Tuesday, June 28, 2011

Migrain dan menu lunch~

Salam..

Harini aku MC... lagik???!!!
oh my.. what happen to me? asyik x sihat je..
nk MC pon aku susah hati tau..
bukan ape..
kadang2 x semua org percaya yg kite mmg benar2 tak sihat..
even kite ada bukti MC slip dari doktor..
sbb katanyer zaman skrg mudah nk dptkan MC slip..
ermm.. life is so complicated rite?..
whutever!

Aku ni byk sakitnyer..
tp idak la serius sgt penyakit aku nie..
1- penyakit bulan2 - kalu tahap gaban punyer sakit mmg aku akan MC
2- lelah/semput - kalu kena ni.. nk bernafas pon susah.. huhu..
3- migrain - yg ni.. mmg kerap sgt la kena.. 

Penyakit yg ke-3 tu lah menyerang aku hari ni..
aku mmg kerap sakit kepala yg melampau2 nie..
plg teruk aku kena.. 
ada sekali masa kt umah adik aku kt Shah Alam..
menangis2 aku menahan sakit..
telan panadol active fast x jadik ape..
en suami aku basahkan tuala dan tuam kat kepala..
sbb kepala aku mmg panas sgt2..
camner nk bayangkan kesakitan aku tu.. susah nk terangkan..
hanya yg mengalaminyer je paham.. huhu..

Apa puncanyer migrain erk?..
aku ada google.. ini aku dapat..

Definisi migraine ialah sakit kepala yang berulang-ulang disebabkan sesuatu sebab. 
Migraine dapat dicegah jika faktor diketahui dan dielakkan. Antaranya ialah faktor pemakanan seperti kafein (kopi & nescafe), perasa dan pengawet tiruan, masam dan berasid, produk tenusu, pulut dan lain-lain yang tidak semestinya sama setiap individu. Keadaan rangsangan seperti suhu yang terlampau panas atau sejuk, bunyi terlampau bising dan cahaya terlalu terang turut memainkan peranan. 
Keadaan badan stress, tension, tak cukup tidur dan tertekan boleh menyebabkan migraine. Bagi wanita, pengaruh hormon seperti ketika haid boleh mencetuskan sakit kepala. Kadangkala disertai dengan perasaan loya atau muntah dan pemandangan yang kabur.

And ini aku dapat dari SINI..
Credit to http://www.raracandyfloss.com



Macamana nak tahu ada migraine? Okay ini adalah gejala ataupun symptom migraine:

  1. Sakit kepala yang berdenyut-denyut, lazimnya hanya berlaku pada sebelah kepala sahaja. Mengikut pengalaman I, I selalu diserang pada kepala kanan. Kesakitannya agak teruk, kadang-kadang terasa di belakang biji mata atau di belakang kepala ataupun di bahagian tengkok. Selalunya kesakitan berpanjangan selama 6-48 jam. I selalu kena dalam 24-30 jam.
  2. Rasa mual dan sometimes muntah.
  3. Rasa sejuk, letih dan kebas-kebas.
  4. Sensitif terhadap cahaya ataupun bunyi bising. Mama I akan suruh I tidur dalam bilik gelap kalau I diserang migraine. Selalu tutup langsir dan tak akan ada cahaya yang terkena pada diri I terutamanya mata. Bunyi bising pun akan mengakibatkan migraine bertambah teruk T_____T
  5. Berpeluh-peluh.

Bagi sesetengah pesakit migraine, termasuk diri I sendiri, terdapat “aura” iaitu tanda-tanda amaran bahawa migraine akan mula menyerang. Contohnya, pandangan menjadi kabur, ternampak garisan zigzag ataupun kelihatan bintang-bintang di mata. Kalau I dah dapat tanda macam ni, jangan harap I akan keluar rumah.

Migraine akan menyerang apabila:

  1. Tekanan-tekanan emosi ataupun tekanan fizikal.
  2. Makanan – Coklat, makanan yang mengandungi MSG (monosodium glutamate), makanan yang mengandungi tyramine seperti ayam, kekacang.
  3. Daging yang mengandungi nitrates seperti sosej dan salami.
  4. Bawang besar, mentega kacang, produk susu.
  5. Persekitaran – bau-bauan seperti minyak wangi, bunyi bising, missed meals, pertukaran masa tidur, pertukaran hormon seperti haid dan hamil, merokok atau asap rokok.

Ini tips yang berkesan semasa mendapat serangan migraine.

  • Meminum banyak air agar badan tidak kering terutama jika terdapat muntah-muntah.
  • Berehat di bilik yang senyap, gelap dan sejuk.
  • Letakkan kain yang sejuk di kepala.
  • Makan ubat seperti yang diarahkan oleh doktor.
  • Bersabar dan berdoa agar Allah menghapuskan dosa-dosa kita melalui kesakitan yang kita lalui ini.

  So pandangan kabur dan loya rasa nk muntah tu mmg aku selalu alami..
ada org cakap jolok ke tekak supaya muntah..
lepas muntah mesti lega..
adoiii.. tak reti aku nk jolok tekak sendiri.. huhu..

OK so as usual lah.. sakit camner pon bile aku dh ada kt umah..
nk x nk aku kena masak utk mak abah..
tp kali ni mak bantu..
walaupon mak sakit (stroke) but mak blh bantu aku memasak..
thanks mak.. love u..

So ini lauk yg kami masak..
 
 
Tolong doakan sakit kepala aku x seserius mana..
risau jugak sebenarnyer..
tp kena pikir positif kan kan kan.. =(

Monday, June 27, 2011

Ikan Kerisi masak Taucu

Salam

Ni menu semlm..
suka sgt upload entry dh basi erk.. hihihi..
kena ikut mood ler kan..

En Suamiku mmg suka dgn taucu..
so memandangkan ada ikan kerisi..
aku masak la taucu aje..
simple but menyelerakan..
ada sesetgh org suka wat berkuah..
tp aku buat kering camni sbb lawannyer Sup Karot Putih..
x sempat nk snap gambo sayur..
lapar daaaa... =)

 

Sunday, June 26, 2011

Blackforest Cake

Salam..

Ini kek tempahan Saparina,office-mate aku..
Blackforest Cake..
dh lama x buat kek nie..
harap2 Saparina puas hati dgn hasilnyer..


Happy Birthday ILHAN~2 years old

Friday, June 24, 2011

Evening Primrose Oil

Salam..

Nekad nk amalkan makan EPO..
bila baca review pasa EPO.. mmg menarik..
rasanyer aku dh kena start amik EPO..
banyak kebaikannya..
ni yg aku copy paste dari web Kordel's



EVENING PRIMROSE OIL (EPO) provides 10% gamma-linolenic acid (GLA), an essential omega-6 fatty acid that is often missing from our diet. GLA is necessary for the production of prostaglandin E1 series (PGE1) that is needed in the regulation of many body functions.
Evidence suggests that symptoms of Premenstrual Syndrome (PMS) are related to deficiency of GLA. EPO, being a direct source of GLA, could help to reduce the symptoms of painful menstruation and relieve some of the symptoms of PMS. Due to its unique fatty acid content, EPO has also been used to treat skin problems. Significant reduction in inflammation and itching has been reported in eczema patients who are given EPO supplementation. EPO also exhibits anti-inflammatory effect on swollen and painful joint conditions caused by arthritis.
Every batch of KORDEL’S EVENING PRIMROSE OIL is tested for peroxide level both at the point of extraction and after encapsulation to ensure freshness of the Omega 6 oils.
What is it for?
• Relief of premenstrual syndrome
• Treatment of skin problems such as eczema
• Relief of symptoms of arthritis
Dosage
• EVENING PRIMROSE OIL 500MG -Take 2 capsules 3 times a day, preferably with food
• EVENING PRIMROSE OIL 1000MG- Take 1 capsule 3 times a day, preferably with food
• EVENING PRIMROSE OIL 1000MG VEGICAPS- Take 1 capsule 3 times daily, preferably with food
Pack Size
• EVENING PRIMROSE OIL 500MG- 60S, 180S
• EVENING PRIMROSE OIL 1000MG- 30S, 100S
• EVENING PRIMROSE OIL 1000MG VEGICAPS - 30S, 150S

Tadi ada jugak servey kt Farmasi Rin..
ada offer.. 3 botol yg 1000mg punyer RM108.00 gitu..
tp apsal la aku lupe tgk dan tnye ada berapa bijik dlm sebotol tu..

Ingat nk beli bile dpt gaji ni nnti..
nk mencuba.. harap2 ada la +ve effect kt kulit aku nie..
huhuhu..

Ada sesiapa yg ada pengalaman makan EPO???..

*terjumpa ada blogger buat entry pasal EPO nie.. boleh klik SINI

Thursday, June 23, 2011

Order~Blueberry Cheese Tart

Salam..
Allah sering menduga..
memberi rezeki di kala diri ini kesakitan..
tp mak sering berpesan..
rezeki Allah dh bagi.. jgn sesekali merungut..
ya mak.. Zura ingat nasihat dan pesanan mak, Insya-Allah...

Itu lah yg sering aku alami..
rezeki masa diri tgh terlalu penat atau terlalu kesakitan..
alhamdulillah.. rezeki Kau beri aku terima Ya Allah..
rezeki x kan datang bergolek kan.. =)
moga Allah memberi lagi rezeki kepada aku..

So semlm dlm sakit2 pon..
aku menggodeh cistat tempahan kawan2..
dan selebihnyer aku buat jualan di pejabat..
alhamdulillah.. habis semuanyer..
Tima kasih kawan2..
anda byk memberi sy dorongan dan semangat..
~♥♥♥~

Kalu kawan2 yg dh biasa beli cheese tart aku..
akan ada yg bertanya..
"apsal inti dia dh x byk kat atas ni kzura?.."
ekeke..
kali ni aku buat kelainan skit..
ikut trend skrg..
inti di dalam atas tu lorek skit aje..
lorekan atas tu aku gunakan blueberry jugak..
bukan adunan cheese yg diwarnakan..
lecehlah.. senang guna blueberry yg tanpa biji tu..
lg mudah.. =)


 



Tukang buat makan masa panas2.. punyer la sedap.. ekeke..

Telur Masak Kurma

Salam..
hari ni MC.. biasa la penyakit bulanan..
tp penangannyer kan main sakit lagik.. huhu..
dh 2 bulan dia wat sakit teruk camni..
mmg x larat nk keje.. dok menahan sakit aje..
huhuhu..

Cam biasa la.. if aku cuti camner pon..
memasak ttp kewajipan aku..
kalu aku berdua je dgn asben..
dh lama soh asben beli aje lauk..
tp sbb dok dgn mak abah sekali..
mereka kurang selera lauk beli2 nie..
so aku masak jugak yg terdaya..

Dh bosan makan ikan dan ayam..
aku masak lauk telur pulak..
Telur masak kurma..
sebenarnyer kurma ni lg sedap dgn daging or ayam..
sbb kemanisan daging or ayam tu masuk dlm kuah..
tp guna telur pon sedap jugak..
cubalah.. =)


Ntah nape nmpk kurma tu kaler merah kan..

*ni entry semlm.. tp arini br leh upload gambo.. 
semlm internet aku problem.. x leh upload gambo..

Tuesday, June 21, 2011

Lemak Nenas Ikan Masin

Salam..
Aritu pegi ke Pontian sempat singgah jap kt Ayer Hitam..
tak membeli ape sgt..
cuma sempat beli buah mangga, nenas dan sedikti kerepek..

Nenas kt situ 4 biji RM5.. buahnyer kecik2..
kira utk sekali masak ok la..
tapi manis bangat.. sedap la masak lemak nie.. =)

Ok.. x de mood nk berseloroh sgt..
sedang berdukacita nie..
malas nk story.. nnti2 lah dh ok skit..

Bye


Friday, June 17, 2011

Blueberry Cheese Tart~again

Salam..

Now dh ramai yg dh pandai wat cistat nie kan..
si Hasue siap dgn tips dan cara melorek lagik.. thanks sue..
kak Sari Yusa pulak.. meniaga cistat kan main maju lagik..
cantik2 lorekan dan cistat diorg nie..
aku nyer ala2 hidup segan mati x mau gayanyer.. huhu..
kena menuntut dgn kalian berdua gamaknyer.. =P



panas2 baru kuar oven aku dh kerat.. x stabil lg filling dia.. huhu..

Singgang Ikan Aye ATAU Roti Canai Kuah Kari???..

Salam..

Ape pilihan anda?..
Salah satu?.. kedua2nya atau bukan selera anda???..

=)


 Selamat Menjamu Selera

Wednesday, June 15, 2011

Menarik nie.. 50% discount ???..

Salam..

Aku rasa kempen Pizza Hut 50% ni dh lama..
tp arini baru aku terasa teruja sgt dgn tawaran hebat nie..
ekekeke..
maybe sbb dh lama x makan Pizza Hut kot..
time offer baru boleh makan..
kalu dak kena tunggu gaji.. ekeke..

Utk menu besok sgt menarik laaa..
Cheese-baked Meatball???...

Jom...


Tuesday, June 14, 2011

Puding Triffle

Salam...
dh lama x memuding..
semlm g giant beli koktail dlm tin dgn jelly kotak..
yg lain2 semua dh ada kt umah..
kecuali KEK..

Mmg x nk beli swiss roll..
sbb dh plan nk buat sponge cake..
memandangkan sponge mix ready mix ada balance lg skit..
kalu x guna nnti tepung tu rosak..
so mulakan operasi dgn buat spongecake dulu..
x susah pon sbb guna yg ready mix..
mix semua sekali sampai kental..
bakar..

dh siap potong2 dan susun dlm bekas..
and prepare la bahan2 triffle yg lain..

Selamat menjamu selera..

Buat 3 bekas.. lg 2 bekas nk bagi ke umah abang2..
 
 
 
 
 

*utk menunaikan permintaan Eni Osman ;p

Puding Triffle


Utk kek:
250g Spongecake readymix
3 bj Telor
40ml Air
40ml Minyak
1 st Ovellate

Cara: 
Adun semua kecuali minyak guna speed plg tinggi 
hingga adunan kembang dan kental. Masukkan mnyk, kaupbalik. 
Masuk loyang dan bakar hingga masak.
Potong dan susun dalam acuan.

Layer Kastad:
2 sb Tepung Kastad (bancuh dgn sedikit air)
1 tin Susu Cair
1 tin Air tapisan buahan koktail (sukat guna tin susu cair)
1 tin Buahan koktail
1 sb Gula

Cara:
Panaskan susu cair dan air tapisan buahan koktail. Masukkan gula dan kacau hingga hancur. Masukkan bancuhan tepung kastad. Sentiasa kacau hingga adunan pekat dan berkilat.
Biarkan sejuk sedikit kemudian baru dicurah atas lapisan kek tadi.
Tunggu lapisan kastad agak keras kemudian baru ditaburkan buahan koktail.

Layer jelly:
1 kotak Instant Jelly
Cara:
Bancuh dgn 2 gelas air panas. Kacau hingga hancur.
Biarkan sedikit sejuk kemudian baru dicurah atas lapisan kastad/buah koktail tadi.

Sejukkan.

Monday, June 13, 2011

Mood berblogging semakin pudar..

Salam..

Semangat berblogging dh mcm mati..
hari2 masak pon dh malas nk snap gambo..
baking pon gitu..
penyakit apakah ini.. huhu..

Kadang2 aku rasa hidup aku kosong...
kosong dan xde arah tuju..
di dunia nie aku ada 3 org insan yg aku x boleh berpisah..

Suami.. Mak dan Abah..

Mereka la insan2 yg menguatkan semangat utk aku berada di muka bumi ini..
Allah dh susun perjalanan hidup aku begini..
aku hanya perlu jalani kehidupan..
dgn perintah dan ajaran yg telah ditetapkan..
tak perlu rasanyer aku hiraukan sikap manusia di sekelilingku..
yg banyak membuat hati aku sakit.. dan merana.. :(

Kadang dgn memasak dan baking aku release tension..
dan melihat mak abah dan suami menjamu selera..
lagi lah jiwa ini rasa gembira dan seronok..
mmg hidup aku utk mereka..

Hari ni aku cuti.
bkn ke mana pon..
hanya merehatkan otak di rumah..

Lauk utk lunch aku just masak simple..
dh lama x makan cendawan masak air..
semlm jumpa di Giant..
cendawan yg segar... biasanyer dh layu dan buruk..

Kalu sudi.. marilah jamu mata lauk2 ku hari nie.. =)


ikan goreng bersambal

tempe goreng tepung


ini lauk semlm... Ikan Patin masak tempoyak..

Friday, June 10, 2011

Cheese Tart~mencuba resepi lain..

Salam..

Aku ni jenis setia pada satu resepi je..
sebab result dia dh OK and tak mengecewakan..
but entah kenapa kali nie..
aku teringin sgt nk buat cheese tart guna resepi lain dr biasa ku buat..

Hasil dari google'lan aku..
aku pilih resepi ni(klik) utk mencuba..

Dan ini hasilnya..
ntah mana silapnyer..
permukaan filling cheese tu jadik kasar..
merekah tu aku tau sbb api panas.. ekekeke..
jenis x sabar nk tunggu masak..

Kecewa jugak biler org lain buat cantik..
tp biler aku nk cuba.. x secantik org lain buat..
arghhh tension2x..

but nasib baik lah dari segi rasa..
mmg OK dan sedap..
pastry pon ranggup..

 

Aku copy pastekan resepi dari blog Zack Zachoes

Short crust pastry (diadaptasi dari Jo's Deli)
Bahan:
125g butter sejuk, dipotong dadu
200g tepung gandum
10g gula aising
1/2 biji telur Gred A

Inti:
blueberry/kiwi/strawberry atau lain-lain filling, secukupnya

Cara:
  1. Ayak tepung gandum bersama gula aising dalam bekas besar.
  2. Guna hujung jari untuk ramas-ramas butter dengan tepung gandum, hingga nampak seperti serbuk roti. ATAU boleh juga guna hujung garfu, lenyek-lenyekkan butter dengan tepung ditepi bekas, kalau takut haba badan anda boleh menyebabkan butter cepat cair.
  3. Masukkan telur dan gaul rata adunan dengan telur. Gumpalkan hingga satu doh terbentuk (jangan diuli!)
  4. NB: Selalu saya guna separuh telur Gred A untuk tart ni dan dapati memang sesuai, tak terlalu lembik atau keras. Kalau guna gred lain, masukkan telur sikit-sikit sampai gumpalan-gumpalan kecil doh terbentuk, baru dibuatkan satu doh besar.
  5. Balut dengan plastik wrap dan simpan dalam peti sejuk untuk 30-1jam untuk merehatkan doh.
  6. Bahagikan doh kepada 10g doh yang kecil (jumlah adunan lebih kurang 360g, jadi dapat dalam 36 biji tart).
  7. Sapu acuan/loyang tart dengan butter untuk memudahkan ia dikeluarkan nanti. Tekankan 10g doh ke dalam loyang dan buang doh yang berlebihan.
  8. Cucuk dasar acuan tart dengan garfu untuk mengelurkan udara ketika memasak (bagi mengelakkan pastry kembang). Buat sampai semua habis.
  9. Simpan dalam peti sejuk untuk 10 min, sambil panaskan oven pada suhu 180C. ***
  10. Bakar untuk 10-15 min (ku 170C, 15 min) atau hingga tepi-tepi pastry keperangan.
  11. Sejukkan atas redai dahulu sebelum diisi adunan cream cheese dan filling (kalau isi masa tart masih panas, cheese meleleh ke tepi tart nanti).
  12. Isikan kiwi/blueberry/strawberry filling dan pipekan adunan cream cheese di atasnya. ATAU pipekan adunan cream cheese dulu, baru di pipekan filling ke dalam adunan cream cheese guna nozel.
  13. Bakar untuk 10 min atau hingga cheese nampak sedikit kering tapi jangan sampai merekah. Kalau dah sampai merekah takut cheesenya tenggelam masa sejuk.
  14. Sejukkan atas redai.
*** Tujuan simpan doh yang siap terbentuk dalam peti sejuk sebelum bakar sebab nak merangkupkannya. Satu lagi kalau dicanai dan diterap adunan ni, pastry dia tak berapa rangup (mungkin sebab guna gula sikit). Tu sebab saya shorkan just gather all the lumps yang terbentuk masa dah dimasukkan telur, jangan dicanai macam buat donut. Jenis pastry ni kalau diperhatikan, dia seakan berlubang kasar bila dilihat dari bawah tart yang dah masak. Pastry ni bukan jenis yang mengembang, hence the name shortcrust pastry. Kalau nak jenis yang lebih berderai masa makan, gunakan resepi sweetcrust pastry sebab ia guna lebih banyak gula dalam adunan dohnya.


Cream cheese filling (diadaptasi dari haz_amon@myresepi.com)
Bahan:
125g cream cheese
25g gula aising
10g butter, dilembutkan
1/2 biji telur Gred A
1/2sb besar perahan lemon (kalau guna Philadelphia atau Anchor boleh abaikan sebab rasanya memang agak masam. Kalau guna Tatura mungkin leh letak sebab Tatura rasa lebih ke'susuan'- bagi saya la)

Cara:
Pukul kesemua bahan-bahan kecuali telur sampai gebu. Masukkan telur dan pukul lagi. Sedia untuk digunakan.

*Cream cheese filling ni jangan letak sampai membukit, kalau tak nanti masa tengah bakar dia mengembang dan boleh melimpah keluar dari tepi tart sebab ada telur. Letak secukup keliling dalam tart tu dan boleh tutup inti kiwi/dll tu je.



*ni auto publish.. now maybe aku on d way ke Pekan.. 
nk hantar tempahan cheese tart ke.. aceli yg menempah ni anak sedara belah suami aku.. 
kenduri nyer sabtu.. tp mlm ni (jumaat) ada kenduri tahlil dan doa selamat skit..

Thursday, June 9, 2011

Tortilia.. nugget pon jadikkk..

Salam..
aritu beli kulit tortilia kat carrefour..
tp lupe nk beli daging burger utk wat inti/filling dia..
guna daging burger mmg best..
cubalah..

Memandangkan dh lupe beli daging burger..
so guna ape yg ada kt dlm peti sejuk tu..
ada nugget je..
ape lg..goreng and hancurkan..
jadik jugak kan.. ekekeke..

Susunan dia..
kulit tortilia-telur dadar-salad+tomato-nugget hancur-sos jalapeno+mayonis

Dan jangan lupe..
taruk sos jalapeno tu...
barulah umphhhhhh!

sebelum gulung..

besar gedabak gulungan.. inti byk.. ekeke..

yeaaaahh.. tu diaaaa..

close-up skit.. jemput makan semua..

Monday, June 6, 2011

Dodol Melaka.. terbaekkkkkkk!

Salam..

Aku mmg penggemar dodol..
xpecially dodol yg lembut dan x manis..
pergh.. makan x hengattttt...

Kebetulan office-mate aku blk kg kt Melaka..
so amik peluang mntk tlg dia belikan dodol dan cencaluk..
Alhamdulillah pilihan dia mmg terbaek lah..
sedap sampai x sedap tinggal separuh plastik aje..
asalnye penuh plastik tu tau..
sedap betol!



Yummmmmm~

Saturday, June 4, 2011

Another GA from Love2cook~

Salam..

Lagi GA utk disertai..
kali ni from my dearie LOVE..
Thanks Love for inviting me.. =)

GA ni sempena ulangtahun ke 2 tahun..
http://love2cook-msia.blogspot.com
Tahniah3x..



So kalu nk join GA Love nie.. ada syarat2nyer..

~~~~~~~~~~

The Giveaway is open to bloggers and readers residing in MALAYSIA only.  
Yes, i'm a blogger and Malaysian.. =)

Be my blog's Public Follower via Google Friend Connect. (located under my blog header)
'Like' my FB Page LOVE2COOK MALAYSIA. ( if you have a Facebook account)
Dah lama follow blog Love dan dh LIKE FB LOVE2COOK MALAYSIA .. =)

Leave your name together with your blog link (if you have) in the comment space under this post.
(pls do not repeat your entries)
DONE!

Send in your entry by 3rd July 2011, 12 midnight Malaysian time. 
2 winners will be announced after a draw via random.org.
OK

Winners to contact me via e-mail providing name,  mailing address and contact number within a week from the announced date. Failing to do so, another winner will be chosen.
OK

~~~~~~~~~~~

Jom join ramai2.. mn tau ada rezeki dpt goodies dari Love..
ekeke..

Pink Vintage Giveaway~

Salam..

Aku bukanlah spesis yg selalu join GA..
ada la dulu sekali rasanyer join kt blog Zack
and dpt la saguhati ..
sourvenir dari New Zealand..
mmg seronok.. =)

And kali ni aku dijemput oleh Kak Anie Rusnanie..
utk join GA yang dianjurkan oleh PINK VINTAGE..
Thanks kak..

Disebabkan syaratnyer yg senang bangat..
aku join la mencuba nasib.. 
mn tau ada rezeki dpt salah satu kt bawah nie.. ekeke..

1st prize: 8x12 inci

2nd prize: 6x12 inci
 
3rd prize: 6x6 inci

syarat2 WAJIB yg mesti dipatuhi oleh setiap blogger:

1. jadi follower pink vintage di blog ini DONE!
2. add link http://pinkcraftheaven2.blogspot.com di blog list anda DONE!
3. tag 5 org yg anda kenali utk join GA ni DONE!
i- Jaja
ii- Bee
iii- Elly
iv- Ira

 4. tinggalkan jejak di ENTRY ini SAHAJA.. shoutbox tak aci k?  DONE!
WAJIB tinggalkan link entry GA yg anda buat di blog anda..
baru senang sy nak buat spot check .. ;p


~ada sesaper nk join... jom...~

Friday, June 3, 2011

Wall's Cornetto Say It With Style~Alhamdulillah..

Salam..
Masih ingat lg entry lepas pasal Cornetto?..
rujuk SINI..

Dh terima hadiah dari 2 minggu lepas lg..
tp x de mood nk update blog..

SO ini lah hadiahnyer..
hadiah harian je dpt..
utk hadiah bulanan ntah rezeki saper agaknyer..

Tetap hepi walaupon hanya pendrive aje.. =)





Terima Kasih Wall's Cornetto~

Kongsi Resepi

Share It

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...