Friday, December 31, 2010

Trip to Cameron Highlands

Ish.. lama betol x update blog..
nk kata x de masa..
lebih dr ada.. 
sbb byk hari aku bercuti..
tp.. x de idea..

Kali ni nk share dgn korang..
trip honeymoon aku ke Cameron Highlands..
ntah yg ke berapa kali aku jejak ke CH..
x penah jemu.. x penah serik..
mmg best place utk kami berdua..

Tapi this time x seseronok dulu..
CH skrg dh x berapa sejuk..
aku tgk byk pokok2 kering..
kalu dulu.. masuk waktu petang..
sejuk sampai ke tulang..
malam jgn cakap laa..
rasa cam nk pakai 3 lapis baju sejuk..

But masa aku pegi nie..
x pakai bj sejuk pon x pe..
tp disebabkan hari hujan..
aku dgn asben pakai jugak bj sejuk..
elak dri kena ujan direct..

Trip kali ni cukup singkat..
last minute plan..
hotel pon kami x booking..
mmg berani mati sungguh laa kali nie..
ekeke..

Selasa petang dalam jam 3.30 kami bertolak..
masuk LPT..kami masih lg belum wat keputusan..
nk ikut jalan Tapah or jalan Sg Koyan..
selama ni kami ikut Tapah..
but ramai yg dh cuba jalan baru iaitu ikut Sg Koyan..
Last minute br aku yg buat keputusan utk mencuba jalan Sg Koyan..
setelah wat pengesahan dgn osorang member yg mmg org Sg Koyan
dlm hati risau jugak..
kot2 sesat or jalan teruk..

Sepjg perjalanan mmg aku x senang duduk..
dlm hati.. "betol ke jalan nie.."..
kalau salah abis la mamat sebelah aku ni membebel..
sbb aku yg memandai soh ikut jalan Sg Koyan..

Tapi alhamdulillah..
kami selamat sampai kt bandar Ringlet lebih kurang pukul 7lebih..
singgah Shell utk ke toilet dan isi mnyk..
then terus ke Brinchang..
aku dh risau takut hotel penuh..
no tel hotel yg ada hanya Hotel titiwangsa..
aku call tp bilik family je yg ada..
RM208..
buat ape katil byk2 kan..
membazir je..
so aku soh laki aku stop kt area byk2 hotel ekonomi..
ada Hotel Rainbow, Kowloon, Jasmine dan Parkland..
aku naik ke Jasmine.. (lobby dia tkgt 1)
ada byk lg bilik.. 
RM95 bilik blkg.. RM108 bilik depan (mengadap KFC)..
aku turun and bgtau asben..
parking masa tu penuh..
org ramai pegi Pasar Malam..
tetiba ternmpk satu lg hotel..
Parkland Hotel..
betol2 kt hujung sekali barisan bangunan tu..
saje cuba tnye..
RM108.. sama cam Jasmine..
asben aku soh check-in situ je..
sbb senang nk parking..
ok bereh..

Naik atas.. letak beg..
terus turun jalan kaki ke pasar malam..
xjauh pon.. leh exercise jalan kaki..
beli lebih kurang..
terus ke kereta and pecut ke Tanah Rata carik makan..
lapo gile..

Dh makan balik hotel..
tgk tv.. then zzzzzzzz...

Pagi Rabu.. lepas bf kt food court depan hotel je..
kami terus gerak ke Kea Farm..
x ramai org.. so mudah nk beli brg..
then terus ke Cactus Valley..
ingatkan nk beli salad..
sekali x de org jual..
rupenyer salad belum cukup masa utk dijual..
huhu.. kecewa..

Habis tu terus pecut ke hotel..
check-out.. balik kuantan..
tp singgah jap kt Cameron Valley beli teh skit..
and teruskan perjalanan balik Kuantan..
ikut jalan yg sama..

Ni rentetan perjalanan kami..






















































Alhamdulillah.. perjalanan yg selamat semuanya..

Kongsi Resepi

Share It

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...