Thursday, March 31, 2011

My Final Exam.. wish me luck~

 
Tiba lah masanyer.. my Final Exam..
besok ada 1 paper..
Sabtu ada 1 paper..
dan Ahad ada 2 paper..

Ya Allah.. permudahkanlah utk aku hadapi exam ini..
moga aku dapat menjawab dengan baik..
dan moga mendapat keputusan yg baik juga..

Amin~

Wednesday, March 30, 2011

Trip to Hot Spring Sg Klah, Sungkai Perak.. Part 03

Assalamualaikum semua.. ntah kenapa sejak seminggu ni rasa x sedap badan dan x sedap hati.. maybe sebab aku nk Final Exam start Jumaat nie.. ooohhh tidak.. terlalu nebesss weiii.. subjek sem ni tersgt la tough.. huhu.. please all.. wish me luck.. huhu..

So dipendekkan citer.. spt yg dijanjikan.. aku nk upload gambo2 HOT aku dan suami kt HOT SPRING.. hahaha.. x de maknanyer HOT.. biasa2 aje.. hot sebab berendam dlm air hot.. ahaks =)


Serius mmg best berendam air panas nie.. aceli idak la panas.. kite panggil suam2 kuku.. ape ke giler mandi air panas.. huhu.. lagi dalam korang berendam lg panas skit air tu.. sbb punca air tu dari tepi2 benteng tu.. 

Aku suka tmpt tu.. sambil berendam leh tgk pemandangan yg menghijau.. x de bising2.. mmg release tension.. and plg best.. time aku pegi mmg x ramai org ada kt situ.. ada la 3-4 family je.. so x yah la nk berebut2 berendam kan.. ekeke..

But.. plg terkilannnnn.. tak dpt rebus telur kt kolam plg panas tu.. huhu.. ingatkan ada gerai org jual telur.. tp dua2 hari aku stay situ tutup daaa.. masa kami ke pasar malam sungkai malam tu.. dh lupe pulak nk beli.. uwaaaa... mmg betol2 xde rezeki.. telan air liur je tgk family kt situ bawak sampai 2 sarang telur.. rasa cam nk mnta sedekah dlm 2-3 bijik kan.. hahaha.. x pe la.. lenkali pegi aku bawak 5 sarang telur.. haaa hambik koo.. hahaha..

Ok malas cakap byk.. hidung ni pon x selesa.. dok bersin aje dua tiga arini.. debu byk sgt kt umah and opis.. semua wat renovation serentak.. huhu..

 





and gambo paling aku suka ialah
'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

i love u abang ♥



OK.. adios semua....



Tuesday, March 29, 2011

Trip to Hot Spring Sg Klah, Sungkai Perak.. Part 02

Salam semua..
lama sungguh menantikan part 02 erk..
ekeke..
padahal x de la gempak mn pon gambo2 nk upload nie..
cuma x berapa nk ada mood..

This time nk share..
gambo di persekitaran hot spring tu..


ada signage tunjuk arah
ini kolam air sejuk..


  
 
tandas



Taman Terapi
 




OK ni adalah kolam air panas tmpt kami berdua berendam..
 
Tgk signage je dulu ye.. gambo kami yg HOT tu nnti2 lah.. ekeke..
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sunday, March 27, 2011

Trip to Hot Spring Sg Klah, Sungkai Perak.. Part 01

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Baru ada kesempatan nk story pasal trip aku dan suami..
Aku dh awal2 apply cuti 21-23hb Mac aritu..
mmg plan nk pegi relax and segarkan minda..
but masa tu x decide lg nk ke mana..

Isnin 21hb tu asben x cakap ape2 pon nk ke mana2..
then dh petang br dia soh packing bag..
biler ditanye nk ke mana..
katanyer pegi Genting Highlands..

Before tu kan..
dia ada gak sebut2 nk g Perak..
so sempat la aku dok servey tmpt2 menarik kt Perak..
terbekenan kt Hot Spring Sungkai..
tp dh dia cakap nk g GH.. aku mengikut saje..

Memandangkan dh lewat petang kami bertolak dari Kuantan..
sampai kat simpang nk naik GH tu..
aku bg cadangan..
dh malam sgt.. and hujan agak lebat..
lgpon hotel x booking langsung..
so kalu naik ke GH.. x tau nk menghala ke mana..
akhirnyer kami check-in kt Hotel Seri Malaysia kt bawah tu je..

Keesokannyer.. masih lg hujan..
tetiba asben bg cadangan..
Suami : abang rasa x yah la kite naik genting
Aku : Dh tu kite nk ke mana?..
Suami : Kite ke Taiping Perak..
Aku : Tak jauh ke bang?..
Suami : Kiter redah aje.. ekeke..

Aci pulak camtu kan..
aku ni jenis suka prepare awal2...
hotel.. peta.. dll..
so kalu main terjah gitu..
aku mula susah hati..

Dlm perjalanan.. aku msg Jaja..
sbb dia org Perak..
rupenyer Taiping jauh nunnnnn sana..
adoi.. x jadik la ke Taiping..
Masa suntuk.. semua x prepare.. kalu main terjah susah nnti..
At last.. kami terjah ke Hot Spring Sungkai Perak..


Naik highway dari exit Tjg Malim mmg x jauh pon.. tol dia RM6.70 je..pulak tu.. kuar je exit Sungkai..
belok kiri.. and x jauh dari tu dh masuk simpan menghala ke Hot Spring tu..tapi dari simpang luar tu nk masuk ke dalam.. errmm rasanyer dlm 20 minit gak kot.. masuk ladang kelapa sawit.. jalan OK.. cuma sekali sekala bertembung dgn traktor sawit..

tp x de mslh pon..




Papan tanda byk.. so x sesat la.. 
Tiap2 selekoh ada je papan tanda HOT SPRING..

 

Dan akhirnya nampak la pintu gerbang SELAMAT DATANG..
arghh leganyer..
lepas nmpk pintu gerbang tu terus aje erk..
jgn belok kanan tu..
kalu ikut papan tanda..
belah kanan tu Kuarters Staff Felda Residence..

OK biler nmpk papan tanda..
SELAMAT DATANG
TAMAN REKREASI AIS PANAS (TRAP)
SUNGAI KLAH..

Ok itu menandakan anda dh sampai ke Hot Spring tersebut..

  

Dan akan nmpk pondok security kat situ.. 
parking then ada kaunter kat tepi tu utk beli tiket..
  

Tu harga tiket..

Dewasa - RM10, Kanan2 - RM8, Warga Emas - RM7, OKU - RM2
Tiket dia cam kite biasa masuk ke mana2 waterpark ler..
pakai kt lengan cam patient kat spital tu.. ekeke..

 
 Tapi kena ingat ye kawan2...
entrance sini utk masuk Hot Spring saje..
habis waktu operasi korang kena 'get-out' dari situ.. ekeke..

Cam aku memula sampai x tau..
terus masuk sini..
pegi kaunter terus beli tiket..
pehtu baru tnye pasal penginapan..
rupenyer utk penginapan masuk entrance lain..
and rege bilik tu dah termasuk 2 tiket ke Hot Spring..

Aku dh terbeli kt situ..
so aku tnye.. boleh tolak ke rate hotel tu dgn tiket ..
dia cakap kena tnye kt reception hotel..

So naik pulak kete kami gerak ke entrance hotel..
jauh jugak ok.. pengsan kalu jalan kaki..
Tnye org hotel..
dia x boleh tolak dah tiket tu..
ttp kena bayar full RM170..
rugi la kan.. sbb ada 4 tiket pulak..

Last2 kami pusing balik ke entrance Hot Spring tadi..
mntk budak tu pulangkan duit kami RM20.. 
hahaha.. nasib baik budak tu pulangkan jugak..



Akhirnyer kami selamat check-in kat hotel situ..
Bilik sgt2 selesa dan besar..
environtment sgt2 bersih dan cantik..
suka suka suka..

RM170
including breakfast for 2 &
2 entrance ticket ke Hot Spring
(RM10 per person)



Kira ok la kan.. rate hotel jatuh RM150 je..
kalu korang tgk bilik dan environtment dia..
mmg berbaloi la rate tu
Lobi Hotel.. cantik giler!!!

pandangan depan hotel

pandangan belakang hotel

ukiran kt setiap dinding hotel.. cantik!
 
katil king.. sesuai dgn kami yg berbadan 'gagah perkasa' nie.. ekeke..

 
 

 
 

 OK.. nnti sambung pulak xtvt aku kt Hot Spring tu..
ada adegan rendam2.. basah2.. wow.. mmg HOT..
hahahaha..

Bye~

Friday, March 25, 2011

Tamat sudah JCP Salesssss...!!!

Dan akhirnyer tamat sudah JCP Sales..
saper2 yg x baca blog aku tu..
sure x tau ada SALES..
sorry dear..
Nanti ada rezeki lg aku wat lg SALES erk..

Terima kasih pada yg membeli..
tahniah sbb dpt rege murah..
rajin2 la baca blog saya ye..
mn tau sy buat SALES MENGEJUT pulak..
ekeke..

Ok pasni nk upload gambo percutian aku..


Thursday, March 24, 2011

Sales JCP sudah bermula.. saper cepat dia dapat..

KHAS UTK PEMINAT 
JALAPENO CHEESE POWDER (JCP)

Sempena sambutan ulangtahun kelahiran aku baru2 nie..
aku berbesar hati..
ingin mengadakan JCP SALES!!!..
'
'
'
'
'
'
'
tapi ada syarat2nya :

1- SALES akan berlangsung dari 24 - 25hb Mac 2011 
& bergantung kepada stok yg ada.. 
kalu habis.. automatik SALES pon tamat..
so saper cepat dia la dapat..
2- Sebarang booking/reservation adalah tidak dibenarkan sama sekali.
3- Pembelian terhad kepada sebungkus seorang SAHAJA.
(dilarang beli utk org lain.. sendiri mau sendiri uruskan)


Cara2 pembelian :
#Cash On Delivery (COD) 
Weekday only (8.30am - 5.30pm) -Kolej Shahputra 
1- Email saya utk maklumkan tarikh nk pick-up JCP.
Tempoh diberikan hanya sehari selepas confirmation dari saya.
Jika anda xdtg pick-up dalam tempoh yg diberikan,
JCP anda akan dijual kepada org lain.
[zura1827@yahoo.com]

*letak subjek email " JCP SALES! "


# Perkhidmatan POS EKSPRESS
JCP akan dipos pada hari Isnin 28hb Mac 2011

1- Email saya utk maklumkan pembelian anda.
*letak subjek email " JCP SALES! "

2- Saya akan emailkan no acc utk pembayaran.
3- Anda WAJIB membuat PAYMENT ALERT utk setiap transaksi dibuat 
terutamanya jika menggunakan acc MAYBANK.
(kalu xtau camner nk wat payment alert, blh tnye saya)
4-Jika anda menggunakan Cash Deposit Machine (CDM),
sila gunakan bank CIMB sahaja
bagi memudahkan saya menyemak terus bayaran yang telah dibuat.
Sekiranya jumlahnya ganjil, buat bayaran dgn jumlah genap
dan baki wang akan saya kembalikan..
CTH:JCP sepeket RM12+postage RM4.00 .. total RM16..
bank-in kan RM20 dan baki RM4 akan saya pulangkan..

5- Setelah pengesahan penerimaan bayaran, saya akan email kepada anda 
utk meminta Nama penuh, alamat dan no hp utk proses pengeposan barang.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ermmmmmmmmmmmm.. rasanyer xde yg tercicir kot syarat2 tu..
kalu ada yg x paham..
jgn segan2.. sila email ke saya ye..
email address ada kt atas sinunnnnnnn..

Eh.. ape yg sales nyer..
harga JCP nyer berapa..
hahaha..

Jeng jeng jeng

"

"

"

"

"

"

"

RM12.00 sahaja!!!
(tidak termasuk postage ye.. postage rate cam biasa daaaa..)


INGAT!!! Hanya yang mengikut syarat2 di atas sahaja akan dilayan..
xde kompromi.. x de mee meggi.. dan sebagainyer..
kalu nak.. grap cepat.. kalu x mau pi main jauh2.. 
ekeke..

Sayonara~

Wednesday, March 23, 2011

Home Sweet Home and Thanks utk semua..

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Sorry pada semua..
sbb membiarkan entry ular tu lama sgt kt sini.. ekeke..
Aceli aku pegi bercuti..
dari Isnin sampai la arini..
br je sampai umah..
sat2 g br nk upload gambo..
tp kalu penat sgt.. nnti2 lah..

Btw.. nk say thanks.. 
pada kawan2 yg sudi wish besday kt aku..
penuh wall FB aku..
terharu sgt...
moga semua doa2 kalian utk aku tu dimakbulkan Allah..
xpecially.. 
doa istimewa utk dapat baby..
aku amat menghargai..
dan sgt2 mengharapkan dia dimakbulkan Allah..
amin..

Ok nnti aku upload gambo percutian aku tu ye..
now nk mandi and makan..

Bye.~

Sunday, March 20, 2011

JCP:Jalapeno Cheese Powder ~iklan jap~

Stok JCP sudah ada.. cepat email aku segera.. 
lg senang kalu YM je.. add aku zura.1827@yahoo.com

Jalapeno Cheese Powder


Bungkusan 200g

Letakkan dlm mangkuk ikut kuantiti yang diingini


Bancuh dgn air panas sikit demi sedikit ikut kepekatan yang disukai

Ok siap.. curahkan atas nugget atau ape2 makanan kegemaran anda.. potato wedges, fries, gulung bersama tortilia atau roti pita.. yummy..



CARA PENYIMPANAN:-
SAYA CADANGKAN ANDA BANCUH PADA KUANTITI YG INGIN ANDA GUNAKAN 
PD MASA TERTENTU SHJ. 
INI SUPAYA RASA DAN BAUNYA KEKAL SEGAR 
SETIAP KALI MENGHIDANG. 
NAMUN, JIKA ADA LEBIHAN BANCUHAN, MASUKKAN DI DALAM BEKAS BERTUTUP, DAN SIMPAN DI DALAM PETI AIS.

UNTUK SERBUK YANG BELUM DIBANCUH PULA, 
BIARKAN IA KEKAL DI DALAM PLASTIK. DAN MASUKKAN KE
DALAM BEKAS KEDAP UDARA. JIKA TIDAK, IA AKAN MEMBEKU.
SIMPAN DI TEMPAT KERING DAN TIDAK TERDEDAH KEPADA CAHAYA.
KALAU ADA RUANG KOSONG DALAM PETI AIS ANDA, 
BOLEH JUGA SIMPAN DI DALAM PETI AIS.

JANGKAHAYAT PRODUK INI ADALAH 6 BULAN DARI TARIKH PEMBELIAN.


EMAIL : zura.1827@yahoo.com

Saturday, March 19, 2011

Hero selamatkan kami sekeluarga..

Bangga dgn Hero..
dalam sakit2 pon..
Hero bg petanda kat abah aku..
tentang ULAR yg dok berlingkar bawah peti sejuk..

Ya Allah.. besar jugak ular tu ..
selama ni aku sekeluarga dok lalu lalang
kt peti sejuk tu..
nasib baik la x jadik ape..




Meremang bulu roma x abis lg nie..
nk snap gambo ni pon dari jauh..
zoom aje..
eiii.. nasib baik la Hero jmpa.. kesian Hero
dh la x sihat..
huhu..

tgk la tu.. kurus kering 3 hari dh x makan.. huhu.. bg susu pon x mau.. Hero,cepatlah baik.. rindu Hero yg active tu..

Kongsi Resepi

Share It

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...