bersiaran kembali...... ;)

University College Shahputra (UCSA) akan mengadakan majlis konvokesyen kali ke-2 pada bulan Mei nnti..

Spt thn lepas, sdh pasti ada byk xtvt menarik sepanjang pesta konvo berlangsung.. kalau dulu ceramah agama kita jemput Ustaz Badlishah dan Sham Kamikaze.. thn ni agak2 saper ustaznya.. nnti AR update tau.. sama2 lah memeriahkan majlis ilmu agama.. insya Allah..

Oh ya, kalau ada yg berminat nk sewa tapak pesta konvo dialu-alukan.. nnti AR bagi info details ye..

Selain tu, kalau anda nak menjadi sponsor kami dgn mempromosikan produk anda..pon boleh.. ;)

Sebarang pertanyaan blh tinggalkan di ruang komen ye..

Tata..

Saturday, May 11, 2013

Garret Popcorn

Assalamualaikum,

Ptg tadi jln2 carik mkn kt KLCC.. before tu singgah Hero Hypermarket Ampang..saje jenjalan..

Ternampak Garrey Popcorn ni masa nk balik dh... yg tinggal hanya macadamia dgn cashewnut shj...aku amik cmpur2... RM20 utk small pack..

Bila dh makan....ermmmm sedap jgk tp dgn harga dia tu rasanya mcm x berbaloi..kekacang yg ada xde la byk mana.. tp blh la nk merasa kan..yg pasti manisssss sgt... so sila minum air masak yg byk ye.. ;)

Tata

Menjenguk si comel.. :)

Assalamualaikum,

Lama x bersiaran.. skrg AR berada di Ampang..rumah adik...membawa mak abah sekali..motif utama nk menjenguk si comel ini..

Apa yg menarik di Ampang ye?

Kongsi Resepi

There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...