Thursday, February 26, 2009

Happy Birthday Abang...

Hari ni 26/2/2009 genap usia suamiku 33tahun... tp aku x rasa hepi sgt sbb aku x dpt berikan ape2 hadiah utk suamiku.. huhuhuhu.. rancangan awal aku nk bg henphone sbb henphone dia skrg pon cam ada problem aje.. kejap berbunyi kejap senyap... tp aku risau dia x berkenan dgn pililhan henphone tu... bukan mende murah2 wei... ratus2 jugak... dh alang2 nk beli biarlah dia berkenan... so aku plan.. biler free nk ajak dia pegi beli sekali... kalu ikutkan dia mmg x nak.. eleh.. malu2 kucing laa tu... malu tp mahukan... ekekeke... abang jgn laa tolak pemberian Yang ni... bukan senang bini abang ni nk bg present mahal2 tau... mahal ke? uii pada aku mahal laa wei.. kalu dh RM500 ke atas kira mahal laa.. pada yang bergaji x penah abis tu lain ler... takat Rm500 tu celah gigi aje kan... tp aku dgn laki aku x penah nk berkira... pengorbanan dan kasih sayang yang dia dh beri ke aku selama ni lebih berharga dari harga henphone tu... i lap u bang..

Lunch arini aku dating dgn suamiku ler... waniey jeles sbb x dpt lunch dgn aku arini.. hahahhaa.. sempat laa we all lunch kat Sara Thai depan St.Thomas tu... Sara Thai sebelah Cosmopoint penuh sgt tadi... Alhamdulillahhh kenyang...

Ermmm... bercerita bab harijadi ni... rasanye ada suka dan duka.. suka dan bersyukur sbb Allah masih panjangkan umur kite... berduka sbb kite makin tua dan bile2 masa aje Allah blh tarik nyawa kiter... tp aku selalu berdoa... kalu ditakdirkan nyawa aku sampai di sini saje.. kalu boleh Ya Allah, biarlah aku mati dalam keadaan baik.. sedih aku tgk org yg mati xcident teruk.. putus kaki, putus kepala... aduhai.. nauzubillah...

Kite hanya mampu merancang, selebihnya kuasa Allah.. gunakanlah masa yang terluang ni sebaiknya.. aku dan suamiku hari2 berdoa.. kurniakanlah kami zuriat.. bg penyambung keturunan kami.. sedih rasanya kalu kami mati tanpa keturunan... ya Allah... tolong lah.. tolonglah kurniakan kami zuriat.. aku semakin lemah untuk menjalani hidup seandainya tidak tercapai hajatku yang satu ini...

Namun aku tetap bahagia bersama suamiku.. seorang yang sgt penyabar dan mulia.. aku bersyukur dikurniakan suami seperti suamiku ini... syukur dan amin ya rabbal alamin...

Oklah.. dh lewat petang... masa utk balik rumah.. kalu ku sempat.. teringin nk adun Cheese Cake utk suamiku... insya-Allah...

Bye..

Wednesday, February 25, 2009

Main Game Lagik

Haaa... apa yg laki aku tgh buat tu erk? ekekekeke.... tgh main game yg aku beli dgn Siti Masrina lagik ler... kali ni.. kalu x salah dia panggil.. Snake Cube... wei Masrina.. betul ke? Best game-game gini... menguji minda.. aku buat sampai nk termuntah x settle2... kt umah asyik main mende alah tu aje... dan akhirnya.. aku dh reti.. siap dh hafal weh... kah kah kah...

Khusyuknyer abang main game tu... leh ke bang oiii... ekekeke
Ha.. nk jadik dh tu bang... chaiyok chaiyok... :)

Aktiviti Hujung Minggu

Ini adalah aktiviti ujung minggu... game tu beli dgn Siti Masrina... untuk kengkawan yang dok Kuantan tu.. kalu nk g jenjalan kt East Coast Mall Kuantan boleh tinggalkan anak2 anda kat kedai dia, Chitto... tingkat 1 berdekatan Carrefour.. psssttt Masrina, aku tlg promotekan.. leh laa bg game lain pree... ekekekeke...

Asma tgh khusyuk nk matchkan puzzle tu... biler aku sebut game dia kata.."ini bukan game laa achik.. ni puzzle"... hahahaha.. ikut mu laa Asma.. asalkan dirimu gumbira Achik belikan puzzle tu...

Ni giliran Ahmad plak buat... biler nmpk just ada 3-4 ekor binatang aje dia kata.. "ala.. kacang nyer" sekali biler buat x dpt nk tgk jawapan plak... kekeke mana aci...

Beginila kehidupan aku... suka berdampingan dengan anak2 sedara ku... ini aje buah hati pengarang jantung yg aku ada wat masa skrg... teringin sgt sgt nk bermain dgn anak sendiri... wahai kawan-kawan... doakan laa utk aku ye.. dpt zuriat... comel-comel... sihat-sihat... :(


Friday, February 20, 2009

Meh skodeng meja opis aku...

Saje snap picture kt meja aku yg bersepoh-sepoh... hahahaha... x dok keje gini laa gayanyer...


Meh aku story satu persatu amende yg korang nampak... ekekeke... atas CPU tu wedding picture aku yg ketika itu masih slim molim... keh keh keh... disekitar frame tu servenir dari kawan2 pejabat... dan bunga telur masa bebudak OM wat event aritu... tepi CPU tu lirik lagu faberet aku... LOVE STORY by Andy Williams... best giler lagu nie... yg tepi partition yg tergantung tu... teddy bear dlm bakul present dari kolej Shahputra.. dan yg ijau tu... jgn gelak erk... daun pandan yang aku ceraikan... mntk dgn Along Exam skit... kt umah dia bnyk daun pandan... aku amik skit letak situ.. mewangikan laa konon... ekekeke...


Haaa... yg ni lg bersepah... keh keh keh... kain putih tu bkn kain kapan erk...itu alas meja utk booth event kt Pekan besok... aku kena serahkan ke boss2 aku ikut program.... nmpk dak plastik merah kiri sekali tu... jgn jeles... aku order frozen food iaitu donut dan pau sardin... aceli bkn aku punyer semua... utk umah aku sebungkus pau sardin aje.. selebihnya nk bagi SIL...

Oklah.. kiter jumpa di edisi akan datang... kiter tgk lagik meja opis aku camner plak... ekekeke..

Bubye... muahsssss

Wednesday, February 18, 2009

Hari yang membosankan...

Hari ni tersangatlaaaa boringnyer... keje semua dh siap... penat dh mulut ku ni menguap... ngantok pulak... nk update blog pon rasa malas... huhuhuhu.. ni pun merapu aje tulis... ada idea nk wat ape???

Konon nk masukkan entry baru kat fotopages aku tu... dh bawak kamera dgn kabel dh... sekali x leh detect plak.. pc aku ni dh giler sebenarnyer... rasanyer serangan virus... geram betol.. kalu pendrive aku tu... mmg x leh eject/remove... nk format pendrive pon x lepas.. dh delete file yg kena virus tp magic sungguh... file tu ada balik... grrrr... tension gilossss...

Semlm tido kul 2 pagi... siapkan cuppies si Min, budak praktikal kat sini. Nk design MU, ala-ala bolasepak gitu... nasib baik mood baik.. so keje mendeco cuppies ku agak mudah... tp ngantok giler nk tunggu siap... lepas dh siap kemas dapo.. terus masuk toilet.. cuci muka dan buat ape yg patut... syhhhh... ekekekeke... then terus naik katil tido... nasib baik laki aku x kaco... kah kah kah...

Since seminggu dua ni.. bnyk jugak tmpahan yg masyuk... suka tu suka jugak tp penat wei... ye lah org cakap... nk carik rezeki kan.. kena laa susah dan penat... huhuhuhu... masih ada satu lg tempahan.. utk Mashitah... receptionist.. Jumaat nie... harap2 semua berjalan lancar...

Perut aku dh lapo nie... dok bincang nk makan kt mana dgn Wani... Mek Jue EL plak.. cirit birit katanyer... mu makan mende tu Mek Jue???... OKlah... dh ketandusan idea... perut pon dh nyanyi lagu dangdut....

Muahssss... bubye...

Tuesday, February 17, 2009

Bismillahirrahmanirrahim...

My sweet little Papi...in memory


At last, dpt jugak aku mulakan entry blog ni setelah berminggu-minggu tertangguh.. mcm mn erk terdetik nk wujudkan blog nie? ekekeke... sbb ku seronok plak membaca blog kawan-kawan yang lain... lgpon pada aku, boleh jugak aku luahkan segala cerita dan masalah kt blog ni... sedikit sebanyak release jugak laa tension aku...

Cerita pertama yang aku nk share kt sini.. pasal kucing kesayangan aku yang baru mati pg semlm.. PAPI...huhuhuhuhu.. setiap hari aku pasti akan peluk dan cium Papi... geram tgk dia... very comel...kiut.. lincah.. manja... asben ku yg x suka kucing pon entah kenapa sayangkan si Papi nie... aceli Papi x sihat beberapa hari b4 dia mati... aku dh mula risau... ku bagi ubat yang baru ku beli aritu... ubat anti-biotik, ubat cacing dan ubat cirit-birit + multivitamin. Tiga hati berturut-turut aku bg ubat... alhamdulillah.. lepas 3 hari tu dia sihat walafiat... very active.. notty sweet little cat...

Yang menyebabkan aku terlalu sedih dan terkilan... pg tu (16.02.09) aku terlewat bangun... tergesa-gesa nk g keje... nk kuar dari pintu bilik... Papi as usual nk masuk.. aku x bg.. sbb asben ku tgh tido.. nnti dia nk kuar utk berak x boleh plak... so dia ikut aku ke dapur... aku just sempat isikan air masak dlm botol utk bekalan ke pejabat.. terus ku meluru masuk kete... time tu teringat ke Papi... lupe nk peluk cium dia... aku nk kuar kete rasa cam dh x sempat... so ku panggil dari dlm kete... dia kuar... ku bubye kt dia.. tp dia wat x tau aje... puas aku panggil nama dia... tp dia seolah-olah mcm merajuk dgn aku... mmg dlm hati... rasa cam nk peluk dia.. tp x tau kenapa aku x kuar dari kete dan terus memecut laju kereta aku kerana dh lewat nk ke opis... huhuhhuhuhu... pg jam 10.30pagi asben call... cakap Papi mati... uwaaaaaaaaaaa...

Saksi kejadian, abah dan bibik ku... menurut kata abah ku... dia digigit kucing jantan hitam... tengkuk Papi berlobang dan berdarah... arghhhhhhhhhhh... geram giler siot... kalu ku dpt kucing jantan tu... akan aku kerat 20 buang dlm sungai... haa sampai dh tahap mcm tu dh aku nie... giler korang tau dak aku sayang sgt ke Papi tu... sgt sgt tau...

Aku tetap sayangkan Papi... miss u Papi... huhuhu..

Kongsi Resepi

Share It

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...