Thursday, August 27, 2009

Makan Steamboat bersama Pengantin Baru

Ni aceli entry lama (11.08.09)... br perasan ada snap picture masa makan2 aritu... lepas dh settle kenduri majlis kawin aritu... pengantin baru ni ajak kami sekeluarga makan kt Restoran Johnny kt EC Mall Kuantan... Menu utama kt sini of course laa Steam boat... org nk belanja kan... layan je laaa... ekekeke...

Tima kasih laaa belanje kami makan... susah susah je... ekekeke... aku dh bnyk kali makan kt sini so x kisah laa sgt... yg plg best.. aku tgk Mak dgn Abah sgt hepi... diorg hepi aku lg hepi... sekali sekala Mak Abah kuar beramai2 mcm ni mmg seronok...

Aku suka amik cuti time hari keje untuk bawak my parent jalan2 kt tmpt2 cenggini sbb x crowded dgn org ramai... Mak selesa skit sbb mak guna kerusi roda utk ke mana2... kalu org ramai sgt susah nk handle kerusi roda tu... risau terlanggar org je...

Ok kawan... selamat berpuasa... pikir2 kan laa nk masak ape utk berbuka nnti... :D

Sunday, August 23, 2009

We have been married for 7 years... alhamdulillah

Hari ni... 23.08.09 genap usia perkahwinan aku dan suamiku selama 7 tahun...

Kami bertunang pada 02.02.02 dan diijabkabulkan pada 23.08.02 di Surau Taman Sepakat, Kuantan.

Aku nikahkan dikau dengan putriku.. * :D


Sah!


Serah mas kawin RM22.50 tunaiii...


Sayang mak... *huhuhu..


Acara batalkan air sembahyang...


Dlm hati aku,"bestnye dpt gelang.. ekekeke..."


Sayanggggg dia...


Senyummmm.... :D


Tok Ulah, mak kepada abah...
skrg dia dh nyanyuk and kurang sihat... tp maintain cun
..
. :D


Majlis di rumah ku... 24.08.02


Along and sis zuna...
masa ni ada Aisyah dan Ahmad je.. dlm perut ada ammar.
.. :D


Majlis Menyambut Menantu di Kg Selamat, Kuantan pada 31.08.02



Happily ever after....... THE END

Saturday, August 22, 2009

Lagi bukti yang ku dapat... carrefour lagik!

Ermm... saper yg selalu follow blog aku, sure tau pasal entry lepas2 yg aku membongkarkan penipuan Carrefour Kuantan... so kali ni aku dpt bukti lagik... ni je yg sempat aku snap... aceli ada lg brg lain yg berbeza hg.. tp memandangkan Carrefour dibanjiri dgn org yg sgt ramai... aku segan laa jugak nk snap2 picture kan... x pe.. lenkali aku snap lg.. aku dh cakap yg aku akan kumpulkan bukti2 ni and will do sumthing about it... harap kawan2 dpt membantu aku untuk memberi saluran2 yg betul bagi aduan aku ini...

Tarikh gambar ini diambil adalah pada 21hb Ogos 2009 lebih kurang jam 8.00 mlm. Kebetulan ada dibandar dan asben ku bercadang utk membeli sedikit brg dapo utk mak dia... so kami decide pegi Carrefour... tmpt lain crowded giler...

Utk sesaper yg mmg selalu ke Carrefour... korang ingat dak yg minyak masak Carrefour 10kg mmg RM10... takat ni mmg minyak tu laa termurah... tp mlm tu aku pegi... pelik tgk papan tanda pasal offer minyak masak Carrefour RM10 dh x de... rupe2nyer Carrefour dh naikkan rege minyak wei.. ekekeke.. kalu x silap RM13 berapa sen ntah... pandai Carrefour kan... time2 pose ni laaa dia naikkan rege..

So aku nk amik minyak masak 2kg je utk bg mak mertua ku sbb dia sorang je... aku tgk... semua jenis minyak RM6.25... ada satu je jenis minyak masak iaitu Chief RM6.19 tapi dh x de stok.. abis... tetiba ada mamat philipine ni dtg bawak kotak and susun minyak masak Chief nie.. aku pon cakap ke asben aku kite amik Chief laa, murah skit.. :D .. mesti ramai yg terpedaya dgn tanda hg minyak masak tu sbb Chief je murah dari yg lain... aku spt bese.. pegi tag rege...

Huh! As usual... mmg rege yg ditag berbeza... RM6.25 bukan RM6.19 spt yg ditayangkan kat rak tu... penipu sungguh kan!


Maaf,gambar kurang jelas sbb aku snap cepat2 segan org tgk.. :D

So, aku just ingin ingatkan kat semua penduduk Kuantan atau yg berdekatan... berhati2lah ketika membeli brg di Carrefour.. pastikan anada rajin pegi tag rege kt mesin yg disediakan agar anda tidak terpedaya... aku kesian kt pokcik mokcik yg terkena...mmg beza rege juz 6sen je... tapi ini bukan persoalan beza harga tp persoalan pengguna diperkotak katikkan dan tiada kah yang ingin membela...

Insya-Allah... kalu aku dh cukup bukti yg ada... aku akan usaha utk membela nasib pengguna.. chewah... cam YB plak berucap.. hahahaha...

So, kepada semua bloggers.... hepi puasa day... jgn notty2... :D

Friday, August 21, 2009

Kad Salam Ramadhan dari kawan2

dari Mak Yung Japan... dik Hana... tq :D


dari Kak Nor Ganu Kitee... tq kak :D

Thursday, August 20, 2009

Yuna perfoming at Shahputra College


Yeay... segala impian aku nk jumpa and posing dgn Yuna tercapai... selama ni aku teramat-amat meminati lagu dan perwatakan Yuna... aku follow segala blog dia... facebook,myspace,twitter dan myjetfuel dia...

Kenapa aku suka Yuna erk??? Emmm... aku suka sbb dia bertudung and dia low profile.. suka sgt sbb dia pandai main gitar... and dia nmpk educated... pandai speaking dan english dia mantoppp... muzik yg dia bawak pon sedap je telinga ni dengar...

Show Yuna start lebih kurang kul 5ptg pada 19.08.2009.. aku mmg bosan tgk show student2 tu.. mengarut and merapu je... bosan... biler Yuna masuk je... terus terbeliak bijik mata aku... terpaku dgn gitar dia yg sgt cantik.. and Yuna sgt cekap laa main gitar... serius... dia sgt berbakat...

Abis je show.. ada sesi bergambar.. apa lagik.. aku x lepas peluang tu tapi sgt2 x best dgn attitude student2 aritu... x sabar2.. terus serbu... kesian Yuna.. rimas... tp sebab peminat.. senyum laa jugak... rasa nk cepuk je sorang2 budak2 tu...

Dh puas bergambar... aku dgn Along decide nk bg gift ke Yuna iaitu sekotak kurma Yusuf Taiyob.. ekekeke... apa lg.. kami pon naik ke studio (sebelah audi)... dpt laa jumpa personally dgn Yuna atas bantuan Abang Aznie... :D... Yuna sgt suka gift kami... ekekeke... seronok tgk Yuna seronok...

Yuna really simple orgnyer... peramah sebenarnye tp aku nmpk dia cam gugup skit biler berdepan dgn org yg terlalu ramai... it's ok Yuna... belajar dari pengalaman.. nnti lama2 sure mantoppp... ekekeke

Aku sempat pesan ke Yuna, jadiklah artis yg terbaik.. dia cakap... dia x niat pon nk jadik artis.. dia just sukakan muzik and mahukan peminat meminati lagu yg dia bawak.. tp bese laa peminat... minat lagu dan artis sekali cam aku ler... hahahaha...
...
So aku share dgn kawan2 ada skit gambo2 .. camera aku rosak.. x kuar flash.. so yg gelap tu camera aku ler.. selebihnya kamera Lisa and Ridwan/Sukairi... enjoy

Vote for Yuna... yeay!!!

En. Suami, me and Yuna


Me, Yuna and Along


Gift dari adik Lya


Thanks dik Lya... Selamat Menyambut Ramadhan ye dik...

Kepada semua kawan2 blogger ku... selamat menjalani ibadah puasa.. love u all...

Wednesday, August 19, 2009

Award lagik.. tq


Wahhhh.. bnyk giler kak Mizan bg award... penuh dinding umah zura ni haaa... thanks laa kak mizan ingat jugak kt zura ni... :)

Saturday, August 15, 2009

Gambar kawin adikku..

Untuk tatapan kawan2 ku... ni ada sekeping gambar pasangan pengantin... adikku Azmi dan adik iparku Sharina... ni kt umah perempuan masa majlis akad nikah kt Medan Tok Sira pada 07.08.09... Alhamdulillah semuanyer berjalan lancar... hanya denga sekali lafaz, adikku sah menjadi suami kepada Sharina Azreen bt Abd Razak... congrats dear!!

Untuk gambar2 lain... tungguuuuuuuuuuuu..

Friday, August 14, 2009

My 1st Award

Haaa.. aku hangkut semua sekali award kt blog kak Mizan... ekekeke... aku mana reti award2 ni... ni pestime rasanyer aku dpt award... thanks kak mizan cayunk... love u...




Wednesday, August 12, 2009

Alhamdulillah.. dh selesai

Alhamdulillah...

Itu lafaz ku selesai je majlis kawin adik ku yg bongsu ni... lega sungguh... sebab rasanyer sebulan aku dok menguruskan majlis ni... mmg susah nk uruskan semua ni tanpa bantuan sedara mara... aku dan keluarga kiranyer mcm perantau jugak.. sbb family aku asal semua dari Johor.. tp since abah ku pencen askar kt Kuantan and rezeki kami dpt beli rumah di Kuantan.. kami terus menetap di Kuantan hingga laa skrg...

Sedara mara aku semua ada kt Johor.. tiada yg dpt membantu aku menguruskan majlis ni... nasib ada Kak Chik,sil aku yg sudi membantu uruskan majlis ni... thanks kak chik.. and x lupe thanks tu Along, Angah, Kak Zuna and plg aku sayang En Suamiku.. jugak bnyk tlg hulurkan duit utk beli brg2.. thanks Sayang..

Kenduri kali ni.. mak sedara ku dari JB,Mak Zizah dgn relahati nk masak Nasik Beriyani Gam.. thanks Mak Zizah.. walaupon dlm keadaan diri yg x berapa sihat.. Mak Zizah sudi jugak memasak..

So amacam kawan2 yg dtg.. sedap tak Nasik Beriyani Gam org Johor masak??? :D.. thanks a lot kepada semua kawan2 aku yg sudi datang... rasanyer ramai yg x dtg jugak... kak aziera,kak zie,kak ina,kak maz,masrina dan ramai laa x dtg... kenapa????

Gambar???Mmg aku x de masa nk amik gambar... nnti aku mntk dgn adik ku ya.. akan ku uploadkan kat sini khas utk u all... insya-Allah..

So misi pertama selesai... tinggal satu lg misi penting dlm hidup aku...

MID-TERM EXAM PJJ akuuuuuuu... arghhhh... baru nk bukak buku... Ya Allah.. moga aku boleh jawab soklan exam nnti... doakan aku ye kengkawan...

Psttt... rumah x abis kemas lg... penat x hilang lg... adeyhhhhh!!! :(



Wednesday, August 5, 2009

Kek Marble Susu utk majlis Nisfu Sya'ban

Malam ni surau di taman perumahan aku mengadakan majlis Nisfu Sya'ban.. Aku dh bgtau mak aku yg aku nk buat kek utk sedekah ke surau... kek plg sesuai utk tekak org2 yg berumur ni of course laa Kek Butter kan... so pilihan ku sudah tentu resepi Chef Norzailina iaitu Kek Marble Susu... aku adun 2 adunan sekaligus... mudah dan cepat..

Boleh refer sini untuk resepinya..

Lorekan marble yg sungguh x cantik... aku dh x sempat nk melorek comel2... lgpon adunan terlalu banyak.. ambik masa plak nk lorek2 tu.. so ku bantai je curah adunan koko tu...

Sedikit info keadaan umah ku..

Besok aku nk pegi beli beberapa lg barang utk goodies... and x lupe nk beli manik utk dijahitkan kt baju aku... ekekeke.. kalu sempat ler.. design pon x de lagik nie.. idea x datang... :(

Besok juga org nk pasang pelamin dah... so aku perlu siap2kan ruang tamu ku itu...

Sedara maraku dh ada yg tepon nk dtg Jumaat ni... so cam bese... bersedia utk memasak...

Itu je setakat ni.. harap sgt perjalanan majlis nnti berjalan lancar...

Kongsi Resepi

Share It

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...