Wednesday, July 29, 2009

Entry Khas:Terima Kasih kepada semua...

Terdetik untuk aku mewujudkan entry khas ni untuk blogger2 yg sudi memberi semangat,nasihat dan doa kepada aku untuk entry luahan perasaan aku yg lepas...

Terharu aku dgn comment2 yg diberikan... hanya doa ku berikan sebagai balasan kepada kalian.. segala nasihat dan semangat yg diberikan amatlah aku hargai dan insya-Allah akan aku cuba usaha setakat mana yg aku termampu...

Terima kasih kawan... Terima Kasih Allah... :)

Monday, July 27, 2009

Menu lunch org sakit gg

Hari ni aku MC... cakit gg... penakut betol nk g jumpa dentist... dh tau penakut x nk jaga gg... itu laa idea laki aku setiap kali aku mengadu cakit gg... huhuhu.. dh laa sakit gg kena plak berleter dgn laki... nk buek camno...

As usual... aku ni sakit ke sihat ke.. masak tetap kena masak... aku stay dgn parent aku.. mak aku x berapa sihat (utk sesaper yg lom tau)... mak kena strok 4 bulan lepas aku kawin... now dia leh jalan tp x kuat... dlm rumah boleh laa.. kalu kuar bandar kena bawak kusi roda...

So dgn keadaan gg aku yg berdenyut2.. and kepala aku yg migrain dari mlm semlm.. ini aje la menu yg aku daya nk buat... ingat nk masak asam pedas terubuk tu... tp mmg x larat... so aku bakar je... cicah dgn sambal asam dan sayur kubis lemak putih... Selamat menjamu mata...



Thursday, July 23, 2009

Sekadar meluahkan perasaan.. :(

Entah kenapa mlm ni terasa sayu sgt dlm lubuk hati aku... aku menangis.. aku sebak... dh lama aku abaikan perasaan ni.. tp mlm ni aku kalah... aku tewas...

Malam ni betul2 buat aku sedih dek memikirkan diri ini yg semakin meniti usia... semakin lemah... aku perlukan keajaiban dari Mu Allah... tolonglah makbulkan doaku dan suamiku... aku dh x sanggup menunggu lebih lama lg... risau ajal maut ku atau suami ku entah biler2 masa saje.. tolonglah Ya Allah...

Dari hari ke hari... minggu ke minggu.. bulan ke bulan.. hinggalah tahun ke tahun.... 23hb Ogos ni genaplah usia perkahwinan aku dan suamiku 7 tahun... Aku bahagia... saper cakap aku x bahagia... mmg bahagia... cuma kami x sebahagia seperti yg lain... kami ada kekurangan... kekurangan tu bukan datang dari kami tp itu semua kuasa Allah... tapi saban hari kami mengharapkan kami seperti kawan2 lain... bila berkumpul perbualan ke arah itu... bila ke shopping complex mata tertumpu ke arah baju2 yg comel itu... aku sgt teringin kehidupan sepeti itu...

Tak lama lg umat Islam akan menyambut bulan puasa.. dan masing2 dah sibuk memikirkan persiapan anak2 utk beraya... baju raya... kasut raya... semua akan dibeli baru.. alangkah bahagianya kan... tp aku... raya tiada makna istimewa... biasa saje... pada aku raya ni plg seronok tgk budak2... mereka lebih memerlukan persiapan istimewa berbanding kita.. betul dak???

So kali ni.. aku tiada menempah baju raya.. sama spt suamiku... entah apalah makna raya pada kami... :( .. hanya kami mendoakan agar kami sempat utk meraikan raya yg akan datang bersama "insan" tersayang... doakan kami ye kawan...

Terima kasih kawan2 kerana sudi membaca luahan hati aku... kawan2 bnyk memberi sokongan pada aku... ramai yg tolong back-up aku kalu aku diperli dan dikutuk oleh insan2 x berhati perut... hanya Allah dpt membalas jasa baik kalian...

Kepada yg senasib dgn ku... sama2 laa kite berdoa... agar Allah memberi kita "rezeki" yg satu ini... kita merancang Allah menentukan... kita hanya mampu ikhtiar..

Hanya Allah mengetahui apa yg aku rasakan... :(

Sunday, July 19, 2009

Pasta Goreng

Semalam adalah harijadi bondaku... Makkkk.. hepi besday... we love u soooo much...

Memandangkan abang sulungku tiada di Kuantan, so kami pospone kan jamuan makan utk besday mak dibuat arini... tapi tiada kek... huhuhuhuhu.. sorry bonda... anakanda mu ini sgt penat arini... dari pg godeh cookies utk dijadikan doorgift kawin adik nnti...

Aku hanya sempat menggoreng pasta... sorry aku x tau amende nama pasta ni... aku soh asben ku beli macaroni... katanye xde... so dia bantai beli pasta jenis nie... hentam laa labu... rasa sama jugak...



Penipuan di Carrefour lagi..

Sapear yg sebelum ni penah baca entry aku pasal penipuan kt Carrefour... sekali lg aku bawakkan story pasal penipuan di Carrefour ni...

Geram wei.. aku br balik dari sana... kebetulan nk masuk carrefour lepas makan malam dgn laki aku kat restoran Johnny... x de plan nk membeli ape2 pon.. saje jenjalan...tp bile dh jalan tu terpandang brg nk jugak laa beli kan...

Brg pertama... ada satu tempat tu dikumpulkan sabun basun Trojan serbuk dgn Breeze Liquid... dia tulis RM3.. clearance stock(while stock last).. dia x tulis pon hg tu utk Trojan je... aku cam bese.. amik Breeze Liquid tu pi scan... RM10 ok... Aku check sekali lg mmg hg RM3.. ok fine aku nk tnye kt cashier nnti...

Pehtu aku ke brg2 kosmetik.. amik laa HAzeline Snow cream... mmg ada 2 jenis.. satu lg tu mahal skit RM13++... aku amik yg bese je.. dia tulis Rm5.99... sekali lg aku g scan... RM7.20 ok... utk pengesahan aku pegi balik kt rak tu dan check betul ke dia tulis hg RM5.99 tu.. mmg confirm produk yg aku amik tu..

So masa bayar aku tgk dia scan hg sama cam aku scan.. mahal... aku tnye.. soh dia check.. aku cakap kalu rege mahal aku x nk amik... dh laa cashier pompuan tu buat muka cam lebih kurang je.. aku tau laa ko nk balik tp dh keje ko.. wat laa keje tu elok2... ok... so berbalik kisah tadi.. si lelaki ni pegi laa check...

Brg pertama:sabun... budak tu cakap.. RM3 utk sabun trojan je kak... aik??? apsal aku x nmpk plak dia tulis RM3 utk Trojan sahaja.. and aku x nmpk plak hg RM10.00 utk sabun Breeze... dh bengang dh masa ni.. fine...

Next.. brg ke dua: Hazeline Snow.... budak tu cakap... hg dia RM7.20 laa kak... ni bukan barcode dia (sambil tunjuk barcode kat kotak HAzeline Snow)...

Aku dgn diluar tindakan terus cakar kasar... " OK TAK PAYAH LAA DIK.. NTAH HAPE2.. TULIS LAIN BAYAR LAIN... "... terus aku blah dgn muka yg sgt sgt marah ok.. mmg sgt marah masa tu...

Aku dh bosan dgn penipuan Carrefour ni... kalu ada yg cakap... diorg tu manusia... tersilap tampal hg... hellooooo... berapa kali mau silap ok... ni aku nk compare... Giant.. since now aku x penah lg kena tipu camni.. kalu ada pon aku rasa Giant akan bayar ganti rugi kot... sbb ada tulis polisi kt cashier.. kalu ada perbezaan hg.. Giant akan ikut hg plg murah... Carrefour ada tulis ke gitu???? Tolong jawab.... :{

Kalu ada yg cakap lg.. dh tau carrefour tipu ngape pegi lg... wei... ada aku kisah??? ikut aku laa nk g mana pun... aku pon pengguna tau... salah ke aku complaint pasal masalah ni???

Aku merayu kepada semua kawan2... kalu pegi Carrefour Kuantan plssss alert... tgk hg dipamerkan.. pegi scan.. kalu beza masa bayar tu tnye org tu... tp aku tau kalu tnye pon.. budak cashier situ akan jawab.. "ENTAH LA KAK..." ..

Eiiiii.. sengalllllllllll..

Aku dh complaint sekali lg kt email carrefour kuantan... kalu ada response aku inform u all... tp aduan pertama aku dulu sampai skrg senyap je..

Kali ni mmg aku betul2 marah...sakit hati... bengang... arghhhhhhh


Tuesday, July 14, 2009

Lagi insan meninggalkan ksp...

Sebaknyer nk tulis entry nie... seorang lg teman sepejabat yg jua ku anggap seperti adikku telah meninggalkan ksp... :'(

Ida atau lebih dikenali dgn panggilan Ida Finance.. mendapat tawaran kerja di Putrajaya... dalam sebak ku tetap bangga adik ku ini berjaya mendapat tmpt lebih baik dari sekarang...

Jgn sedih2 ye dik... kzura doakan ida keje dgn baik x kira di mana pon ida keje... yg penting, jgn lupakan kzura and kawan2 ksp yg lain... kzura tetap akan ingat kenangan kite bersama di ksp ni... dpt jugak kzura merasa spageti ida masak... sedappppp... :)

Ida.. i dedicate this song xpecially for u dear... muahhhsssss...

"You Are Not Alone"

Another day has gone
I'm still all alone
How could this be
You're not here with me
You never said goodbye
Someone tell me why
Did you have to go
And leave my world so cold

Everyday I sit and ask myself
How did love slip away
Something whispers in my ear and says
That you are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay

But you are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart
But you are not alone

Just the other night
I thought I heard you cry
Asking me to come
And hold you in my arms
I can hear your prayers
Your burdens I will bear
But first I need your hand
Then forever can begin

Everyday I sit and ask myself
How did love slip away
Something whispers in my ear and says
That you are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay

For you are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart
For you are not alone

Whisper three words and I'll come runnin'
And girl you know that I'll be there
I'll be there

You are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay
For you are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart

Love u always dik.... :'(


Sunday, July 12, 2009

Menu lunch lagik..

Hari ni kenapa laa malas betol nk masak... mood x datang plak.. lama dok termenung kt dapo memikir nk masak ape... belek2 internet pon x de mood... so menu bese je laa ku masak...

Asam pedas ikan kerisi

Kangkung goreng belacan
Ikan goreng tepung
Sekarang tgh layan lagu2 MJ... dulu x mau dengar.. org tu dh xde baru sibuk nk donload lagu2 dia.. huhuhuhu... sedap erk lagu Heal the world... video clip plak best Earth Song... powerrrr... :)

Layannnn...

Saturday, July 11, 2009

Menu lunch org penat n bz..

Arghhh... penat siot... semlm blk dr opis kul 9.30 mlm.. dok compile 5 file utk lawatan MQA Isnin nie... nasib ada bebudak praktical tlg.. my big boss pon ada temankan... thanks to all of u... :)


So bangun pg dh sakit2 badan... mmg beberapa hari ni x leh dok diam.. ade je keje nk kena buat... tu blom start wat assignment lagik.. uwaaaaaaa :'(

Tapi as usual... sakit badan ke.. demam ke... tanggungjawab memasak utk family kena laa buat jugak kan... bangun dh lewat... turun dapo kuarkan bahan nk masak.. ada ayam.. ada udang skit.. ada cendawan tiram... ada sawi skit... so aku decide masak ini...


Masak Lemak Putih Udang+Cendawan

Ayam Masak Merah

Ok laa kan.. utk org penat cam aku nie.. tp penat2 pon.. masak lemak tu kelapa aku parut and perah sendiri okey... dh biasa mak ajar kalu nk masak lemak guna santan kelapa bukan yg instant punyer...

Tgk2 lauk cam x cukup sumthing je... ermmm.. apa lagi.. menu tmbahan... taraaaa...

Ikan kering a.k.a ikan masin


Cencaluk a.k.a ...???
Kat umah ni mmg standard masak nasik 4 tarik (bekas isi beras tu)... bese mesti ada lebih punyer.. tapi jgn terperanjat... tghari ni nasik aku licinnnn... berselera masing2 makan... hahahaha... Alhamdulillah... suka tgk mak n abah selera makan.. risau tgk kalu diorg x selera makan...

Oklah.. nk rehat2kan diri plak... bubye

Friday, July 10, 2009

Berita Terkini..

Setelah sekian lama menyepi, aku bawakan berita terkini diriku kepada anda semua.. hahahaha...

Now, aku terrrrrrrrrrrrrrlalu bz...

13-14hb Julai nie... MQA wat lawatan utk program AD116 (fesyen)... kalu dh namanyer MQA... masing2 akan ketar kapla lutut prepare ape yg perlu... termasuk laa aku...

Dalam masa yg sama, aku kena siapkan borang PPU/BPPU 2006-1A dan PPU/BPPU 2006-1B UiTM... borang ape tu??? itu laa mende nyer yg aku kena wat tiap2 awal semester... start je kelas... aku kena submit mende alah ni ke UiTM... mende ni adalah maklumat tenaga pengajar terkini bagi setiap program UiTM di kolej2 bersekutu... sem ni cam bnyk mslh sbb lect ramai berhenti last minute then masih bnyk kekosongan bagi subjek2 tertentu.. kesimpulannye aku x dpt lg nk submit ke uitm ikut due date yg diberikan... :(

Then, ada lg bnyk lawatan ... tahniah Zura.. sbb dpt award plg bnyk terima kunjungan lawatan dari luar... huhuhu... kata big boss aku... InED nk dtg wat checking teaching portfolio lecturer dalam 23hb Julai ni... aci dak kalu aku gilerrrrr??? uwaaaaa... :(

Next MQA visits ialah pada 12&13 Ogos 2009.. bg program OM114 plak... mampossss aku... coming soon plak... utk HM111 tp MQA x bg tarikh lg... meh laa dtg beramai-ramai untuk memeriahkan kekusutan kapla otak aku ni...

Aceli aku terasa sgt kepenatan dan keserabutan sbb bulan ni jugak aku sibuk wat preparation majlis kawin adik aku pada 9hb Ogos nnti... aku ada 4 org adik beradik n aku sorang je pompuan... dari abang long aku sampai aku... alhamdulillah mak dan abah aku sihat... tp dugaan Allah, my mom kena stroke masa tahun 2002.. until now... leh jalan tp x kuat.. takat ulang alik dari ruang tamu ke bilik tido.. insya-Allah boleh... so kali ni adik aku kawin.. aku dan adik beradik lain terpaksa bekerja kuat... aku la plg terasa penatnyer... sbb ape??? malas laa nk xplain... nnti luahan hati aku disalah tafsirkan... aku sekadar menggalas tanggungjawab sebagai seorang anak... biar laa aku dan asben aku susah.. penat.. sakit... asalkan mak dan abah aku gembira... asalkan majlis kawin adik aku berjalan lancar... doakn ye kawan2 agar semuanyer ok.. TQ

Plg aku susah ati... mid-term exam aku.. seminggu lepas majlis kawin adik aku... whatttt??? camno nk jawab exam nie???... tolongggggggggg...

Malas sgt nk pikir... biar lepas satu2 masalah dulu.. kalu dak aku migrain... doakan aku melepasi dugaan Allah ini... :(

Friday, July 3, 2009

Jom imbas kenangan lama.. ekekeke

Boring giler x dak mende nk story kt blog... masa belek2 folder kt laptop ni... nmpk lak gambo aku lama2... hahahaha... kalu ada yg br nk kenal aku.. jgn terperanjat erk.. dulu aku sebesar jari kelengkeng (betoi ke aku eja???) now aku dh membesar bagai johan... dh sebesar ibu jari... kah kah kah... baik kn aku kutuk diri sendiri...

Saper rasa meluat nk tgk gambo2 aku ni.. tlg pegi main jauh2... jgn muntah lak dpn pc tu... jeles laa tu aku kurus dulu... hahahaha

Lokasi :surau tmn sepakat...
tunggu tok kadi cakap "sah" je.. sbb tu muka masam je...
lambat sgt tok kadi ni... hahahha



Lokasi :kg selamat a.k.a umah mil aku ler..


dari kiri :zila,kak suzana,kak ina,pengantin a.k.a aku laa tu, wani,ateh
bawah dari kiri : kak azza, mok teh,julie


korang carik saper tu??? aku kt belah kiri sekali tu la.. pakai tudung merah... x caya??? hahahaha... aku leh jadik transformer tau... kejap kecik kejap besar..
tp lepas dh besar x leh kecik dah... huhuhuhuhuhu..

dari kiri : aku , azira,kak lin,nazua
lokasi : surau pwtc(rombongan kolej aku.. ada book fair)


lokasi : dpn kuantan plaza (parkson).. dgn classmate... nk g main boling... ekekeke
dari kiri : aku,faridah,kak lin,nazua


Ada yg muntah??? atau ada yg tgh gelak terguling2... hahahha... ada lg nie... tp gambar2 seterusnya ni adalah setelah aku membesar bagai johan... pandai dak asben aku jaga aku... dia bagi aku makan cukup... hahahaha...

ni semua otai2 kat akademik tau... hahahaha
dari kiri: aku,kak maz (ketua otai), kak ina,wani,kak ieda (skrg dh kurus sbb amik Herbalife)


semua dalam kenangan... ira n nurul masa praktikal
... and Mek Zu with love... huhuhuhuhu



ni gambo aku plg latest... masa g honeymoon dgn asben aku kt melaka
lokasi : menara taming sari, dataran pahlawan melaka


Oklah... sekian utk kali nie... dh malas aku nk upload gambo lg... kang ada lak yg muntah ijo tgk gambo2 aku tu... ekekeke...


Thursday, July 2, 2009

Pasal Keje... geram geram geram!!!

zwani.com myspace graphic comments


Xde topik menarik nk story kt sini.. just nk meluahkan perasaan geram pasal keje skit... huhuhu.. (tgk tu aku dh jadik ijoooo... marah tau!)

Ini pendapat peribadi aku laa ye... cam kat opis aku every time awal dan akhir semester akan ada beberapa tugasan yg perlu dilakukan oleh setiap pensyarah.. jadiknya ia dh jadik tanggungjawab pesyarah utk buat tugasan tu tanpa disuruh.. x kan nk bersuruh every semester kottttt...

Akhir semester, lepas tamat minggu kuliah b4 final exam.. cam bese laa.. submit carrymark... pehtu lepas kuar result... terus laa buat analisa... utk pensyarah lama a.k.a senior, x kan xde format lg kotttt... utk pensyarah baru... ringan2kanlah mulut bertanya org... x salah kan???

One more, kat opis ni guna email utk sampaikan memo/maklumat sesama staff.. each staff dh ada id n password masing2... tapiiiiiiiiiiiiii... ada lg yg sengal x reti2 nk open email check memo terkini... boss unit IT pon dh x reti nk wat camne... yg malas bukak tu satu hal.. yg mmg x reti bukak email pon ada... each time nk tgk email dtg kt aku... soh aku bukak email dia... arghhhhh... kalu korang tension dak??? Bukan aku ni sombong sampai x nk tlg org.. masalah skrg... selalu ok... sampai x senang hidup aku nk wat keje kt opis nie...

Kalu korang laa... apa korang akan buat????

zwani.com myspace graphic comments



Kongsi Resepi

Share It

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...